Gennem tykt og tyndt: Schlagervenskaber

Når kameraene er slukket, falder stjernerne ofte i hinandens arme og griner. Når lampelyset er tændt, er vejen lagt. Men der findes også rigtige venskaber i schlagerbranchen. Her kommer top 5 over schlagervenskaber.
Kilde: Cello - Udo Lindenberg ft Clueso - Facebook
Kilde: Cello – Udo Lindenberg ft Clueso – Facebook

Plads 5: Udo Lindenberg og Clueso

Musikken førte dem sammen: Faderen af tysk rock, Udo Lindenberg, tog i 2011 musikeren Clueso under sine vinger. Ikke fordi den unge mand fra Erfurt ikke allerede havde succes på det tidspunkt – guld og platin stod allerede i skabet – men cover- og duetversionen af sangen “Cello” gav endnu engang et sving opad i hans karriere. I dag er det mere et mentorforhold, der forbinder de to musikere. De besøger hinanden ved deres koncerter, og for nylig traf de to stjerner hinanden til et parti skak på hotel Radisson Blu i Erfurt. Udo Lindenberg og Clueso har et rigtigt kunstnervenskab.

Plads 4: Andreas Gabalier og Xavier Naidoo

Egentlig har herrerne ikke meget til fælles musikalsk – heller ikke sproget i sangene er det samme. Østrig møder Tyskland: Ved “Sing einmal Song – das Tauschkonzert” i 2014 havde Andreas Gabalier og Xavier Naidoo deres første møde. Det musikalske møde viste sig at bringe et langt mere dybdegående forhold mellem kunstnerne.
Da Xavier Naidoo lavede en coverversion af Andreas Gabaliers “Amoi seg’ ma uns Wieder”, steg tårerne i øjnene hos dem begge, der opstod en gensidig skæbne. Andreas Gabaliers sang er dedikeret til hans far, der tog sit eget liv, og også Xavier Naidoos far tog meget tidligt fra denne verden. Ved showet opstod der et dybt venskab mellem kunstnerne.

Plads 3: Stefanie Hertel og Stefan Mross

De var et drømmepar i folkemusikverdenen. I september 2011 blev separationen offentliggjort, og i 2012 fulgte den endelige skilsmisse. Men sammen har de datteren Johanne, som ikke skulle opleve nogen krig mellem sine forældre. Stefanie Hertel og Stefan Mross forstår hinanden selv i dag. Selv julen tilbragte de sammen, og også deres nye partnere Susanne og Lenny synes ikke at have nogen problemer med den skøre kombination af venskabet.

Plads 2: Patrick Lindner og Ireen Sheer

For 25 år siden lærte kunstnerne hinanden at kende. Det var Patrick Lindners første store tv-optræden, hvor Ireen Sheer stod som en gudmor. I starten af sidste år tænkte Patrick Lindner med et Facebook-indlæg tilbage på denne legendariske optræden og møde: “Kære Ireen, tak for at du for 25 år siden var med til min første tv-optræden, hvor jeg sang “Der Traum von ewiger Liebe”, hvor jeg holdt din hand, og tak for dit vidunderlige venskab vi har haft de sidste 25 år, Din Patrick”. Ireen Sheer kommenterede: “Kære Patrick, denne udsendelse husker jeg stadig. Jeg er glad for, vi lærte hinanden at kende og tak for dit dejlige venskab”.
Ireen Sheer og Patrick Lindner har i dag et dybt venskab. Ved et træf med Schlagerplanet ved en Oktoberfest i 2014 havde begge kunstnere købt et honninghjerte: “Vi er et superteam –  det erkender vi”.
Kilde: Florian Silbereisen Facebook
Kilde: Florian Silbereisen Facebook

Plads 1: DJ Ötzi og Florian Silbereisen

Turnéen til “Fest der Feste” er i fuld gang, og DJ Ötzi og Florian Silbereisen er ikke kun forbundet med hinanden på scenen. Deres fælles lidenskab forbinder dem, men også deres humor bygger en fælles bro, og der var venskab fra første møde. I et interview med BILD fortalte Silbereisen engang, at der er vittigheder, hans kæreste Helene Fischer ikke forstår, men som DJ Ötzi gør: “DJ Ötzi og jeg kan være ved at dø af grin, og Helene står ved siden af og forstår det ikke”.
Om natten kan det forekomme, at Garre Friedle ringer til sin kompagnon Florian, og Florian har altid tid uanset klokken og den manglende forståelse hos kæresten: “Helene forstår ikke, at jeg tager telefonen, når DJ Ötzi ringer til mig kl. 3 om natten og fortæller mig: “Du, på YouTube er der en ganske interessant video”. Så ser jeg den. Det forstår hun ikke”. For nylig adopterede de to fyre med godt humør en gummiand, som de tog med ud og spiste karrypølser med, og de har også taget den med på “Fest der Feste” turné. Siden har de efterfølgende lagt flere billeder af fælles oplevelser op. Det er sjovt med de to kunstnere – og det mandlige venskab bliver helt sikkert ved langt frem i tiden.

Hvilken stjerne vil du gerne være venner med ?

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse