Det nye album “Wie ein Engel” fra Timo Engel er ude nu

Der er en Engel, der med begge ben står fast på jorden – hvis hjerte stadig svæver over jorden. En Engel, der fortryller sit publikum med sin fløjsagtige stemme. En Engel, der også får vores drømme til at flyve: Timo Engel.

Hvordan gør han det? Timo Engel har ikke brug for meget mere end sine sange. Det er en debut for en ung og allerede moden sanger, der for mange vil være velkendt. Som en del af “Zipfelbuben” var Timo Schulz alias Timo Engel en tredjedel af succespartybandet, som bragte “Volkspop” på hitlisterne og i hjertet på mange fans. Bedst huskes singlen “Hier im Dschungel”, der for en tid var hymnen til tv-udsendelsen “Dschungelcamp” og blev endda nomineret til en Echo.

Altså er “Wie ein Engel” et comeback? “Både og,” siger Timo Engel. For det første er albummet hans vej tilbage til scenen. For det andet viser han her en helt andet kunstner. “Selv om vi stadig er gode venner i Zipfelbuben, så har min musik og tekster ikke mere at gøre der,” siger Timo med andre ord – Genfinder du dig selv her? “Nej,” siger Timo leende, “Jeg har ikke fundet mig selv på ny. Snarere en ny side, jeg kun tidligere sjældent har vist.”

Og kort sagt af den romantiske Timo Engel. “Wie ein Engel” er en overordentlig sjælefuld plade i bedste forstand. Denne fantastiske stemme og fortolkningskraft kombinerer Timo Engel perfekt.

Det beviser titelsangen. Det er en vidunderlig kærlighedserklæring til “kvinden i mit hjerte”, som Timo siger. En kvinde, hvor der for ham ikke findes andre i verden. Hun er så at sige faldet ned fra himlen og lige ind i hans hjerte. Det er billeder af denne art, som gør linjerne så karakteristiske og mindeværdige.

Timo Engel har selv skrevet albummet: “Sangene er lavet for flere år siden. Der var jeg af sted med Zipelbuben. Jeg skrev i turnébussen, men dengang var jeg ikke klar til et album.”

I lang tid har jeg haft denne passion for at skrive, siger Timo. “Selvfølgelig vil jeg også gerne stå på scenen. Men ligesom jeg elsker det, er det også let at tænke på at gå på pension”. Dette giver de poetiske fortællinger, som er samlet på albummet “Wie ein Engel”

(udgivet af TELAMO/Sony Music).

På den er også en skøn og trist sang “Arrivederci, Julia”. Den handler om den store sommerkærlighed, der er lavet til evigheden – og hvor de to elskende ved, at hun vil gå med den sidste sommervarme.

Swingende upbeat numre viser en anden side af den charmerende sanger. “Sternenmädchen” fejrer den store kærlighed, der bringer stjernen indenfor “rækkevidde” for enhver mand. “Was du mit den Augen sagst” symboliserer den meget specielle flirt, der fungerer uden ord. Og “Der grösst Schatz der Welt” – hvem skal være den anden kvinde i hjertet, noget godt og penge? Kan der være et større kompliment?  Timo: “Det flotte nummer er til at danse til, men selv her mangler den røde tråd til “romantiken””.

Kilde: Telamo.de
Kilde: Telamo.de

Ikke kun den romantiske holdning forbinder de fleste sange på albummet. Der er også nye, ukendte musikalske toner. En lyd, som skaberne af albumet (bl.a. co-producent og sangskriver Marcel Brell og succesforfatter Tobias Reitz) har kaldt “Lagune”. Instrumenteringen minder om Caribiens påvirkning og afspejles med congas, mandolin og harmonika flair fra syden. “Vi har stort set givet afkald på syntetiske lyde og meget er indspillet live” siger Timo Engel. “Det næste skridt er, at jeg gennemfører med mit liveband på scenen. Så fremkommer den bedste atmosfære.”

Ud over et enkelt covernummer – “Tanz noch einmal mit mir” (efter det klassiske hit fra Drifters “Save the last dance for me”) – er der en sang på albummet “Wie ein Engel” også en sang, som Timo har skrevet i en version, hvor der er et børnekor med. Den fejrer kraften af magi, for den som ikke har noget eventyr. “Einfach, weil Kinder selbst kleine Wunder sind”. Sangen er den sidste af 15 stykker og ender med “… dann werden Wunder wahr.” Timo fortæller om dette: “disse ord er en skøn slutning på mit album.”

Som forfatter ligger Timo Engel stor vægt på tekst og melodi. “Mens vi skrev og komponerede var vi meget kritiske overfor hinanden. Nogle gange kasserede vi hele teksten og startede forfra, fordi det ikke var rigtig godt. Kun på den måde kunne vi opnå det bedste resultat til mig.”

Det er ingen selvbiografi, der er fortalt i sangene. Det er navnlig og hidtil mindre kendte facetter fra en alsidig kunstner, der siger om sig selv: “Jeg har ikke bevidst besluttet nogen retning, men blot skrevet musikken, der faldt mig ind. Hvor mange er moderne, er jeg konservativ. Det betyder ikke gammeldags.” understreger Timo Engel. “Nej, jeg husker de skønne og bedste sider af schlagertraditionen. Ligesom i halvfjerdserne og firserne, hvor den smukke sang blev grundlagt.” Kort sagt ønsker Timo Engel at lyttereren skal læne sig tilbage, slappe af og lade drømmene flyve med musikken. Som også han selv går nye veje. En risiko? “Jeg ved, at mange fans fra gamle dage vil blive overrasket” siger Timo “Men jeg håber, at de vil gå med mig. For det er, hvad mit hjerte siger mig med dette album” siger Timo Engel, “Det er virkelig mig.”

Egentlig er Engel et himmelsk væsen, men mister man en på jorden, kan det være, at vi oplever en stjernestund. Med sit usædvanlige følsomme, indlevende og meget romantiske solodebut “Wie ein Engel” er definitiv et stort musikalsk øjeblik for Timo Engel. Den sympatiske sanger med fløjlsblød stemme tager os med sit nye album ud på andre områder og efterlader os på en sky.

Albummet “Wie ein Engel” fra Timo Engel er i handlen nu.

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse