Die Schlagerwelle

die-schlagerwelle-1

Radio Paloma har lige haft deres seneste “Die Schlagerwelle” her i weekenden, en begivenhed som de startede for 3 år siden. Begivendheden går over tre dage, fredag og lørdag og søndag hvor der er forskellige kunstnere hver dag. Vi har ikke besøgstal for 1ste år og, men sidste år var der 1400 tilmeldt om fredagen, og i år var det 1700. Hvor mange der kommer om lørdagen aner vi ikke, men vi kunne forestille også at der er samme antal eller flere da mange jo har fri den dag. Man kunne heller ikke rigtig mærke at der var 1700 personer, hvilket nok gør sig gældende i at man ikke nødvendigvis skulle være i teltet fra start til slut, men at man kunne bevæge sig udenfor hvis man skulle ryge, eller hvis man ikke lige gad at være der, så kunne man gå ind i feriestedets restauranter eller op i ferielejligheden hvis man havde lejet sådanne en. Det er jo et stort ferie sted i samme stil med Lalandia.

1

Allerede inden at selve de optrædende kommer på scenen er der masser af fed schlagermusik som fylder det store telt som Die Schlagerwelle bliver afholdt i. I mens at folk finder sig til rette ved et af de mange caféborde der er stillet op omkring, ved borde og bænke tæt ved barer eller bare på dansegulvet, bliver der allerede underholdt.

Det viser sig så senere, for dem som ikke lige vidste det, som os, at det rent faktisk var et af de bands som skulle optræde, nemlig “Remmi Demmi Boys”.

4

5

De var også de første der var på scenen og som gav den maks gas og fik opvarmet publikum godt. Bandet er utroligt populær i tyskland for deres noget anderledes men utrolig underholdende optrædende. Stort hår, pandebånd, farverige solbriller og kostumer høre til deres optræden.

8

Det er blevet en tradition at man kommer udklædt i bedste 60/70er stil og derfor var der også rigtig mange som var udklædt. Det giver et super godt humør blandt de mange mennesker det er utroligt festligt. Der bliver ikke kigget ned på det, tvært imod, flere og flere kommer sådanne, og hvis de ikke går hele vejen med et fuldt kostume, så påsætter man blot noget på sit eget tøj, så som wide bukseben og ærmer, en paryk og lidt mere.

9

De næste der kom på scenen var “Augenblick Duo” som mest af alt minder om Tysklands svar på den danske gruppe “Laban”, dog langt mere poppet. De er en forholdsvis ny duo som dog har masser af potentiale til at slå igennem på markedet. Det var det traditionelle schlager-gen der gik igen, og publikum var vilde, dansede med og der var glæde.

10

Midt i det hele og mens Augenblick Duo var på scenen, så gik Remmi Demmi Boys rundt iblandt publikum og lavede fis og ballade. Suverænt da det var med til at højne humøret endnu mere. Der var rigtig mange som benyttede sig at situationen og fik taget billeder med dem, Hvilket nok også var lidt meningen med det.

10a

Så blev det en unge kunstnerinde ved navn Patricia Gabriela: Er tysk portugisk sangerinde. Hun er også meget populær i Tyskland.

11

Silvia Armaru: har italienske rødder, synger Schlager.

12

Pascal Krieger: Der gik lidt ekstra tid før han kom på, da hans tøj ikke sad. Men da han kom på gav han en fest, hans charme var noget kvinderne kunne lide.

14

Marry: Er en power kvinde i schlager og gav den maks gas i 20 minutter.

16

Så startede Michael Wendler sin optræden, med to ganske pæne dansepiger som lige sparkede lidt mere liv i publikum, nok mest de mandlige, hvilket man også kunne høre. Michael Wendler var dog ikke helt tilfreds da han ankom bag scenen, man havde valgt at sætte Remmi Demmi boys på igen, så fans til Michael Wendler måtte vente lidt på han kom på, men da han kom ind til sine to dansepiger fik han teltet til at koge.

17

Jürgen Drews: Skulle have været på, men igen måtte han vente, grunden vides ikke.

Alle kunstnere havde 20 – 40 min. På nær Michael Wendler og Jürgen Drews de havde 45 min hver.

18

Efter hans optræden som i øvrigt var rigtig god og han fik teltet til at koge og synge med sikken en stemning. Kom han ned og straks blev der hevet og flået i ham og han skulle interviewes til Radio Paloma og efter der fik vi så muligheden.

15

Inden Michael Wendler gik på scenen fik vi fat i ham og spurgte om han ville svarer på et par spørgsmål til Tyskschlager.dk fra Danmark. Dette bekræftede han at han ville efter han havde givet koncert.

Efter hans optræden som i øvrigt var rigtig god og han fik teltet til at koge og synge med sikken en stemning. Kom han ned og straks blev der hevet og flået i ham og han skulle interviewes til Radio Paloma og efter der fik vi så muligheden, men ganske kort da det var et noget presset program bag scenen.

Tyskschlager.dk (TS): Hvordan er det gået med salget i USA?

Michael Wendler (MW): Det er gået forrygende.

TS: Hvad fik dig til at tage til USA?

MW: Jeg har hentet inspiration fra Justin Timberlake, Lady Gaga, Roxanna. Jeg var i Los Angles og indspille den, versionen (Come back) som er udkommet i Tyskland, som  er lavet som en international udgave.

TS: Har du nogen planer om at komme til Danmark som Andrea Berg, Helene Fischer, Semino Rossi og Hansi Hinterseer?

MW: Giver Andrea Berg og Helene Fischer koncert i Danmark?

TS: Ja det gør de!

MW: Du ringer og jeg kommer.

Var hans sidste kommentar og skulle videre til et andet interview.

Alt i alt en ganske godt event som vi godt kan anbefale til alle danske fans af Tysk Schlagermusik, og så ligger Die Schlagerwelle jo ikke så langt væk.

Kilde: Tyskschlager.dk

Det skal du læse