Die Helene Fischer Show d. 7&8 December 2018 i Düsseldorf.

En fantastisk aften fredag og lørdag i Düsseldorf fra kl. 20.00-1.30 begge dage, for at optagelserne til Die Helene Fischer Show var i kassen. Der var mødt 20.000 veloplagte fans op til et fænomenalt flot show. Det bedste af slagsen i Tyskland. I 10 dage havde Helene, sangerne og danserne brugt fra tidlig morgen til sent aften/nat for at få dette show i kassen – Helene fortalte at hun ikke havde set dagens lys i 10 dage.

500 mand stod bagved produktionen for at det kunne køre. Det lyder helt vildt. Scenen var bare kæmpe stor, på trods af det filmede man kun et sted af gangen. Kulisserne var fantastiske. LED skærmene som var i baggrunden dannede et fantastisk billede. Man troede virkelig at man var der, så livagtig klare var baggrunden. Ikke engang de store shows der bliver brugt rundt omkring i verden havde skærme magen til – her var der kun det bedste. Tog man et billede, lignede det et ude fra naturen af. Man kunne fortælle til i morgen med de oplevelser vi havde sammen med Helene, men de skal selvfølgelig helliges med dem der var der.

Helene var meget imødekommende og havde som sædvanlig sit faste tag i hendes publikum, fra starten af. Hun kom med utrolig mange sjove inputs, når noget skulle tages om. For første gang hører vi at Helene kommer med et politisk budskab – “Wir brechen das schweigen”. Det var et smukt Show, med fantastiske kulisser. Der var noget for enhver. Schlageren havde sit ypperste mekka her i Düsseldorf. Det var her de høje mål blev indfriet. Nogle af de indslag som jeg fandt fantastiske vil jeg gerne her fortælle om, da vi jo som sagt ikke måtte fotografere over hovedet derinde i de 11 timer vi var der – ellers kom sikkerhedsfolkene med det samme efter en.

Gruppen Zukaro optrådte med akrobater i verdensklasse, hvor også Helene var med. Kulisserne var totalt overvældende, og at se disse piger lave dobbelt og tredobbelte saltomotaler i luften var bare genialt. Helene optræder sammen med gruppen Dinosaurier – “Im Reich der Giganten”, hvor der er to dinosaurier man bare tror er levende. Helene udfører i dette nummer fra 10 meters højde, utrolige trapetz numre, UDEN SIKKERHEDSNET.

Helene synger senere sammen med en Østrigs sangerinde: Ina Regen. En fantastisk duett, hvor Helene bla. jodler. Det skabte vild jubel. I baggrunden kunne man se de fantastiske bjerge i Østrig med sne, som smeltede efter som sangen blev færdig. Enorm flot baggrund. Helene smutter ind i rollen som den ene elsker af Doctor Ziwago hvor vi hører den kendte melodi med kosakker og Ballalaikaer – der kom godt nok kuldegysninger. Det lød så pragtfuldt. Igen kulisser i verdensklasse, uff.

En comedy herre som står for en del oversættelser med mere, i de tyske biografer og fjernsyn, havde taget sin “Blue Screen” med. De kunne lave ALT i baggrunden, alt imens de smuttede ind i forskellige roller som skabte vild jubel foran skærmen. Man fik helt ondt i maven af al den grinen. Kiefer Sutherland – kendt amerikansk skuespiller med Emmy og Golden Globe priser samt medvirkende i 24 timer og Designated Survivor som han måtte afbryde for at være med hernede, sang og spillede Guitar, til alles beundrelse. Det kunne han også. Kiefer fortalte at han elskede at bare stå på gaden og spill for folk. Skulle for resten på Tour snart i Tyskland.

Luis Fonsi sang hans sidste nye sang med de kendte Latinamerikanske rytmer. Herefter kom Helene og sang sammen med Luis Despacito & Échame La Culpa. Hele salen svingede bare med. Det var fantastisk at føle denne medrivende musik hvor alle bare svingede med hofterne. Despacito som jo er Verdens mest “klikkede” på Youtube, med over 5,7 milliarder kliks – men mon ikke Échame La Culpa bliver større. Dette var min absolutte favorit. Eros Ramazotti sang duet med helene i nummeret “Vita ce né”.

Hele aftenen var spækket med rigtig god underholdning i verdensklasse, og schlagermusikken fyldte ikke meget i dette program fra alverdens musik. Et fantastisk godt program lavet og instrueret af en af verdens bedste Entertainere/sanger/akrobat – Helene Fischer. Når man ser Helene performe, ser man straks at hun er i en fantastisk form. Hendes uddannelse som Musikskuespiller(Musikdarstellerin), skiller klart igennem med også bla. hendes Ballet og Klassisk uddannelse i sang. Helene er simpelthen en multikunstner – hun kan det hele. Og her viser hun, at hun NU er på toppen af hendes karriere. Hun har vundet priser som Bambi, Echo, Krone der Volksmusik, og og og.

Om Fredagen kunne Helene næsten ikke afslutte showet med hendes sang “Nur mit Dir”, uden at hun græd. Om Lørdagen blev det meget værre, for da sangen “Nur mit Dir”, var færdig, ville tårerne ingen ende tage. Helene var nu godt klar over at nu var det slut. Helenes Fanklub i Tyskland havde lavet en aktion med mange forskellige farvede balloner med lys i, som var overalt i salen blandt de 10.000 fans der havde fulgt hende tappert igennem alle årene. Hun var godt klar over den kæmpe støtte der var bagved hende.

 

 

 

En fantastisk tid tager sin afslutninng, desværre.

2011 & 2012, blev begge “Die Helene Fischer Show”, produceret af ARD. Dernæst blev de sidste 6 år, produceret af ZDF. Nu er der ikke længere nogen kontrakt. Så vi må stole på Helenes egne udsagn “Det skal ikke slutte her”. Jeg vil gerne fortsætte”, der er dog ingen kontrakt, så man ved ingenting. Kontrakten med Manageren Uwe Kanthak forsvinder også, så vi må se om Helene vil fortsætte med ham.

Jeg fik noget insiderviden af en person nær Helene, som fortalte at der ikke var planlagt noget i fremtiden af koncerter eller optrædener, men at Helene ville dukke op i forbindelse med ARD, ZDF eller MDR en gang imellem. Helene selv udtaler: “jeg har alle kortene liggende på bordet, og at nu er tiden kommet til at lægge kortene i rækkefølge. En pause ville være godt for mig”.

Jeg har nu fulgt Helene fra starten af, ved at have mødt hende et utal af gange. Jeg har svedt, klappet, sunget og sluppet en tåre her og der – men nu er det desværre slut. Det bliver meget tomt ikke at have hele stuebordet fyldt med Helene billetter, som man skal til, og mange af dem 1-2 år ud i fremtiden. Helene og jeg har stået sammen i Kehrwieder i Hamborg til hendes første egen præsentation af albummet “Für einen Tag”, sammen med 29 andre fans dengang, og jeg har stået og skåret kage ud til hende.

Man kunne stå sammen med hende i lang tid og få en rigtig inspirerende samtale alt imens hun fortalte hvor nervøs hun havde været, selvom hendes Far og Mor var med. Hun spurgte meget ind til hvad man fik tiden til at gå med, hvad man lavede, og hvordan det kunne være at man gerne ville være med her. Jo, Helene har altid været meget obs på de personer der var omkring hende.

Når man mødte hende på hotellerne, Autogramtimerne, koncerterne eller sågar Backstage med Helene, ja, så kunne hun kende en. Eksempelvis kendte Helene alle navnene på dem der arbejdede for hende: Teknikerne, bandet, danserne, lys folkene, lyd folkene ja , sågar dem der pillede hendes scene ned og stillede dem op igen – alle 250 mand.

I starten 2011, var der stillet telepromptere op nede i salen og på scenen, for at Helene kunne huske sine replikker.

I dag, er der ingen telepromptere nogen steder – hun kan huske alt. Når man ser hendes koncerter eller shows idag, så har hun ikke kun to eller tre dansere med, nej hun har 16. Ikke nok med at hun synger, hun laver også akrobatik i verdensklasse, og som om det ikke var nok – hun kan også alle dansetrinene som danserne bruger. Helene er et Ikon for Schlager Verdenen – hun sætter normen meget højt. Hvad de største stjerner i Tyskland laver på 20 år, overhaler Helene dem med på bare 10 år.

Helene Fischer et fænomen.

Det skal du læse