Kaiser Mania 11. August 2017.

Vi var tre Danskere der tog ned til Kaiser Mania Koncert 2017 i Dresden, og jeg skal lige love for at vi fik vand. Alt var gennemblødt. Kl. 18. 00 åbnede de for indgangen til Kaiser Mania – der var 100 mennesker – det var alt. Mit super kamera måtte jeg lade være hjemme, da de regnede i stride strømme. Så koncerten skulle fotograferes helt bagerst foroven, så vi da havde lidt læ for regnen som var virkelig stærk.

 

Det kunne måske også være spændende at se en koncert helt fra bagerste række. Kl. 20.00 var hele koncertpladsen fyldt, og jeg mener fyldt – 12.000 vilde fans. Da koncerten startede, holdt regnen op, himlen blev blå, og solen skinnede sammen med ganske få små skyer. Et fantastisk skue – Kaiseren har åbenbart også kontakt opad til 

 

Roland Kaiser kom med det ene superhit efter det andet med en øredøvende bas der bare gik igennem alt samt lydnivoet, der måske nok havde fået “for meget” power – det var virkelig højt. Arme de mennesker der stod neden for scenen. Jeg har aldrig hørt musikken så høj fra Kaiseren af, måske det var fordi at det bare havde været et møjvejr, så skulle der en lille kompensation til. Folk dansede, stod og svejede og sang med ved hver sang med alt hvad de havde i sig.

 

 

 

 

 

Folk her oppe på afsatsen var helt oppe og køre, de tog bare fat i folk, og så dansede de. Fantastisk at stå helt her nede bagved her oppe, og se hvordan alle bare var med under hele koncerten. Jeg har aldrig set noget lignende. Koncerten vi her var vidne til var Kaiserens publikum – uden tvivl, og de var fra Dresden af – Verdens bedste Publikum, kunne jeg endnu engang konstantere i forhold til sidste år. ALLE stod op under HELE koncerten, selvom der var sidepladser. Der var kun to personer der sad ned – fantastisk. Ved slutningen på koncerten gav Kaiser ekstra numre, hvor man var bange for at lige pludselig ville der komme en højtaler flyvende.

 

Det var meget højt, og en kæmpe stemning som jeg aldrig nogen sinde har set ved nogen andre koncerter overhovedet. Virkelig en oplevelse som man SKAL overvære – du bliver blæst omkuld. Kl. 22.35 afsluttede Kaiseren koncerten med sit sædvanlige afslutningsnummer – Bis zum neksten mal, men et flot festligt fyrværkeri. Endnu en flot koncert var til ende, med en perlerække af Kaiserens bedste melodier. En flot flot aften.

Næste dag så vi koncerten udefra. Vi havde placeret os på Terrassen over for koncertstedet med øl og dejlig mad mm. Da koncerten gik igang, blev al musik i Dresdens gader lukket ned, og så hørte man bare koncerten fra Kaiseren selv. Han kunne sagten spille hele Dresden op. Folk stod på broer, oppe i master og hele vejen hen af gelænderet til Terassen hvor vi sad. Hele pladsen/højen ved siden af koncertstedet var fyldt op af godt 20.000 mennesker der bare var kommet for at “høre” Kaiseren synge. Tjeneren sagde at musikken i går havde været helt utroligt høj, hvor imod den her til aften var blevet noget lavere, men højt det var den stadig. Igen blev denne fantastiske flotte aften (uden regn) sluttet af hvor man var hensat til sommer sydpå.

Det var så lækkert et vejr. Alle sad bare ude og hyggede sig. To dejlige aftener var slut i Dresden, og tro mig – jeg vender tilbage hertil igen næste år. Det er den bedste stemning jeg nogensinde har været med til.
Vi ses Kaiser Mania 2018.

Det skal du læse