Gitte Haenning: Tillykke med dit livlige, musikalske liv.

Foto: agentur-charis.de

Fra barnestjerne til vellykket dansk eksport – sådan kunne man kort beskrive Gitte Haennings livshistorie. Sangerinden, der blev berømt i Tyskland med hittet “Ich will ‘nen Cowboy als Mann” og optrådte sammen med Rex Gildo i lang tid.

Gitte Haenning blev født i Århus, i 1946. Hun var allerede på scenen som barn og blev en populær børnestjerne i hele Skandinavien i 1950’erne. Producent Nils Nobach blev opmærksom på hende og sørgede for en pladeaftale med Electrola. I 1964 blev hun en stjerne med hittet “Ich will ‘nen Cowboy als Mann” – sangen nåede nummer 1 på hitlisten.

Gitte Haenning: hendes karriere

Med Rex Gildo blev de en populær duo fra 1960’erne. Hits som “Vom Stadtpark die Laternen” eller “Zwei auf einer Bank” var de store succeser for de to.

Men hun fortsatte også med at arbejde som soloartist og udgav singler, der var meget succesrige, herunder “So schön kann doch kein Mann sein” og “Ich hab die Liebe verspielt in Monte Carlo”.

I 1980’erne forsøgte hun at skifte image: væk fra schlager mod alvorlig pop. Kritikerne var begejstrede og hun modtog endda en guldplade for hendes album “Berührungen”.

Ud over schlager og pop elsker hun især jazz. Hun optrådte igen og igen med sit succesrige “In-Jazz” -program. Hun påtog sig et andet projekt med Wencke Myhre og Siw Malmkvist.

Ved udgangen af ​​2007 havde de tre sangere optrådt over 500 gange i Tyskland, Østrig og Schweiz med programmet “Gitte, Wencke, Siw – Die Show”.

Det triste år 2012

2012 var et skæbnesvangert år for den sympatiske dansker: I april døde hendes fire år ældre søster Jette af kræft. Efter Jettes død i en alder af 69 år sluttede Gitte Hænning sit engagement i RTL-showet “Let’s Dance”. “Min familie har brug for mig nu, og jeg har brug for tid til at tackle denne store smerte.” Hun trak sig tilbage fra offentligheden og behandlede sin sorg.

Et år senere kom Gitte Haenning tilbage: ”Du kan ikke vide, om du stadig lever i morgen – det er sådan jeg lever. Det gør livet meget værdifuldt, ”sagde hun dengang til Bunte.de.

Fra maj 2014 til januar 2015 var Gitte igen på teaterscenen: I Stuttgart spillede hun to-personers stykket “Love Letters”, før hun optrådte for første gang i marts 2015 med sit eget program “All by myself”.

I 2016 flyttede hun til Lübeck, men forblev loyal overfor teatret. Der spillede hun rollen som Norma Desmond i Andrew Lloyd Webbers musical “Sunset Boulevard”.

På koncertaftenerne præsenterer Gitte stadig imponerende en række af sine specielle yndlingssange, sangene fra sine venner og helte (indtil coronakrisen).

Med en kraftfuld og enormt alsidig stemme fører Gitte Hænning sit publikum gennem sit livlige, musikalske liv.

Kilde: Schlagerplanet,de

Det skal du læse