Helene Fischer Koncert i Herning, ikke som forventet

Helene Fischer gav koncert i Herning i lørdags, d. 30/5-2015, og det var en noget blandet fornøjelse at opleve hende live for aller første gang. Der var plads til 11.000 tilskuer, men på trods af Helenes store popularitet i Danmark, var der kun solgt 9000 billetter. Der var forvirring allerede fra starten af, for da vi gik ind og fandt vores pladser, fandt vi ud af at, der var var forvirring blandt publikum, hvor de egentligt skulle sidde, nogen havde nemlig sat sig i forkert sektion, mens andre gik forvildet rundt og ikke vidste hvor de egentligt hørte til. Der manglede nogen til at hjælpe folk på plads og en noget mere tydelig skiltning.

Koncerten med Helene Fischer var sat til at vare i 2 ½ time, det var inklusiv opvarmnings band, så selve Helene koncerten var på 2 timer, uden pause, da det er en del af hendes stadion koncert tourne.

Kilde: Tyskschlager.dk
Kilde: Tyskschlager.dk

Kl. 19.30 gik opvarmnings bandet ”Glasperlenspiel” fra Tyskland på scenen, de startede med nummeret ”Paris” fra deres nye album. Musikken var en noget blandet fornøjelse, vil sige det var mere blød rock, end Schlager, kiggede man rundt, ja så var det bestemt ikke alle der kunne lide det, og det fik også en kommentar med på vejen som, at ”Det kunne man godt undværer, nu håber vi koncerten bliver bedre”. Så allerede inden Helene kom på scenen, var der tvivl om det egentlig var noget. Da de havde spillet, gik der 30 min. Fra man fik pillet deres udstyr ned til man fik gjort klar til at Helene kunne gå på scenen, det var ikke alle tilfredse med.

Helene-Fischer-Herning-2015
Kilde: Tysksclager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-1
Kilde: Tyskschlager.dk

Så kunne selve Helene Fischers koncert starte, og det gjorde den med en flot intro af fyrværkeri, lametta der blev skudt ud over publikum og papirs sommerfugle og guld glitter. Så kom Helene på scenen og åbnede med ”Unsere tag” i en gul top med små sølv shorts og et slæb.

Helene-Fischer-Herning-2015-3
Kilde: Tyskschlager.dk

Efter et par numre hilste Helene på dansk og derefter spurgte hun om hun skulle snakke på engelsk eller tysk. Så fortalte hun hvor langt der var til den bagerste række ca. 104 meter. Efter der råbte hun et navn op fra publikum og den udvalgte blev vist på storskærmen og Helene tog en Tablet og stillede sig op ved storskærmen og tog et selfie af hende og damen der var udvalgt. Det kan man ikke kalde for at være “tæt” på sine fans.

Selve scenen er opbygget med træer og alt efter musikken, kunne de træer vises med lys som en hyggelig have, eller som en tjørnhæk. Der var lavet en gangbro som Helene kunne gå på under træerne. Selve baggrunden var en LED skærm som skiftede alt efter hvad temaet var. Et eksempel på dette, var da scenen forvandlede sig til sydlandsk stemning, med palmer og sol, og hvor man så kunne se skyerne svæve hen over aften himlen.

Helene-Fischer-Herning-2015-4
Kilde: Tyskschlager.dk

Når Helene skulle skifte, kom der andre indslag på scenen, et af disse, var en af hendes korpiger der sammen med en anden kom ind og sang, noget som ikke nærmede sig schlager musikken, men noget mere rockede.

Helene kom tilbage på scenen i hel blå dragt, hvor hun sang et nummer af Tina Turner ”Simply the best” hvilket hun gjorde rigtig godt. Her beviste hun endnu engang hvilket multitalent hun er.

Helene forsvandt igen og publikum blev underholdt af dans. Klædt i en sølv kjole med slæb af hvide fjer kom Helene tilbage. Der sang hun et par sange i og forsvandt igen. For efter indlæg af anden art som slet ikke passede ind i schlager stilen, dukkede Helene op i en åkande, der foldede sig ud. Her sang hun ”Every thing i do” af Bryan Adams.

