DJ Ötzi, der Anton aus Tirol, kunne i går fejre fødselsdag

Fra tallerkenvasker til millionær – sådan kunne den korte biografi om DJ Ötzi lyde. Men i virkeligheden er det mere dramatisk. I 1990’erne levede DJ Ötzi på gaden. Men i går kunne han fejre sin 43-års fødselsdag.

Gennembruddet og megahittet

DJ Ötzi hedder Gerhard “Gerry” Friedle, født i St. Johann i Tyrol i 1971. I 1995 blev han opdaget ved en karaoke-konkurrence og fik kontrakt. I 1998 kom den store succes: Med hittet “Anton aus Tirol” fik han i tysktalende lande sit gennembrud og tog på turné. I dag er sangen den mest solgte sang i Østrig.

Kun et år senere kom det internationale gennembrud. Med et kopinummer af Bruce Channels sang “Hey Baby” fra 1961 røg han ind på toppen af hitlisterne i Storbritannien og Australien, og i 20 andre lande landede den også på hitlisterne. Selv i dag bliver hittet spillet til oktoberfest, i alpe-skihytterne og til karneval. DJ Ötzi har rundet tæt på 16 millioner plader.

Også kopiversionen med Hermes House Band “Live is Life” er et absolut giganthit, ligesom et andet stort øjeblik i DJ Ötzis karriere: Sammen med Nik P. tog han sangen “Ein stern… (Der deinen Namen trägt)” op på ny. I Østrig var sangen på førstepladsen i 13 uger, i Tyskland holdt den 11 uger i toppen. Den opnåede dobbelt platin og mange andre ærespriser.

Skæbnen

DJ Ötzi er blandt de mest succesfulde tysktalende kunstnere. Hans varemærke er den hvide uldhue. Den er lige så meget for ham som hans kone og deres fælles datter. De er kilden til hans styrke. Sangeren har ikke kun succes, men også knap så gode tider. Som 25-årig fik han konstateret testikelkræft, og for to år siden blev han ramt af pludseligt tab af hørelsen. Siden da har han ikke optrådt så meget, men vil dog ikke forsvinde helt fra scenen.

Vi vil ønske ham tillykke med i går.

DJ-Ötzi-6

[box_info]Kilde:Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse