Jeg skulle lære at være alene

Foto: SWR/Kimmig/Kerstin Joensson

Solen gemte sig bag tykke skyer, men Helmut Lotti (52) hilste NEUE POST velkommen. Han viser stolt sit hjem, en gammel bondegård i Ardennerne (Belgien), som han nænsomt havde restaureret.

Her føler han sig godt tilpas, her finder han ro. Og det havde han også brug for, efter tre mislykkede ægteskaber …

Hvordan stødte du på de barske Ardenner?

I 2012 ville jeg købe et hus: ved kysten eller her. Jeg boede ved havet i to dage og kedede mig den anden dag. Jeg er mere et bjergmenneske og har brug for en varieret natur omkring mig. Egentlig ville jeg bare have et weekendhjem, men efter at være blevet skilt fra min tredje kone, flyttede jeg helt hertil.

Efter et brud kan travlheden i storbyen også være en distraktion …

Netop før det var jeg bange for, at jeg ville tage på storbyens cocktailbarer af ensomhed for at møde piger. Nej, jeg ville have min fred og ro. Endnu vigtigere indså jeg, at jeg først skulle lære at være alene. Jeg har aldrig været alene før. Hvor kan du lære dette bedre end i naturen? Gåture, cykelture og en masse arbejde på huset og i haven – det hjalp mig til at finde mig selv igen. Kort sagt: Dette hus hjalp mig i min værste livskrise.

Det lyder som en svær proces.

Jeg havde forestillet mig, at det var sværere. Men naturen er som balsam for min sjæl. Efter blot et par dage mærkede jeg ikke længere nogen stress eller indre uro. Intet distraherer mig her. Indtil for nylig havde jeg ikke engang et tv i mit hus.

Hvor lang tid tog det dig at indse, at du kunne klare dig selv?

Det tog kun tre måneder! Jeg var overrasket over, hvor hurtigt jeg vænnede mig til dette liv.

Har du nogensinde været så glad i dit liv?

Jeg er tilfreds som aldrig før. Derfor er jeg så rolig og afbalanceret i dag, fordi jeg er fuldstændig tilfreds med mit nuværende liv …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x