Aftens højdepunkt kom, da Helene blev hejst op og svævede ud over publikum, det gav alle en chance for at opleve Helene tæt på. Efter en sang i højden, blev hun sænket ned på en B scene, der gav hun et par numer, og der fik hun publikum med sig. De rejste sig op og klappede og sang med, en stemning man ikke havde mærket under koncerten før der.

Hvis man forventede at man kom ind til en af Tysklands 2 schlagerdronninger, med det formål at høre schlagermusik, så måtte man altså lytte længe. Hele showet bar præg at det mere internationale pop/rock miljø, hvilket slet ikke passer ind på schlager stilen som hun ellers er blevet utrolig populær på. Helene Fischer bevæger sig i den grad væk fra hendes rødder og mere over i en Michael Jackson stil.

Efter selve koncerten, kom der flere kommentarer:

”Det kunne vi godt havde været foruden, hun har hun forandret sig”.

”Tjaaa, ved ikke hvad vi skal sige”.

”Det var endnu en god koncert”

”Mandens interesse blev da plejet”

Helene-Fischer-Herning-2015-2
Kilde: Tyskschlager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-5
Kilde: Tyskschlager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-6
Kilde: Tyskschlager.dk

20
Deltag i debatten

11 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
  Subscribe  
nyeste ældeste mest bedømte
Giv besked ved
john henriksen

hej alle jeg var til koncert samme år bare i odense og der vælte hun hele hallen og det var simpel så godt og hendes optræden var total i top og over alle forventninger og starte osse med at spørg om det skulle være på engelsk eller tysk og helt klart tysk m når hun er tysk slager dronning og ja hun har sin egen musik og stil og det har jo gjordt hende til den hun er idag en af de største tyske sangerinder og håber da hun kommer til danmark igen og i odense var der total udsolgt… læs mere »

Niels Strandbygaard

Du burde tage til Tyskland, så vil du få en oplevelse.

Chrisian olsen

ja Laila vis man vel den super stemning og at hør alle synge med så skal man tage til Tyskland Berlin eller Hamborg eller ? for ser man sen dvd fra det olympiske stadion det er super

Chrisian olsen

Den var super 🙂 var så heldig a få stå plads 🙂

Chrisian olsen

Hej ja de koncerter i Danmark Med Helene Fischer var gode jeg har selv være med til de fleste i Danmark ..ikke den i Ålborg og fra den første i 2010 il den i 2015 ER der sked MEGET Helene har udviklet sig med musik og dans o.s.v. og jeg må sige de danske tilskue er ok
men som nogen siger så de koncerer i yskland er noge ande 🙂

Nørholm

Min kammerat og jeg var til vores første HF koncert, i Boxen, efter at have set utallige shows på TV – og det var MEGAgodt 🙂 Hvis man kun vil høre schlagere så må man holde sig til Hansi eller Berg eller andre sødsuppekunstnere. Helenes show, med dansere, lys, effekter, og ikke mindst hendes uforlignelige sangstemme der mestrer nærmest alle genrer … Både egne og covernumre .. Mht engagement i koncert er det bare at holde sig til, for vi havde billetter til hvid zone lige foran scenen, og der var fest og glæde fra start til slut. Der var… læs mere »

Andreas Bugge

Det var så RØVSYGT en Helene Fischer Live koncert, at jeg har bestemt mig for ALDRIG mere skal til en Helene Fischer Live koncert i Danmark..Mvh Andreas Bugge, stor Helene Fischer fan.

Laila

Det var en hammer go koncert. Vi var både i Herning og derefter i Berlin, og må sige tyskerne forstår at gå til koncert.
Dem der ikke kunne lide koncerten , ta en tudekiks.

Jørgen Boye

Enig i at Glasperlenspiel nok ikke ligefrem brændte igennem til et dansk publikum.
Men jeg mener helt klart, at Helene Fischer leverede varen.
En fantastisk koncert….!!!

jens nielsen

Det kan jeg garantere for det var. Det var en super oplevelse at opleve en verdensstjerne som Helene ,så glem de negative kommentarer for de har intet hold i virkeligheden. hilsen fra en supertilfreds lytter og frue. Vi fik billetterne i bryllupsgave og bedre gave kunne ikke fåes

Ole Mikkelsen

Du har fuldstændig ret Alex. Hun er en verdensstjerne og mange Dansker er nogle som ikke viser glæde over at gå til koncert, de passer bedre at gå til begravelser. I Tyskland viser man sin begejstring, glæde.
Går kun til koncert i Danmark fordi det er nemmere, men det er kedeligt og når man ser sig om til en koncert i Danmark tror man at flere af fans er tæt på at dø.
Tak for din indlæg Alex.

