Helene Fischer Koncert i Herning, ikke som forventet

Helene Fischer gav koncert i Herning i lørdags, d. 30/5-2015, og det var en noget blandet fornøjelse at opleve hende live for aller første gang. Der var plads til 11.000 tilskuer, men på trods af Helenes store popularitet i Danmark, var der kun solgt 9000 billetter. Der var forvirring allerede fra starten af, for da vi gik ind og fandt vores pladser, fandt vi ud af at, der var var forvirring blandt publikum, hvor de egentligt skulle sidde, nogen havde nemlig sat sig i forkert sektion, mens andre gik forvildet rundt og ikke vidste hvor de egentligt hørte til. Der manglede nogen til at hjælpe folk på plads og en noget mere tydelig skiltning.

Koncerten med Helene Fischer var sat til at vare i 2 ½ time, det var inklusiv opvarmnings band, så selve Helene koncerten var på 2 timer, uden pause, da det er en del af hendes stadion koncert tourne.

Kilde: Tyskschlager.dk
Kilde: Tyskschlager.dk

Kl. 19.30 gik opvarmnings bandet ”Glasperlenspiel” fra Tyskland på scenen, de startede med nummeret ”Paris” fra deres nye album. Musikken var en noget blandet fornøjelse, vil sige det var mere blød rock, end Schlager, kiggede man rundt, ja så var det bestemt ikke alle der kunne lide det, og det fik også en kommentar med på vejen som, at ”Det kunne man godt undværer, nu håber vi koncerten bliver bedre”. Så allerede inden Helene kom på scenen, var der tvivl om det egentlig var noget. Da de havde spillet, gik der 30 min. Fra man fik pillet deres udstyr ned til man fik gjort klar til at Helene kunne gå på scenen, det var ikke alle tilfredse med.

Helene-Fischer-Herning-2015
Kilde: Tysksclager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-1
Kilde: Tyskschlager.dk

Så kunne selve Helene Fischers koncert starte, og det gjorde den med en flot intro af fyrværkeri, lametta der blev skudt ud over publikum og papirs sommerfugle og guld glitter. Så kom Helene på scenen og åbnede med ”Unsere tag” i en gul top med små sølv shorts og et slæb.

Helene-Fischer-Herning-2015-3
Kilde: Tyskschlager.dk

Efter et par numre hilste Helene på dansk og derefter spurgte hun om hun skulle snakke på engelsk eller tysk. Så fortalte hun hvor langt der var til den bagerste række ca. 104 meter. Efter der råbte hun et navn op fra publikum og den udvalgte blev vist på storskærmen og Helene tog en Tablet og stillede sig op ved storskærmen og tog et selfie af hende og damen der var udvalgt. Det kan man ikke kalde for at være “tæt” på sine fans.

Selve scenen er opbygget med træer og alt efter musikken, kunne de træer vises med lys som en hyggelig have, eller som en tjørnhæk. Der var lavet en gangbro som Helene kunne gå på under træerne. Selve baggrunden var en LED skærm som skiftede alt efter hvad temaet var. Et eksempel på dette, var da scenen forvandlede sig til sydlandsk stemning, med palmer og sol, og hvor man så kunne se skyerne svæve hen over aften himlen.

Helene-Fischer-Herning-2015-4
Kilde: Tyskschlager.dk

Når Helene skulle skifte, kom der andre indslag på scenen, et af disse, var en af hendes korpiger der sammen med en anden kom ind og sang, noget som ikke nærmede sig schlager musikken, men noget mere rockede.

Helene kom tilbage på scenen i hel blå dragt, hvor hun sang et nummer af Tina Turner ”Simply the best” hvilket hun gjorde rigtig godt. Her beviste hun endnu engang hvilket multitalent hun er.

Helene forsvandt igen og publikum blev underholdt af dans. Klædt i en sølv kjole med slæb af hvide fjer kom Helene tilbage. Der sang hun et par sange i og forsvandt igen. For efter indlæg af anden art som slet ikke passede ind i schlager stilen, dukkede Helene op i en åkande, der foldede sig ud. Her sang hun ”Every thing i do” af Bryan Adams.

Aftens højdepunkt kom, da Helene blev hejst op og svævede ud over publikum, det gav alle en chance for at opleve Helene tæt på. Efter en sang i højden, blev hun sænket ned på en B scene, der gav hun et par numer, og der fik hun publikum med sig. De rejste sig op og klappede og sang med, en stemning man ikke havde mærket under koncerten før der.

Hvis man forventede at man kom ind til en af Tysklands 2 schlagerdronninger, med det formål at høre schlagermusik, så måtte man altså lytte længe. Hele showet bar præg at det mere internationale pop/rock miljø, hvilket slet ikke passer ind på schlager stilen som hun ellers er blevet utrolig populær på. Helene Fischer bevæger sig i den grad væk fra hendes rødder og mere over i en Michael Jackson stil.

Efter selve koncerten, kom der flere kommentarer:

”Det kunne vi godt havde været foruden, hun har hun forandret sig”.

”Tjaaa, ved ikke hvad vi skal sige”.

”Det var endnu en god koncert”

”Mandens interesse blev da plejet”

Helene-Fischer-Herning-2015-2
Kilde: Tyskschlager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-5
Kilde: Tyskschlager.dk

 

Helene-Fischer-Herning-2015-6
Kilde: Tyskschlager.dk
RELATEREDE ARTIKLER