Fantasy i et interview: “Vi vil gerne lave et lørdags aften show”

Schlagerblume.de traf Fantasy til interview i Hamburg, her er hvad der kom ud af dette interview.

Fantasy er i øjeblikket en af de klareste Schlager stjerner på musik himlen. Sange som “Ein weisse Boot”, “Darling” og “R.I.O” hører til det faste syngmed repertoire hos deres fans og kan ikke fejle ved en ægte Schlager fest. Siden deres album “Eine Nacht im paradis” var nummer et på albumhitlisten, blev det klart, at Freddy März og Martin Marcell med Fantasy, foruden Amigos, havde dannet den mest succesfulde Schlager duo i Europa. D. 19. februar udkom “Freudensprünge”, det nyeste værk fra fuldblods musikerne.

fantasy
Kilde: Fantasy Facebook

Schlagerblume: I har udgivet et nyt album “Freudensprüng”. Hvordan er i kommet på titlen?

Martin: Den har udviklet sig selv. I de sidste to år er der sket en masse ting, der har givet os meget glæde. Blandt andet guld og platin awards.

Freddy: Ja “Eine Nacht im paradies” blev nummer et album, tre Echo nomineringer og det bedste, et opkald fra Dieter Bohlen der vil producere albummet. Vi havde alle grunde til, at hoppe af glæde (“Freudensprünge”) og derfor titlen.

Dieter Bohlen har produceret albummet. Hvordan skete det?

Martin: Han har fulgt os de sidste to til tre år, og han producere også for Andrea Berg. Da Andreas Ferber laver management for Andrea Berg og nu også for os – begyndte vi at snakke. Så sagde han, han kunne forestille sig, at producere for os.  Vi mødtes første gang til en Berg fest af Andrea. Kemien var der lige fra begyndelsen. Og jeg må sige, han har ikke musikalsk forandret os. Han har beholdt Fantasy lyden, så for vores fans er vi blevet tro musikalsk, men har også udviklet os.

Hvilke nye elementer er kommet med?

Martin: Det er andre melodier. Vi har ja indspillet otte albums, med vores stil. Han har naturligvis lagt sit præg på, men i Fantasy stil.
Fantasy rejsen til Rio de Janeiro har den inspireret musikken til deres nye album.

Freddy: Ja, det ønskede vi. Vi ønskede at lave et album, der var anderledes. Vi har f.eks. taget noget latino ind, til minde om vores ophold i Rio de Janeiro for to år siden, hvor vi lavede vores DVD. Vi snakkede med Dieter, hvad man kunne gøre, for at lave albummet lidt mere farverig. Det var vores ønske. Vi har ballader, middel tempo sange og også hurtige sange.

Hvordan er samarbejdet med Dieter Bohlen?

Freddy: Ja, vi troede det ville være super, men ikke sådanne – det er mega (griner)! Fordi han er en varm type. Var fedt! naturligvis har vi gået og rystet. Hvis jeg for 20 år siden var taget til DSDS, så ville jeg have stået lige som i dag, bare ældre.  Jeg har allerede tænkt, nu får vi vores fedt væk. Men sådanne var det ikke, det var et helt tilfreds resultat.

Martin: Man går tilbage og tænker, hvilke stjerner der allerede har stået i studiet og været lidt bange. Et vidunderligt samarbejde. Han er i realiteten en meget fin fyr. Han er sjov og dejlig. Der var til tider kritik og med rette, det skulle jo være perfekt til slut.

Har I en yndlings sang på det nye album?

Freddy: Alle, fra første til sidste. Ganske ærlig, vi finder alle titler super! Vi har haft en hel del tid, som er brugt på at vælge titler. Vi fik fra Dieter to til tre uger til dette, i alt hundrede sange at vælge imellem, som skulle med på albummet. Vi har ikke valgt andre, fordi der ikke var andre at vælge, men fordi titlerne var Super cool.

Martin: Vi går aldrig i studiet og synger en title vi ikke kan lide. En sang kan være mere krystalliseret end en anden sang, og vil være bedre for os, som f.eks. den nye single “Wenn ich dir in die Augen Schau” og “Blinder Passagier”. Vi synger hvad vi kan og vil.

“Halt mich fest in deinen Armen” er faktisk en usædvanlig sang, inspireret fra Blues i 60erne. Hvordan er I kommet på så en usædvanlig sang?

Freddy: Præcis, det er hvad jeg tidligere snakkede om, at vi ville have lidt mere sort. Sangen er inspireret fra 50 og 60erne, fra en tid hvor man også benyttede album outfit. Denne tid, finder vi smuk, vi ville bare have musikken på et album. Da alle disser titler kom, var vi klar over det med det sammen, at denne måtte vi have, fordi den simpelthen var noget, som vi havde gjort før.

I har også “DSDS” hymnen “We have a Dream” recovert. Er det jeres første Coversang?

Den første nej. Vi har tidligere lavet covernumre. Med titlen var Dieter total usikker, om han overhovedet ville tilbyde den, fordi han mente, at vi ikke kunne lide den. Det er nu en af vores favoritter på vores album. Han havde allerede spurgt mange kunstnere, og de kunne få sangen på tysk. “Men jer giver jeg den” sagde han. Derefter sendte han teksten på tysk. den var vidunderlig. Også i en op tempo version, er den perfekt.

Dieter Bohlen som producent, hans cover “DSDS” hymne”, ser man jer til næste år som DSDS dommer?

Freddy: Måske i en musical om Modern Talking (Griner).  Lad os vente.

Martin: Lige nu promoverer vi vores album, og en tourne er under forberedelse.

I var begge Modern Talking fans i jeres ungdom. Tog I også til koncerter og så Dieter Bohlen?

Freddy: Jeg var, men det var ikke en egentlig speciel Modern Talking koncert, det var en udsendelse “Formel Eins” med Stefanie Tücking. Da jeg så Modern Talking for første gang.

Før i tiden skrev I selv jeres tekster. På dette album har I trukket jer?

Freddy: Vi har tekster med f.eks. “Blinder passagier” og har haft indflydelse på de andre tekster. Vi har altid lagt vægt på at vi giver folk enkelte vendinger, som vi ønsker at udtrykke.

Med “Eine Nacht im Paradis” landede I på plads 1 på album hitlisten. Har I tænkt jer det igen?

Freddy: Når man hører det er det stadig uvirkeligt.

Martin: Man kan ikke planlægge det. Vi laver musik af lidenskab og har ikke lagt pres på os om, at vi skal storme hitlisterne. Hvis det sker, er det naturligvis en stor ting for os begge. Vi har aldrig troet på det. Vi glæder os til mere, men ingen af os vil sige ja, at det må blive til en førsteplads – Så bliver man glad hvis det sker. Vores tourné er ved at være udsolgt og det er en skøn anerkendelse, at vi kan spille for fulde huse ligesom sidste år. Når alt klapper, glæder vi os, men når ikke, laver vi stadig musik.

Hvordan har I egentlig lært hinanden og kende?

Freddy: Tja, dengang med en kontaktannonce (Freddy griner), nej pjat. Jeg var i studiet og indspille sange i Bottrop og så kom Martin ind og vi mødtes og blev venner. Og på et tidspunkt lavede vi nogle optrædener sammen, i Bochum det var det. Og så var situationen at vi skulle give ekstra numre og det var der ikke tid til. Det vi lavede sammen, var sjovt også at synge sammen, så vi besluttede at lave musik sammen. Det var 1997.

Privat, laver I også meget sammen der?

Freddy: Egentlig ikke. Sidste år var vi sammen 244 dage. Naturligvis, når vi er afsted og har en smule fritid, slentre vi gerne sammen eller sådanne. Men det er ikke altid sådanne, hvis vi har fri og han er i Berlin og jeg er i Essen, kan vi godt ringe til hinanden og så mødes og have en skøn aften sammen.

Martin: Du må også huske på, at foruden de 244 optrædener, så er der promotion, interviews og andet, og når du kommer hjem og stiller din kuffert, så skal du ikke flyve den næste dag og tage med andre i Kino. Det sker ikke.

I er begge fædre. Påvirker det jeres musik?

Martin: En speciel sang til børn har vi ikke lavet. Men vi stadig unge, måske kommer det.

Hvad laver I, når dagen er forbi?

Martin: Sover. Man må stoppe for at få lidt ro, man er stadig tændt. Så ser man måske en film, eller sætter sig i baren og lader dagen passere. og hvad hobby angår: Freddy er en lidenskabs loppemarkeds gænger.

Freddy: Det gør jeg meget gerne. Jeg samler Chrome ting. startede med kaffekander, så længe de er funklende og strålede.

Og med dig?

Martin: Jeg laver gerne lidt havearbejde, eller tager ud med båden, det er hvordan jeg finder min balance og har det sjovt.

Freddy: Hvad jeg også gerne gør, er at tage i teater og til musicals. Det sidste har jeg ikke haft mulighed for, da jeg har set alle de musicals der er i Ruhrgebiet. Så bliver det hurtigt kedeligt. Men ellers er jeg meget glad for teater.

Hvad siger I til folk, der kritisere  jeres musik?

Freddy: Hver sin smag, har sin ret. De er ikke tvunget, til at høre vores musik. Der er så meget musik i verden, og for dem som synes vores musik er for overfladisk kan jeg kun sige, de skal købe den musik som passer til dem. Det kan jeg godt forstå. Det har vi ikke noget problem med.

Hvad kan de besøgende forvente til jeres forårs og efterårs tourne?

Martin: Meget! Primært underholdning, sjov, og meget godt humør. Vi er kommet op med nogle ting allerede, hvor vi selv smiler.

Freddy: Dem der nogensinde har set et af vores show, vil vide at der er en masse underholdning mellem sangene. Det gav os sidste år en masse sjov, der lavede vi parodi på Louie Armstrong, Julio Iglesias, Roy Black. Denne gang ønsker vi lidt mere til ekstremerne, fordi det har været sjovt og de folk, er ikke alle på jorden mere.

Martin: Der er også et par tekniske ændringer….

Freddy: Vi arbejder, men mere vil vi ikke fortælle.

Hvad sker der nu med Fantasy?

Freddy: Hele året er vi afsted med tourne og TV. Vi har i den sidste tid tænkt, at vi engang kunne tænke os at opfylde det store ønske – et lørdagsaften show. Vi vil begge gerne lave et hyggeligt show lørdag aften, et farverigt program, det er vores næste mål. Og til maj er der jo fanrejsen til Kroatien.

Info om billetter til Fantasy tourne 2016 kan findes på Eventim.de.

Kilde: Schlagerblume.de

fantasy-Freudensprünge

Freudensprünge (Ltd. Digipack)

RELATEREDE ARTIKLER