“I mit hjerte forbliver jeg mor til mit stjernebarn”

Michelle – Foto: ZDF og ZDF/Sascha

I løbet af de seks måneder, Michelle bar sin baby under sit hjerte, virkede alt så perfekt. Michelle og ægtemanden Josef (60 i dag) glædede sig til det andet ønskebarn. Og Michelles døtre fra tidligere forhold kunne ikke vente med at møde deres lille søskende. Men fra det ene sekund til det andet brød Michelles lykke: hun mistede sin baby. Et skæbneslag, der ramte hende hårdt.

Men også den gang beviste Michelle, at hun er en fighter. Hun stoler på: “Hvert sår, uanset hvor dybt det er, vil til sidst hele.” Og selvom hendes baby ikke fik lov at leve, vil hun altid forblive mor til sit elskede stjernebarn i sit hjerte.

Det var den 24. marts 2009, en normal eftermiddag. Men pludselig fik den gravide Michelle voldsomme mavesmerter. “Vi tog direkte til lægen,” husker hendes mand på det tidspunkt, Josef Shitawey. Men al lægernes indsats, frygten og bønnerne kunne ikke afværge den frygtelige katastrofe. Michelle måtte føde sit døde barn. Den lille piges hjerte holdt op med at slå i hendes mave. “Vi er utrolig kede af det, vi skal behandle det hele først,” sagde Shitawey til journalister dengang.

Men hvordan skal forældre forholde sig til sådan en skæbne?

Og hvordan skal en mor genvinde kræfterne efter sådan et voldsomt traume? “Jeg følte mig fortabt og alene, som om jeg var en fiasko,” indrømmede Michelle efter aborten. Som mor vil du beskytte dit barn mod skade, for at holde det sikkert for evigt. Det klarede Michelle ikke med sin lille Ronja, sådan skulle pigen hedde. Hvilken frygtelig følelse det må være? Lægerne fandt senere ud af, at de ikke kunne have gjort noget. Et antistof, som Michelle har, forårsagede aborten.

I sommeren 2009 besluttede hun sig så for at tage et drastisk skridt og lod sig sterilisere. Så meget som Michelle ønskede at få endnu et barn, ville hun ikke tage risikoen længere. “Min Ronja måtte dø på grund af antistoffet. Ingen baby, der vokser op i min mave, bør opleve denne lidelse igen.”

Hendes drøm om at blive mor igen blev knust. Og som om det ikke var svært nok, brød hendes ægteskab op kort efter. Tilsyneladende belastede ulykken deres kærlighed for meget. (Fortsætter næste side ..)

RELATEREDE ARTIKLER