Anita Jensen

Jeg er fuldstændig enig med Kirsten. Var der også selv, og det var en superhamrende god koncert. Helene Fischer er intet mindre end en fantastisk sanger og entertainer, og hele hendes team er er knald dygtige. Håber meget at opleve hende igen , og meget gerne i Tyskland.
Så masser af stjerner herfra :o) :o)

DTipple

Very good Alex. As a complete outsider from Ireland and not speaking any Danish or German, I have seen Helene live in concert four times since 2012, including the cruise ship Mein Schiff 2, and have had a Meet & Greet with her. Everything you say is true Alex and her warm personality and charm knocks me out. I was not disappointed by the concert in Herning especially when she almost dropped on me when flying through the air, but I think the impact was lost to a degree when “Glasperlenspiel” opened. for the first 30 minutes. I of course… læs mere »

Hold da op for en anmeldelse af koncerten i Herning ! Hvis man ikke selv havde været der, kunne man jo tro, at koncerten ikke var en succes. At Glasperlenspiel indledte koncerten vidste man jo på forhånd (det var annonceret flere steder inden). Så kan man være for eller imod det, men de gjorde deres arbejde godt. Ang. Helenes beklædning, så var hendes shorts altså “guld” (ikke sølv), ang. “træerne” så var de kulisser til Farbenspiel koncerten, som strakte sig over de 4 årstider ! For dem som ikke kender dem : efterår, vinter, forår, sommer. Helenes “sølvkjole” bestod af… læs mere »

Inge S

Jeg synes det var en fantastisk koncert, desuden er det godt at hun formår at følge med uden at gå på kompromis med sin identitet og professionalitet. Den første del kunne vi også godt undvære. Vi nød den aften og synes ikke der var noget at klage over. Der kan altid være noget man kan lave andeledes og der vil altid være nogen som er utilfreds.

Jan P

Det var- uden undtagelse en helt igennem storslået oplevelse af en koncert. Ikke et trin, ikke en tone sad forkert – flot, flot. Skal man endelig påvise noget negativt må det være de “slettet af censuren” som ikke har lært at læse ordentligt på billetten hvor de skal sidde (det er jo fakta ikke svært) og ikke mindst de mange som hele tiden skal ud, hen, ned og købe “det ene eller andet”. Men igen – fantastisk setup

Lyder ikke som en god koncert.?

Anmeldelsen er åbenbart skrevet af én som ALDRIG har været til koncert af den størrelsesorden før, og som tydeligvis ikke har et klap forstand på hvad Helene Fischer står for. Det er også tydeligt i anmeldelsen at vedkommende anmelder ikke har fattet en brik af musikgenrer osv. Slagermusik (som det korrekt staves på dansk!) er nemlig IKKE en selvstændig genre, men det tyske udtryk for folkelig popmusik. Den anmeldelse er da lige til at skylle ud i lokummet. Helene Fischer er MEGET mere end alm. plat slagermusik, hun er international superstjerne, og KENDT for at levere sceneshows i verdensklasse. Den… læs mere »

HOLD NU KÆFT en mavesur og tøsefornærmet barnlig anmeldelse.

Helene er et multitalent “ikke kun” schlager. Hun kan det hele, og det samtidig med fantastisk. Det viser hendes udsolgte koncerter samt hendes enorme popularitet i Tyskland. Helene har også den største fjernsyns qvote i form af Die Helene Fischer Show. De fans der her er blevet interviewet er højst sansynligt folk der har set Helene ustandselig i DK4, som ikke har fulgt med tiden. Helene har udviklet helt sin egen stil. Det Helene for tiden rører ved bliver til Guld. Hun har vundet ALT hvad der kan vindes i Tyskland – og hun kører bare fremad som den mest… læs mere »