Jürgen Drews sangtekster

Om det er “Ein Bett im Kornfeld,” “König von Mallorca” eller hans nyeste hit “Kornblumen” – Jürgen Drews ved præcist, hvilken sang der varmer stemningen op og kan gøre en fest til en succes. Vi har taget et par af sangene her.

Jürgens Drews sangtekster

I det forgangne år udkom han med sit album “Kornblumen” som er hans mest succesfulde CD. Sangene på albummet bygger på Jürgen Drews ældre hits og kan igen findes inden for schlagerparty, men også hans rockede side kommer frem.  Vi ser et par år tilbage til begyndelsen af hans karriere med et par sangtekster fra Jürgen Drews.

Ein Bett im Kornfeld

Jürgen Drews fik med hittet “Ein Bett im Kornfeld” sit gennembrud i 1976. Sangen handler om en ung mand, der prøver at blaffe en tur videre på vejene, da en pige stopper på sin cykel, og de kommer i snak. Hun siger: “Jeg beklager meget,” men jeg lo og sagde: “Jeg har ikke brug for bløde dun”.  Således ender de i kornmarken. Han spiller lidt på guitaren, og hun glemmer tiden – en sommer romance. Omkvæder lyder:

“Ein Bett im Kornfeld, das ist immer frei.

Denn es ist Sommer und was ist schon dabei?

Die Grillen singen und es duftet nach Heu,

wenn ich träume”.

Irgenwann, irgendwo, irgendwie

En sang om hjertesorg hører også Jürgen Drews til, men det er stadig en god stemningssang. Hittet “Irgenwann, irgendwo, irgendwie” fra 1989 lader håbet spire, at gammel kærlighed ikke behøver at være gået tabt. Man behøver bare lidt mere tid, til sårene er helet, og man kan ses igen. Jürgen Drews er den forladte, der kæmper med hjertesorg: “Jeg har mistet dig, elsker dig stadig. Du har forladt mig, hvordan livet fortsætter”, men han er sikker på, at man ses to gange i livet. I omkvædet synger han:

“Aber irgendwann, irgendwo, irgendwie seh’n wir uns wieder.

Irgendwann, irgendwo, irgendwie ist es vorbei.

Ich weiß nur irgendwann, irgendwo, irgendwie muss man verlieren.

Was man nicht halten kann”.

Wahre Liebe

De fleste af Jürgen Drews sangtekster drejer sig om temaet kærlighed. Sangen “Wahre liebe” fra 1995 hører også til området for store følelser. Her præsenterer Jürgen Drews os for en sand kærlighed og synger i omkvædet:

“Wahre Liebe hält für immer. Hält bis in die Ewigkeit.

Wahre Liebe hält für immer. Egal was kommt, ich weiß Bescheid.

Und geht es einmal abwärts, dann tut es mir nicht leid.

Wahre Liebe hält für immer. Hält bis in die Ewigkeit”.

Ich bau’ dir ein schloss

Den første strofe i hittet “Ich bau dir ein schloss” ligner hans klassiker “Ein Bett im Kornfeld”. Jïrgen drews synger: “Vi ligger drømmende i græsset, og kan se himlen ….. Vi ved ikke hvorhen i nat”. Om de igen vil tilbage til en kornmark? Det lader Jürgen Drews være åben. Sikkert er, at sangeren vil opfylde sin partners ønsker, da han vil bygge et slot til hende, selv om det bare er ønsketænkning. Læs selv her:

“Ich bau‘ Dir ein Schloss, das in den Wolken liegt.

Ich bin dein Pilot, der dich in den Himmel fliegt.

Für Dich tu ich alles, alles was es nur gibt.

Doch ich hab nur ein Schloss, dass in den Wolken liegt”.

Kornblumen

I det nyeste hit bevæger han sig også omkring temaet en kornmark, der siden begyndelsen af hans karriere har været centralt i Jürgen Drews sangtekster. Sangen “Kornblumen” er en frisk sang om et forelsket par , der er på udkig efter et sted at gemme sig, så de kan være alene. “Jeg ved, du vil have et roligt sted, så vi kan hvile os” hedder det i den første strofe. Det rolige sted finder de selvfølgelig i kornmarken.

Omkvædet:

“Kornblumen in deinen Haaren.

Jeder weiß wo wir waren.

Doch das ist uns egal”.

Jürgen Drews sangtekster man kan synge med på

Det er det gode ved Jürgen Drews  sangtekster. De er nemme at lære, og dermed kan man synge med. Især ved afterski-festerne er Jürgen Drews sange et hit. Sangeren kan også opleves i år.

Jürgen-Drews-3

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse