Hansi Hinterseer “Giganten des Schlagers” 2013

Denne sommer Open air koncert “Giganten des Schlagers” ved Schwarzlsee i Unterpremstätten i Graz, er bogstavligt faldet i vandet. Arrangørerne måtte flytte hele koncerten til Steiermark hallen, hvilket ikke var let at få organiseret. Men det faldt på plads og de mange schlager fans kunne komme til at høre sin kunstner og de kunne klappe og danse. Fansne kom fra Steiermark, men også fra andre provinser og andre lande, som man kunne se på parkeringspladserne.

Det var virkelig den absolutte stjerne top af schlager scenen og en enestående mulighed for at høre og se så mange kunstner på engang: Gregor Glanz, Monika Martin, Semino Rossi, Hansi Hinterseer og DJ Ötzi. De fleste kunstnere kommer fra det skønne tyrol, Men også Steiermark var præsenteret.

Koncerten begyndte med den smukke sangerinde Anna Hirschemann som har en udtryksfuld stemme og er også pianist. Så kom dansestjernen Gregor Glanz og begejstrede med en af hans egne sange “5 nacn 8”, “bevor die welt” men også med et Peter Alexander Medley, hvor han opfordrede publikum til at svaje og klappe stående med. Sangeren efterlignede Udo Jürgens, Louis Armstrong og flere.

For Monika Martin var det hjemmescene, da hun er født i Graz og bor der endnu. Den flittige sangerinde er udkommet med hendes 19. album og præsenterede derfor en af hendes nyeste sange “Ein leben lang vielleicht”, “Hörst du noch Mississippi” men også ældre schlager som “Heute fühl ich mich wie 20”, “Mozartgasse 10” og andre ørehængere.

Stemningen nåed klimaks da Semino Rossi kom på scenen. Hans fans var ikke til at bremse og der begyndte en folkevandring til scene, hvor han fik en masse gaver og han takkede med sange som “Besame Mucho” og fansne var tilfredse og svajede til flere sange som “Wenn die weissen rosen blühen”, “Du warst das schönste mädchen” og “Ich würd´es immer weider tun” og også nye schlager fra hans cd kunne man høre, “Bella romantica” og med hans unikke stemme når han synger spanske sange som “Cieliti lindo”.

Også Hansi Hinterseer forstår sig med et stort scene show som han begejstrer sine fans med, de som har fulgt ham i 19 år. Svigermors drøm, og hans sange om bjerge og hjemmelandet fik alle til at klappe og synge med “Komm mit mir in die berge”, “Wenn wir erklimmen”, “Kufsteinlied” og med sangen “Hände zum himmel, hände zur hölle” gjorde publikum det samme.

Da giganternes DJ Ötzi kom på scenen fik han hele hallen til at koge. Han forstår som ingen anden, hvordan man får stemningen høj. Han havde to dansere med til at pryde scene . Han fik også børn op på scene, som sammen med ham at sang “Stern”. Af andre sange kan nævnes “Sweet Caroline”, “Anton aus Tirol” og “Hey baby”, alle hans fans var lykkelige, så ialt var “Giganten des schlager” en stort vellykket fest, med rigtig god stemning, trods det uheldige vejr.

semion-hansi-otzi

Kilde: Schlagerportal.com

Det skal du læse