Howard Carpendale: Album til november

Foto: Moritz „Mumpi“ Künster / Monsterpic

Det er en personlig milepæl for Howard Carpendale, der er blevet 75 i år: Han havde indspillet sine to album “Symphony of my Life 1 & 2” sammen med Royal Philharmonic Orchestra i Abbey Road Studios, hvorved han opfyldte et stort ønske. Publikum fejrede de to albumhøjdepunkter, som naturligvis også stormede hitlisterne og allerede har opnået guldstatus (Symphony 1) – og kan nu se frem til et andet værk ved schlager-ikonet! Howard Carpendale havde faktisk ingen planer om at producere et julealbum igen. Men ideen om at lukke “Symfonien i mit liv” i en trilogi fascinerede ham straks: “Dette er en drøm.”

Det tredje album med Royal Philharmonic Orchestra udgives den 26. november med 12 personlig valgte julesange. Det var vigtigt for Carpendale, at han arrangerede en afbalanceret blanding af nationale og internationale klassikere med Juliette Pochin og James Morgan, så det gør hans musikalske oprindelse retfærdig. Især da det allerede har bevist, hvordan moderne jul kan føles i Carpendale. For nøjagtigt 20 år siden var det hans første julealbum, der allerede begejstrede sit publikum dengang og stadig betragtes som tidløs i dag.

“Især i år, vil julen være vigtigere end nogensinde for mennesker”, siger Carpendale, desto mere overbevist om, at han med denne produktion rører ved den holdning til livet, som vi alle skulle undvære alt for længe. Af denne grund var det vigtigt for ham, at albummet skulle afspejle de mest forskellige følelser og har derfor bevidst taget sig tid til at vælge sangene.

”Den største udfordring for mig var at finde den rigtige titel,” sagde Howards ærlige udsagn, da han ikke ønskede at løbe risikoen for at miste sin lethed. Hans sydafrikanske rødder alene er en garanti for, at du ikke skal forvente typiske klassikere fra de lokale julebøger fra ham, desto mere vovede han nogle store internationale sange, der i mellemtiden er i hver playliste.

Udfærdigelsen af ​​det sidste album kan naturligvis spores tilbage til optagelserne af de to første dele af trilogien: Efter produktionen i Abbey Road Studios følte Howard Carpendale, at dette ikke ville være de sidste optagelser i de legendariske studier. Tiden var for intens, samarbejdet med Royal Philharmonic Orchestra for imponerende.

Det var helt klart for ham, at det tredje album skulle være noget helt specielt. Noget, som du ikke nødvendigvis ville forvente af en Howard Carpendale og understreger endnu en gang, at han altid ved, hvordan man overrasker.

I tæt koordinering med hans arrangører Juliette Pochin og James Morgan blev de første versioner oprettet, som endelig blev afsluttet yderligere under lockdown. Nu er det officielt: Den 26. november udgiver Howard Carpendale den tredje og sidste del af sin trilogi og præsenterer et julealbum, festligt, kontemplativt, rørende og 100% Carpendale.

“Albummet skal sende sjov, lyst og simpelthen en masse varme, ellers ville det have været utænkeligt for mig at gå igennem med produktionen som denne”. Og da sjov er i forgrunden for Carpendale i alle hans projekter, var det tydeligt for ham at sætte sit eget præg på dette album.

Jörg Hellwig (administrerende direktør Electrola): ”Det er en stor fornøjelse for os at gennemføre denne fantastiske trilogi med vores kunstner Howard Carpendale med et rørende julealbum. Howard Carpendale lever gennem musik, og denne lidenskab og kærlighed til sit publikum mærkes især på dette festlige album. Sammen med fansen ser vi frem til dette ekstraordinære arbejde, som Howard Carpendale udviklede med stor sans for detaljer sammen med Royal Philharmonic Orchestra.”

Kilde: Universal-Music.de

RELATEREDE ARTIKLER