For første gang taler tv-stationen ud: Ifølge SWR kan Stefan Mross fortsat præsentere formatet “Immer wieder sonntags” efter sin skandale med et slagsmål. Vejen til denne nu officielle beslutning var lang – fordi stationen i mange uger havde nægtet at give oplysninger. Mross selv skyndte sig at fremkomme med disse oplysninger, og først derefter reagerede SWR.
SWR forklarede over for Schlager.de: “Sammen med Stefan Mross har vi ærligt, åbent og på grundlag af gensidig tillid drøftet fakta og baggrunden og dermed afklaret dem.” Den nye sæson af liveshowet starter den 7. maj og består af tolv afsnit. I november sidste år blev der udstedt et strakspåbud mod Stefan Mross for forsætlig legemsbeskadigelse i kombination med forsøg på tvang. Det skete efter et fysisk skænderi mellem Stefan og en ung mand på et hotel. Ifølge en talskvinde for anklagemyndigheden i Leipzig over for Schlager.de er denne bøde en juridisk gyldig tidligere dom, som vil blive indført i det centrale forbundsregister.
Stefan Mross blev chikaneret og fornærmet
Stefan indrømmede, at han havde overreageret, og undskyldte over for den pågældende unge mand. Selv om der ifølge hans advokat ikke er nogen anmærkninger i beviset for god opførsel, vil den tidligere dom blive noteret i det føderale centralregister. Ikke desto mindre sagde Stefan, at han nu forbereder sig på fremtiden og den kommende sæson af liveshowet.
I et interview med avisen “Bild” havde Mross forklaret, at han i første omgang var blevet fornærmet af den unge mand som en “Schlagerfuzzi” og en “playback-kunstner”. Da den unge mand derefter fulgte ham ind på sit værelse og fortsatte med at gøre grin med ham, havde Mross taget ham i kraven på hans skjorte. Stefan indrømmede, at hans reaktion var overdrevet, og at han ikke var stolt af den. Mross sagde: “Sandsynligheden for, at jeg ville gøre noget sådant, er lig nul. Men den fyr gik mig virkelig på nerverne. Det løb bare af med mig. Det er jeg ikke stolt af.”
SWR holder fortsat mund om Woitschack
Det er dog stadig uklart, hvad der vil ske med Mross’ eks kone Anna-Carina Woitschack på “Immer wieder sonntags”. De to bekræftede officielt deres separation i november 2022. SWR synes stadig ikke at have truffet en endelig beslutning om dette, hvilket stationen har understreget over for Schlager.de i månedsvis. På regelmæssige henvendelser fra Schlager.de er svaret altid det samme: “Der er endnu ikke truffet nogen beslutning om Anna-Carina Woitschacks fremtidige rolle på “Immer wieder sonntags”. Det gælder også spørgsmålet om fortsættelsen og castingen af ‘Starküche’ i den kommende sæson.”
SWR har i de seneste uger været lige så tilbageholdende med at give Schlager.de oplysninger om Mross. Mantraet selv den dag, hvor Mross selv meddelte på sin Facebook-side, at han fortsat ville præsentere “Immer wieder sonntags”: “Mange tak for din henvendelse. Der er ingen ny status i dag. Vi henviser til vores tidligere svar: Vi er i dialog med Stefan Mross med henblik på at afklare fakta og baggrunden sammen. Dette vil tage noget tid. Derfor kan vi ikke besvare detaljerede spørgsmål på nuværende tidspunkt.”
De offentlige radio- og tv-selskaber – intet spor af gennemsigtighed
Netop i en tid, hvor de offentlige radio- og tv-selskaber som RBB, NDR og andre tv-selskaber er rystet af forskellige skandaler, følger SWR den samme linje som sine søsterselskaber. I den forbindelse er SWR også for længst kommet i søgelyset. Under titlen: “Den tavse SWR-skandale i Baden-Baden – Patricia Schlesinger-sagen kaster lys over “Tannenhof-sagen” rapporterer nyhedsportalen “goodnews4” om et angiveligt tvivlsomt byggeprojekt hos SWR.
Også her dukker der på sidelinjen beskyldninger frem fra nyhedsportalen om, at tv-selskabet ikke giver oplysninger, selv når det bliver bedt om det. SWR er imidlertid som alle andre offentlige radio- og tv-selskaber forpligtet til at give oplysninger i henhold til loven om informationsfrihed.
Hvorfor den lange dans med Stefan Mross?
SWR’s adfærd rejser spørgsmål: Hvorfor opfører stationen sig så tåget i begge tilfælde – Woitschack såvel som Mross? Begge kunstnere ville have fortjent en hurtig og omfattende afklaring til offentligheden af den unødvendigt lange situation. Det viser alene Mross-sagen: Radio- og tv-selskabet har alt for længe tilsidesat to principper. Tysklands retssystem siger: For enhver dømte, der har afsonet sin straf, er der ret til rehabilitering. Mross havde ikke kun accepteret sin dom, men også vidnet om anger. Så er der det andet princip, et kristent princip: Saulus blev også Paulus.
Kilde: Schlager.de