Helt privat – Helene Fischers dokumentarfilm

Gispende står Helene Fischer på scenen, og venter på sin entre, som starter om ganske få sekunder. Nerverne er spændt til bristepunktet, og der bliver krydset fingre, for derude venter tusinder af fans på stjernen. Så bliver Helene kørt op med elevator til det sted, hvor hun skal modtages med råb og glæde. Det er i den sandeste forstand “Allein im Licht” – alene i lyset.

Og det var i går, torsdag d 30/5-2014 på TV – Kl 23:30 på NDR, at man kunne se den fascinerende dokumentarfilm og se mange private indblikke i livet for sangeren.

Giv alt hver aften

På et tidspunkt siger Helene Fischer at hun glemmer alt og trætheden er væk. For det er svært, selv for en professionel ligesom Helene, at være så lang tid på tour, give alt hver aften og når sine fysiske grænser. Direktør Kai Ehlers ledtog kunstneren og hendes folk i 2012 under deres “Für einen Tag – live” tour.

De højeste krav

“Allein im Licht” giver publikum et indblik i forberedelserne til touren: Lyd- og lyseffekter vil blive udvalgt, men også casting af dansere – hvilket er meget svært, da showets producenter, såvel som kunstneren selv, har de højeste krav.

Helene-Fischer-allein-im-licht-die-dokumentation-1

Telefonopkald til “Mutter Maria”

I 1988 udvandrede Helene med sin Volgatyske familie til Tyskland. Telefonsamtaler med moren Maria Fischer er for Helene meget vigtigt. I filmen er der et rørende øjeblik, hvor Helene får et opkald fra sin bekymrede mor:

“Mit barn, jeg beder dig som mor om i det mindste spise noget morgenmad, men ikke med hensyn til din figur! Jeg vil elske dig, også med et par kilo mere eller mindre, ” siger Maria Fischer til sin datter i telefonen.

Stress og sygdom

Den store mængde stress under touren gør, at Helene får lidt maveproblemer og midlertidig tab af stemmen, da den stramme tidsplan også hæver kravet til den stærkeste. Helene kæmper for at tilbageholde tårer, da hun erfarer, at hun er nødt til at aflyse koncerter for at redde hendes stemme – for en perfektionist som hende, der altid giver 100 procent, er det et stort tilbageskridt. Men alt dette hører til, når man lever som en professional kunstner.

Én sammenarbejdende familie

Dokumentarfilmen er produceret af Sascha Schwingel, der også står for succesfilm som “Hindenburg” og “Die Sturmflut”, men det er første gang, hun laver en musik-dokumentar og samarbejdet med Helene Fischer beskriver hun som “ærligt og åbent – nærmest familie”. Undervejs i dokumentaren lægger man mærke til, at der er kameraer overalt, hvad enten det er, når Helene skal interviews eller når hun mødes med sit team, samtidig får Helene kritik for sin perfektionisme, alt fanget på kameraet.

Dokumentarfilmen ” Helene Fischer – Allein im Licht” viser, hvor hårdt livet kan være for en stjerne, men viser også den private side af Helene Fischer.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse