Hvem er den rigtige opdager?

Foto: ARD/JürgensTV/Dominik Beckmann

Da ARD i midten af ​​august 2021 sendte Florian Silbereisens tv-udsendelse “Die große Schlagerstrandparty zum Geburtstag ⎼ Endlich wieder live!” fra amfiteatret i Gelsenkirchen sad en mand i Bayern i sin stue og tørrede en tåre eller to fra øjnene. Max Zankl, den kendte bayerske folkemusiker og jodler, måtte se “sin Flori” fejre uden ham.

Florian Silbereisen havde inviteret mange stjerner og gamle ledsagere til showet. For der var to grunde til at feste: Floris 40 års fødselsdag og hans 30 års scenejubilæum. Det betyder, at den populære entertainer begyndte sin karriere som tiårig, da han den 10. august 1991 optrådte i folkemusikshowet “Wie die Alten sungen”, modereret af Sepp Trütsch og Karl Moik, og kun få måneder senere i Karl Moiks “Musikantenstadl”.

Florian Silbereisen var allerede en “gammel hånd” ved instrumentet, fordi han begyndte at spille mundharmonika som treårig. Og hvis du laver research på internettet, vil du finde præcis denne historie: Karl Moik, “Musikantenstadl”-værten, siges at have været “Floris’ opdager”.

Florian Silbereisen: Hvem pynter sig med fremmede fjer?

Men nu taler den bayerske veteran Max Zankl (77) ud: “Det er forkert, jeg opdagede Flori meget tidligere.” Max Zankl er en stor lokal i Bayern. I mange år var han repræsenteret på den lokale tv-station “TV Munich” med sit turnéprogram “Lustig beinand” og inviterede jævnligt lokale folkemusikere til showet.

Lille Florian Silbereisen siges at have været omkring seks år gammel, da han tilfældigvis så ham for første gang ved et mindre arrangement: “Han var omkring 6 år gammel og havde skulderlangt hår. Han spillede en Steiermark mundharmonika. Så gik jeg hen til hans scene og hyrede ham med det samme til mit tourprogram ‘Lustig beinand’.”

Florian Silbereisen: Hvem bragte ham ind i branchen?

Den 77-årige så et kæmpe potentiale i lille Flori og påstår til sin “mangeårige ven” Hans R. Beierlein – Dengang at have udråbt storheden i folkemusikbranchen til den unge Silbereisen. Men der er ingen beviser for dette.

I mellemtiden inviterede Max Zankl den unge Florian Silbereisen igen og igen til sit lokale tv-show, hvor han naturligvis i en ung alder kunne få en masse sceneerfaring. Zankl tog Florian og hans mor med på et krydstogt til Oslo, hvor Zankl og hans band og lille Florian optrådte.

Max Zankl: “Florian glemte mig”

Max Zankl har mange billeder fra denne tid sammen med Florian Silbereisen – det er ubestridt, at de begge kendte hinanden. Men er han virkelig opdageren? Efter Florian Silbereisens jubilæumsudsendelse i august sidste år forsøgte Max Zankl naturligvis at kontakte ham via Floris Mama Helga. De to skrev endda til hinanden via Facebook. Men det svar, som den bayerske jodler fik, synes ikke at have glædet ham.

Hvorfor 77-årige Max Zankl insisterer på at være opdageren af ​​den store Flori er let at forstå, når man kommer fra Bayern: Omdømme tæller meget.

Max Zankl siger: “Vi var som en familie! Så det gjorde meget, meget ondt på mig. Jeg havde ikke rigtig lyst til at gøre noget. Men mange fans har fortalt mig: “Du, hvorfor gør han det her?” Selv kolleger har sagt: “Det er skammeligt, at han ikke nævnte dig.”

Og hvis han bare havde sagt, at han takker mig, ville jeg have været glad! Florian Silbereisen glemte mig!” Det vil ikke være sandt. For alle, der kender Florian Silbereisen, ved, at han ikke glemmer nogen. Men hvis han skulle nævne alle banebrydende i et tv-program, ville det formentlig være fire timer langt.

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse