Helene Fischers sange for høje

Schlagermusik er siden Helene Fischer ikke mere kun underholdning for den ældre generation. Hendes hit “Atemlos” blæser ud af højtalerne på diskoteker og andre steder, og det synes nu at være en støjgene for mange. På Stuttgart universitet for medicinstuderende høres der Helene Fischer for fuld udblæsning i auditoriet, men nu har en underviser talt for et forbud af sangene fra sangerinden. ” Her er udtalelsen endnu engang: Afspilning af sangerinden Helene Fischer i lokaler på HdM (Hochschule der Medien) forstyrrer ikke kun husorden for universitet for medicin (§3 stykke 2/14), men også den europæiske menneskerettighedskonvention (stykke 3) for den gode smag,” sådan lød den officielle udtalelse fra en medarbejder på Stuttgart universitet for medicin på universitets Facebook-side.

Storm mod underviseren

Dette forbud vil Stuttgarterne-studenter ikke føje. De delte beskeden over 450 gange på Facebook, og  hvad der kom ud af det, var en stor foragt og en shit storm mod den akademiske medarbejder, der havde ytret dette forbud. Han skulle være blevet kaldt firkantet og useriøs på Facebook. Sådan en reaktion fra de studerende havde han ikke regnet med, og han måtte give Helene en undskyldning på nettet: “At beskeden skabte krise havde ingen af os troet… Kære Helene – Det var ikke personligt ment”.

Reklamer for Stuttgarter universitet medie

For universitet selv er denne pludselige medieomtale ikke kun negativt, de beskriver hændelsen som ‘et viralt gennembrud. Oprindelig skulle denne besked have været en øjneåbner.

Helene-Fischer-1p
Kilde: Semmel.de

“Atemlos” overdreven støj på Wasen

Stuttgarter-underviseren står ikke alene: En politiker opfordrer nu til et forbud mod at spille Helene Fischers sange på Wasen i Stuttgart. For de besøgende til Wasen begyndte at synge med på sange til schlagerstjernen, og da blev larmen for stor. En begrænsning på 80 decibel er, hvad støj niveauet må være. Derfor er teltene ekstra lydisoleret. Hvis der bliver spillet Helene Fischer, vil lydniveauet komme op på 110 decibel, da sangen er for høj. Det kan man ikke forvente, at beboerne skal leve med, eller således fortæller formanden for festivalen og byrådsmedlem Robert Kaudere til BILD-avisen. Han ser kun en løsning på problemet, ganske enkel at forbyde schlagersangerindens sange. Personligt har han intet imod Helene Fischer, hans kone har endda givet ham en cd med sangerinden til påske.

Kilde: Schlagerplanet.com

 

Det skal du læse