Howard Carpendale, det primære eksempel på en storslået karriere

Schlagersanger Howard Carpendale er født den 14. Januar 1946 i Durban, Syd Afrika. Hans succes fejre Howard Carpendale i tysktalende lande hvor han havde sine største hits i 70er og 80erne.

Howard Carpendale arbejder i øjeblikket på et nyt album “Viel zu lang gewartet”, som skal udkomme i 2013. I 2014 tager Howard Carpendale på en stor tourne.

Howard Carpendale: Den glansfulde karriere fra en stor kunstner.

I hans hjemland Syd Afrika forsøgte Howard Carpendale sig som Beat sanger, men havde dog ingen succes. I 1966 besluttede Howard at tage til Europa, hvor han først levede først i England, før han fik hjælp af en krovært Meta Rogall til en opholdstilladelse og kunne komme til Tyskland. Efter en aftale på pladeselskabet Electrola fik Carpendale sin første pladekontrakt. Hans første Album “Lebenslänglich” blev offentliggjort, og solgt i ca. 60.000 eksemplar.

Hans store gennembrud havde Howard Carpendale i 1969 med cover sangen af Beatles sang “Ob-La-Di, Ob-La-Da”. 1970 fulgte med titlen “Das schöne mädchen von seite eins” og sejrede i en tysk schlager konkurrence. I 1970erne blev Howard Carpendale ofte set i ZDF-Hitparaderne. Med schlager som “Du fängst den wind niemals ein”, “Deine spuren im sand”, “Tür an tür mit alice” og “Ti amo” begejstrede Howard Carpendale sine fans igen og igen. Især med hans cover versioner opnåede han høje pladser på hitlisterne. De næste 10 år var heller ikke videre vellykket for Howard Carpendale i Tyskland. “Wem”, “Hello again”, “Samstag nacht” og “Laure Jane” er hans største hits fra den periode. 2003 trak Howard sig midlertidig tilbage, han fik konstateret sklerose. 4 år senere kom han med albummet “20 uhr 10” som hans comeback og er nu regelmæssigt igen på scenen.

Howard Carpendale, den private side af musikeren

Sport er den anden store lidenskab i Howard Carpendales liv. I Syd Afrika var kuglestød hans favorit sportsgren. I 1963 vandt hans titlen Syd Afrikansk unge mesterskab. I sine første år i Tyskland var Howard Carpendale Rugby spiller for ASV Köln på kontakt og kørte også Formel 3.

I 1984 ophørte ægteskabet med Claudia efter 8 år, de blev dog først officielt skilt i 2005. I den forbindelse kom sønnen Wayne til i 1977, er kendt af et bredt publikum da han er skuespiller nu. Siden midten af 80erne har amerikanerinden Donnice Pierce været kæreste med sangeren. Med hende har Howard også en søn med navn Cass, der i 1988 kom til verden.

howard-carpendale-2

Kilde: Schlagerportal.com

Det skal du læse