DORFROCKER: Deres album “Dorfkind und stolz drauf” lander sensationelt som nummer 12 på den tyske hitliste

For de tre fränkischen brødre Tobias, Philipp og Markus Thomann, i Tyskland bedre kendt som musikbandet Dorfrocker, forsætter det op ad bakke. Deres aktuelle album “Dorfkind und stolz drauf” har mere succes end de fem foregående albums. De er gået ind på en sensationel 12. plads på den tyske albumhitliste og placerer sig dermed foran internationale kunstnere som James Blunt, Sunrise Avenue og Eminem.

Dorfrocker viser, med sin musik “Made in Franken” og med deres klare engagement i landsbyen, at de har ramt en nerve og derfor synger fra sjælen om befolkningen fra landdistrikterne. På deres aktuelle hit “Dorfkind,” som samtidig er opkaldt efter deres aktuelle album, synger de: “Ich bin a Dorfkind und darauf bin ich stolz, denn wir Dorfkinder sin’ aus gutem Holz. (Jeg er et landsbybarn, og det er jeg stolt af, fordi vi landsbybørn er af godt træ)”. Sådan lyder hjembysmusikken i 2014. Ikke støvet eller gammelt – som tidligere har været tilfældet – og til tider latterliggjort. Dorfrocker er for længst blevet flagskibet i “ny tysk folkemusik”. Unge og sexet er de. De er anderledes end nogle af deres musikalske kollegaer – Brødrene har fuldt deres egen vej til succes og ikke hastet sig frem. Dorfrocker havde deres første TV-optræden hos Florian Silbereisen for syv år siden (siden har de været som gæst elleve gange). I løbet af den tid har de stødt stille og roligt kravlet højere op ad hitlisten. Med deres tredje album kom de ind på en 65. plads, med det fjerde på 38. plads, derefter på en 27. plads, og det aktuelle album er nu på en 12. plads. Det er den bedste placering for et band i genren “ny tysk folkemusik,” men også i fest-schlager er de tre fränkischen en humørbombe. “På vejen op ad bakken, hvor andre tager elevatoren, går vi op ad trapperne. Selv om det er anstrengende, er det måske mere stabilt end mange andre støbte superstjerner, som hurtigt er oppe men også hurtigt nede igen” sådan siger Dorfrocker-sanger Tobias.

DORFROCKER-1

Dorfrocker har “hårdt” fortjent deres fans. Og det afspejler sig i deres balance. Over 800 live optrædener og over 80 tv-shows kan Dorfrocker registrere sig for siden 2007. Hestearbejde hedder det i musikkredse. De tre brødre gør også meget selv og bandet har delt arbejdsopgaverne. Markus, den ældste bror, tager sig af forvaltning, sanger, Tobias, skriver de fleste sange og Philipp, den tredje bror i ligaen, opdaterer blandt andet hjemmesiden og Facebook-siden. “Det er som et tre-mands-AG,” siger Markus, der spiller på harmonika i bandet. Derudover har de et live-crew, som tager sig af lyd- og lysopsætning. Derudover har de lige hyret endnu en arbejdskraft, der hovedsagligt er mediedesigner og skal fungere som tour-leder.

Tilbage til vejen til succes: Dette er ikke kun i form af optrædener og hitlisteplaceringer, også fanskaren til Dorfrocker er stigende. På internettet har de lige nu over 47.000 Facebook-venner. Derudover har de over 30 fanklubber. Endda en i Schweiz og Frankrig. Ved koncerterne er der overraskende mange unge mennesker. Unge kvinder har ofte ‘drindl’ på, mens de unge mænd har ‘lederhosen’ på. Meget passende synger Drofrocker: “Sie findet lederhosen sexy (Hun synes lederhosen er sexet)”. De unge piger hviner, som havde de den bedste tid med Beatles eller Backstreet Boys. Stemning og folkemusik er sexet og appellerer til hele familien. Det kan man se ved den store “Dorfrocker open air,” som afholdes i Kirchaich ved Bamberg – lige hvor Dorfrocker føler sig hjemme. Det finder sted i år den 2. august. Man kan møde kendte kunstnere såsom Jürgen Drews, som er i det foreløbige program, og hvert år kommer der tusind tilskuere alle steder fra. Deres aktuelle “Dorfkind” tour er startet med udsolgte haller og fører Dorfrocker til over 40 byer og fire lande, hvor man kan opleve Dorfrocker med band live. Deres populæreste sange hedder “Und ab geht die Lutzzi,” “Freibierotto” og “Tiefkühlpizza,” som man kan synge med på samt deres kulthit “Vogelbeerbaum,” som har fået over 1.3 millioner kliks på Youtube – Det er så hele hallen svajer. Det er absolut “syng-med-hymne” aften efter aften med “Dorfkind”. Uanset i hvilken by de tre Franken står på scenen, synger deres fans højlydt med. Dorfrocker er ‘landenes ambassadører’ og viser med deres autentiske optræden, at de er nede på jorden og altid tæt på deres publikum. Stjerner man kan røre ligesom nabodrengen. Og det tæller.

Det skal du læse