Helene Fischer-sang hjælper med at helbrede

Kilde: Helene Fischer Web
Kilde: Helene Fischer Web

Hendes fans kalder hende tit en “bombe”, og for lægerne i München er hun i disse dage et “mirakel”. Som BILD fortæller, hjælper en af Helenes sange en lille dreng gennem hans smerter, fordi de lindrer hans tilbagevendende pinsler.

Miraklet i München

Den 19 måneder gamle Lukas har siden fødslen haft indsnævret aorta (hovedpulsåre). Med regelmæssige mellemrum skal han undersøges af læger, hvilket er alt andet end behageligt for den lille dreng fra München. De sidste undersøgelser har været ulidelige for ham … Indtil han hørte Helene Fischers musik, så lindrede hans smerter. Hans læger siger:

“Først da den lille Lukas hørte hendes “Atemlos”, kunne vi behandle ham.”

Hvad lyder utroligt, er faktisk sandt. BILD spurgte Hans-Joachim Trappe, en mediciner, om det virkelig kunne være rigtigt. Trappe fortæller, at det sagtens kan ske, at man gennem en speciel musikterapi kan lindre smerter: “Musik kan have en positiv effekt på hjertekarsystemet. Men musik har også en positiv psykologisk effekt, der fører til afslapning og stressreduktion”.  

Nu fortæller sangerinden selv, at hun har læst om “miraklet” i avisen:

“Det glæder mig meget for Lukas og hans familie, at min musik kan bidrage en smule, og at det går drengen bedre”.

Musik har en utrolig virkning

Musikken bruges også på andre områder til at helbrede. Regelmæssigt bliver der spillet musikstykker for komapatienter, da det er hjernen, som forbliver længst funktionsdygtig. For 24 år siden vågnede komapatienten Nadja, da hun hørte sangen “You’re my heart, you’re my soul” fra Modern Talking. Sangen var dengang hendes yndlingssang, og hendes mor spillede den igen og igen. Med succes.

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse