Frank Farian: Fogeder kræver penge

Foto: Wikimedia Commons

Frank Farian er ikke så kendt herhjemme, men er sandsynligvis en af ​​de mest berømte producenter i Tyskland. Han arbejdede med Boney M., La Bouche og No Mercy. Der er én sang der gør Farians arbejde uforglemmeligt den dag i dag: “Girl You Know It’s True” af Duo Milli Vanilli. Denne sang var et verdenshit i slutningen af ​​80’erne. Men glansen varede kun i kort tid. Den uforglemmelige Playback-Skandal satte en stopper for duoens stigning, da det kom frem at de ikke sang vokalerne på numrene, men blot mimede til vokalerne fra de rigtige, men ukendte sanger. Dette medførte at de i november 1990 måtte returnere deres Grammy for Bedste Nye Artist. Nu er der problemer igen – for Frank Farian.

Cirka 12,5 millioner euro – dette er det beløb, som Frank Farian skal betale til den tidligere korsangerinde i Milli Vanilli-duoen, Jodie Rocco. Som “BILD” rapporterer, er dette yderligere honorar betalinger. Amerikanernes advokat siger til “BILD”: ”Advokaten bragte kravene til Mr. Farian tidligere og kunne nu officielt forkyndes. Kunstneren blev forrådt om ophavsret. Som et resultat led han et højt niveau af materiel og immateriel skade (…).”

Frank Farian forsvarer sig

Ifølge rapporten har producent Farian stadig fordel af Milli Vanilli-sangene. Den 79-årige talte endelig i et interview med tabloiden: ”Påstandene fra fru Rocco eller hendes advokat er ikke berettigede. Fru Rocco har sunget i koret på nogle af sangene i Milli Vanilli-gruppen, og korsangerne modtager et engangsbeløb. (…) Fru Rocco var aldrig medlem af Milli Vanilli-gruppen.” Den velkendte producent skal nu reagere på pengekravet – ellers kan der være en retssag i USA.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse