DJ Ötzi: „Anton aus Tirol“ – et Partyhit

DJ Ötzi: Tyrol er han hjemland og “Anton aus Tirol” er den sang, som har gjort ham berømt. Hvem er “Anton aus Tirol”? DJ Ötzi selv, der egenligt hedder Gerhard Friedle? eller er det hans far DJ Anton Friedle? Få mere af vide her.

Anton feat. DJ Ötzi – “Anton aus Tirol” er faktisk et samarbejde. Sangen blev udgivet i 1999 og er et projekt af DJ Ötzi og Anton Friedle – hans far – et projekt af ham og producent teamet Ultimatief. Party hittet var 75 uger på den Østrigske Charts, det er i dag den bedst sælgende østrigske single og den åbnede dørene for succes til DJ Ötzi. Til karaoke party må den ikke mangle, sangteksten er hurtig at lære, tonerne er nemme og lære. Omkvædet er sandsynligvis mindeværdigt, her er et uddrag af “Anton aus Tirol”:

“Anton aus Tirol” Tekst uddrag:

„Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tirol.

meine gigaschlanken Wadln san a Wahnsinn für die Madln.

mei Figur a Wunder der Natur. I bin so stoak und auch so wild.

ich treib es heiß und eisgekühlt. Wippe ich mit dem Gesäß,

schrein die Hasen SOS und wollen den Anton aus Tirol.“

Det lyder ganske smukt og selvsikkert, eller? Der er sikkert en smule selv ironi i den. DJ Ötzis tekst har med sangen ramt diskoteks gængerne på kornet, de tror, der er noget enestående i verden. I slutningen er der en lille snært af Gerhard Friedle far, som også hedder Anton til fornavn?

DJ Ötzi er opvokset hos plejeforældre og bedsteforældre, hans mor lærte han aldrig at kende, kontakten med hans far er kold – Da Gerhard var seks år, fik han skiudstyr af sin far. Hans søn var også epileptiker. Faderen var ikke inviteret til DJ Ötzi´s bryllup. Han er kendt som “DJ Sir Ötzi” siden 1969 har han været DJ.

Gerhard Friedle har i mellemtiden solgt 16 millioner albums. Dette gør ham til mest succesfulde musiker i tysktalende lande. Han var helt nede – Sågar hjemløs- men han kæmpede sig vej gennem karaoke barer til toppen og gjorde det – med party hittet “Anton aus Tirol”.

DJ Ötzi party hit anton aus tirol

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse