tirsdag, oktober 4, 2022

Helene Fischer koncert i München d. 20 August 2022

ÅRETS KONCERT 2022 i München – Mange havde sat næsen op efter en fantastisk koncert med Helene i München. Det fik de også i den grad sammen med 130.000 fans. Ikke engang Andreas Gabalier og Robbie Williams kunne skrabe mere end 90.000 fans sammen. Helene “den mest sælgende kvindelige kunstner i Europa” havde meldt sin ankomst d. 20 August 2022 kl. 20.00 – og så var folk klar. Den eneste koncert i Tyskland.

Kl. 15 ankom vi til vores plads foran scenen ved dette gigantiske monstrum af en koncert med 130.000 fans. Efter en time begyndte det at regne, vi fik regnslagene over os. Pludselig kom Leutgeb (koncertarrangøren) frem på scenen og meddelte at om 30 minutter ville der komme en kæmpe byge med hård regn i 30-45 minutter. Den skulle man lige sluge, for mange var allerede våde. Regnen kom, og jeg skal lige sige at DER KOM REGN – store kæmpe dråber. Og det blev ved og ved. Så kom der Blitz og lidt torden, og vand og vand. Man stillede sig op på små sten for at overleve, men forgæves. Vandet fossede ind i skoene på en, og man var smadder våd fra knæene og ned. Pludselig kom Leutgeb frem igen og meddelte at han havde kontakt med vejr teamet i München, de havde sagt at regnen ville holde op i 1/2 time, men så ville der komme en kæmpe byge der ville vare i 45 minutter.

Samtidig meddelte Leutgeb at dem der følte at det var ubehageligt at stå her ude i regnen/blits/torden vejr kunne blive ført over i en hal ved siden af, hvor de var i sikkerhed for lyn mm. Så der var ikke tale om en evakuering, som mange Medier skriver – det var frivilligt. Sådan fik vi flere og flere informationer om hvordan vejret udviklede sig, og ja, der var jo ikke noget at gøre. Leutgeb udtalte: Koncerten bliver gennemført. Vi aflyser ikke. Sådan foregik de fire sidste timer før koncerten kl. 20.00.

Da klokken var 19.50, holdt regnen op. Himlen klarede op og blev helt lys, og solen begyndte at skille. What – Nåeh jo, nu kom Helene jo på scenen. Det skulle blive en fantastisk koncert med ingen regn. Og det blev det. Pludselig stod Florian Silbereisen på scenen og fortalte hvilken fantastisk kunstner man nu skulle se, samt at han var hendes største fan fra dag et.

Helene startede stille og roligt op med sange fra hendes nye Album “Rausch”, men der gik ikke lang tid inden vi så hende flyve fra den store scene på 150 meter og så over til en lille scene foran. Fansene var helt oppe og ringe. Jo, Helene var tilbage. Man kunne godt se at Helene havde født en lille pige ved navn “Nala”. Der var lidt flere kilo og flyve rundt med. Helene havde ved lejligheden taget 5 kvindelige og 5 mandlige dansere med, og de gjorde det godt på det glatte underlag på scenen.

Hele koncertområdet osede af at dette bare var et gigantisk setup. 4 kæmpestore LED skærme, så man kunne følge med, samt store kæmpe højtalere som sendte lyden videre ud til de andre grupper bagved. Der var forrest: Diamond Circle, Golden, Silber, Bronce samt tribunerne – jo der var tænkt i alle prisklasser. Jo længere frem jo dyrere. Selve koncerten indbragte 19.000.000 Euro = 142.500.000 Kr. Vanvittigt.

Under koncerten kunne man hele tiden mærke denne Bas lyd, som bare gik igennem marv og ben. Den var enorm. Lysshowet som også var gigantisk under showet blev understøttet af fyrværkeri samt ildkugler i stribevis. Helene havde samlet mange af de gamle numre, som folk kunne synge med på i forskellige potpourrier. Det gav en fantastisk stemning. Hun fremhævede også sin nye “mand”, ved at hun havde brugt meget tid på at gå dybt ind i sig selv, og så skrive en sang tilegnet ham. “Endelig havde hun fundet sig sjæleven”, sagde Helene.

Pludselig kom der en Guitarsolo, som var Rolling Stone værdig, og så udført af en kvinde. Nu var vi godt nok kommet til Rockkoncert. Hele Helenes gamle Band, var alle blevet skiftet ud. Så man skulle lige vænne sig til de nye, den eneste der var blevet var Backup Sangeren Leon. Skal lige sige at det var ekstremt vanskeligt at tage Billeder med et kamera der er smadder vådt samt at man står og damper for at blive tør. Og så gør det det ikke bedre at vi stod lige i Ilden: Diamond Circle. Der var bare høje fans overalt foran en. Helene buldrede bare derudaf og sang gamle sange blandet med de nye sange fra Rausch Albummet. Under hele koncerten kom Helene hele vejen rundt på hele denne kæmpe store scene – hun var over det hele. Der var blevet bygget en gangbro oppe i luften som Helene svingede ud over publikum, for at være sine fans nær. Dette bragte også stor glæde for mange, kunne man høre. Så kom sangen “Spürt ihr das”.

Hele stadion var oppe og ringe. Mega flotte kulisser samt dans, og ikke mindst Helenes gennemtrængende stemme. Helene kom med en dejlig rolig ny sang, hvor hun forinden havde talt om krigen i Ukraine og om det ønske vi havde på fred i verden. Så kom melodien Flieger, og så fløj Helene hen over hovederne på os alle. Det kan hun bare. Hele aftenen kom der bare det ene store hit efter det andet, som rev alle 130.000 fans med. Helene havde spurgt om der var nogle der var med for første gang. Der var rigtig mange. Vi stod ved en del af disse “nye fans”, og de var slet ikke i tvivl. Hun er bare mega sej samt laver et super show, og de skulle ihvertfald til koncert næste år med hende igen.

Helene roste forøvrigt også koncertarrangøren Leutgeb , som var kommet til hende for to år siden og spurgt hvad hun ville sige til at synge for 130.000 fans. Det ville hun da meget gerne. Og sådan blev det til !!!

En så stor koncert som her er selvfølgelig Mega sej at prøve, men jeg foretrækker dog de mindre – da man da har mere kontakt med helene. Det bliver for stort og upersonligt. Men et flot show er det. Det er vel det der skal til, hvis du vil være bedre end nummer 7 på ranglisten over verdens største kvindelige kunstnere. Jeg er sikker på hun kommer op på en førsteplads engang.

En meget flot koncert – en kæmpe oplevelse. Vi havde en pige med på 16 år til koncerten, og hun sagde: “Det er min bedste dag i hele mit liv”.

P.S:
d. 1.Oktober kl. 21.45 viser ZDF 75 min. highlights fra Koncerten i München under titlen – Helene Fischer-Wenn alles durchdreht”

RELATEREDE ARTIKLER