Hvor sexet er den tyske schlager?

Foto: HR/Benjamin Knabe5.

Med et grundigt provokerende tema, nemlig spørgsmålet om hvor sexet og erotisk den tyske schlager er, præsenterer programmet “Hauptsache Kultur” på Hessischer Rundfunk i aften kl. 22.45. Det faktum, at et respektabelt format er passende dedikeret til denne formodede glatte detalje er overraskende – men berettiget.

Det er velkendt, at schlager synger alle facetter af menneskelige relationers lykke og lidelse. Ligesom i det virkelige liv er sangtekstens balance på en fin linje, og du ender ofte op i sengen hurtigere end du troede, når en harmløs flirt bliver en lidenskabelig affære. En der fokuserer på denne erotik er Roland Kaiser.

Han var kun for glad for at holde sin ungdom om natten på de “schneeweißen Stränden i Santa Maria. I “Manchmal möchte ich schon mit dir” beskriver han de hemmelige ønsker om en uopfyldt kærlighed. År senere spørger han åbent og provokerende: “Warum hast Du nicht nein gesagt?”.

Der er utallige andre eksempler på, hvordan den moderne Schlager seksuelt understreger sine tekster mere og mere tydeligt. Andrea Berg ville sige “Du hast mich tausendmal belogen” “wieder tun mit dir heute Nacht”, og Helene Fischer er “Atemlos” fordi “ich schließe meine Augen, lösche jedes Tabu”. Er det endnu klarere?

Gode sange har altid forsøgt at samle de amorøse spil mellem kvinde og mand. Hver tekstforfatter og producent ved, hvor svært det er at oversætte disse øjeblikke til en stor kærlighedsserie, der rammer publikum i hjertet og berører følelser.

Selvfølgelig kan man finde det pinligt, men bare de, der griner på titlen, sætter kærlighedssange på et schlageralbum.

Hvis du gerne vil se nærmere på de mest glatte sange og finde ud af, hvad der ligger mellem linjerne, og hvilke schlagertekster der fortæller om samfundet, og hvordan det relaterer til kærlighed, så skal du se aftens udsendelse på Hessischer Rundfunk.

Selvfølgelig ved schlagerstjernerne også, at “sex sælger” og en tabu pause tiltrækker opmærksomhed. Vigtigt er kun én ting: En affære med stil er klart mere lovende end en billig makeover …

Hauptsache Kultur – kl 22:45 på HR i aften.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse