Helene Fischer vs. Andrea Berg: Kampen om ECHO begynder

På torsdag kl. 20.00 bliver ECHO uddelt. ECHO er den tyske musikpris og er blevet præsenteret hvert år siden 1992 af det tyske Phono-Akademie.

helene-fischer-andrea-berg

Album des Jahres: “Farbenspiel” vs. “Atlantis”

“Farbenspiel” vs. “Atlantis” er en spændende duel i år ved ECHO. Helene Fischer og Andrea Berg er på torsdag begge nomineret i samme kategori. Schlagerdronningerne kæmper med deres album fra sidste år og det eftertragtede trofæ. Eller bliver det i sidste ende en helt tredje kunstner, der løber med prisen? Også Santiano, Robbie Williams og Depeche Mode er nomineret i denne kategori.

Til slut er det salgstallet, der afgør det, og der er Helene Fischer foran. Begge sangerinder har modtaget seks ECHO’er. Så den, der vinder i år, vil lægge afstand til den anden. Vi krydser fingre for begge kvinder. De har begge arbejdet hårdt i år og sidste år og fortjener begge prisen.

Deutschsprachiger Schlager: 3 mod 3

Også i kategorien “Deutschsprachiger Schlager” er det varmt her. Her kæmper tre kvinder og tre mænd om trofæet. Beatrice Egli, Helene Fischer, Andrea Berg, Fantasy og Semino Rossi, som vil få at vide, hvem der er den bedste kunstner i 2014.

Sidst Andrea Berg og Helene Fischer begge var nomineret i den kategori var i 2012. Dengang vandt Helene Fischer og albummet “Für einen Tag”. I 2011 var det Andrea Berg med “Schwerelos”.

Santiano, Amigos, Andreas Gabalier, Faun og mange flere

Naturligvis er det ikke de eneste, der er nomineret den aften. Også publikumsyndlingen Andreas Gabalier er i kategorien “Künstler/Künstlerin/Gruppe Volkstümliche Musik” nomineret. I denne kategori er også Kastelruther Spatzen med “Planet der Lieder”. Hvis det bliver tilfældet, vil de med 14 ECHO’er skrive sig ind i ECHO-historien. Alternativt kan prisen også gå til en helt anden, f.eks. Amigos eller nybegynderne voXXclub.

For anden gang er Faun med “Von den Elben” og Santiano med “Mit den Gezeiten” nomineret. Helene Fischer kan i år endda sætte record. Sidste år fik hun to ECHO’er, og i år er hun nomineret tre gange, hun er også nomineret i kategorien “Erfolgreichste Musik-DVD-Produktion (national)”. Så torsdag aften bliver spændende.

ARD (das erste) sender ECHO-uddelingen kl. 20.15

[box_info]Kilde:Promipool.de[/box_info]

RELATEREDE ARTIKLER