Goldene Henne – 28.Oktober 2016.

Helenes 7. Goldene Henne.

Die Goldene Henne, er en publikums- og mediepris, som bliver uddelt en gang om året til minde om den afdøde Entertainer Helga Hahnemann, som havde tilnavnet “Henne“. Bronze skulpturen vejerde knap 3,5 Kg, og er 22 cm høj til og med 2015. Den sidste udgave af Goldene Henne 2016, skulle moderniseres lidt, og derfor kom den til at veje knap 3 kg, og 23 cm høj. Die Goldene Henne blev uddelt første gang 1995.

hennebild-goldene-henne-neu-100_v-variantbig16x9_w-576_zc-915c23fa

 

 

 

 

 

Die Goldene Henne bliver sponseret af af MDR, RBB Superillu, men hovedsagelig fra de østtyske firmaer.

maxresdefaultRekorden for flest uddelte Goldene Henne, er Helene Fischer med 7. stk. Den der ligger på andenpladsen er Wolfgang Stumph med 5 stk.

media-media-b10d3014-a47f-4e87-a1a9-a5bf3386102f-normalizedHelene var nomineret i kategorien “Musik”, om at vinde Die Goldene Henne. Hun var nomineret sammen med: Stereoact, Udo Lindenberg, Vanessa Mai, Mark Foster, Klubb3, Andrea Berg, Roland Kaiser, Silly, Matthias Reim & Helene Fischer. Helene vandt igen i år, selvom hun havde haft en velfortjent pause fra scenen og søgelyset i lidt over et år.  Det var Helenes Julealbum fra Wien hun vandt med. En kort Laudatio blev holdt af Glasperlenspiel, som var opvarmingsgruppe til Helenes Stadion Koncerter i  2015 Helene kvitterede ved at synge “Power of Love“, som var med på hendes Julealbum fra Wien.

Speakeren lavede lidt grin med at alt hvad Helene rører ved bliver til Guld, og kom frem med følgende udsagn: Måske vi i fremtiden skulle kalde den for Die Goldene Helene. Helene ville lige tænke over det, og så måtte de se 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=5TRUjEdyYfU

Det skal du læse