Frygter for sin stemme

Foto: Universal Music / NONA STUDIOS

Den obligatoriske Corona-pause var ekstrem lang, og især for mange kunstnere føltes det som om der ingen ende var. Kerstin Ott afslørede i et interview, at hun måtte kæmpe med stemmeproblemer på grund af manglende optrædener …

I lockdown-perioden var der ingen koncerter, og i over et år kunne Kerstin kun spille få eller ingen liveoptrædener. Da stemmen kun består af én muskel, led mange sangere af stemmeproblemer ved deres første optræden.

I podcasten “Aber bitte mit Schlager” blev Kerstin Ott spurgt, om hun også skulle kæmpe med det. Hun indrømmer: “Jeg havde det på samme måde. Gudskelov var jeg i Thorstens studie i tide. Da han kiggede på mig en eller to gange over sine briller, vidste jeg: ‘Okay, der er noget galt her’. Så sagde han: ‘Du! Hvad siger du til at tage nogle sangtimer? Ikke sunget i halvandet år, det kan man også høre.”

Kerstin Ott fortæller videre, at hun straks lyttede til sin producers råd: ”Især når man synger hele morgenen … Det er logisk, at stemmen så bliver tyndere. Så jeg tog virkelig sangtimer. Heldigvis er jeg godt forberedt nu.” Undervisningen var også vigtig for Kerstin, for hendes turné starter i midten af ​​november. Så synger hun live for sine fans i flere timer igen. Men hvorfor kæmper så mange sangere med deres stemmer?

Stemmeproblemer efter en lang tvungen pause

I podcasten forklarer Kerstin Ott, hvorfor stemmeproblemer opstår oftere efter den lange pause.

“Stemmen er ikke længere så voluminøs. Den bliver faktisk en smule tyndere og så efter 40, 45 minutter – kommer der ikke meget damp ud af det. Så er det mere et stille kvæk gennem telefonen. Men man kan som sagt forberede sig og gør man det, er man hurtigt på den sikre side igen. Det tog heller ikke lang tid for mig. Heldigvis!”

Nu er Kerstin Ott optimalt forberedt til de kommende optrædener og behøver ikke bekymre sig om, at hendes stemme ikke vil være med …

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER