“Gänsehautgefühl”, det nye album fra Melissa Naschenweng, I handel i dag

En steinmark harmonika, en vellykket blanding af folkemusik og moderne pop og en blød berørende sangstemme – Disse er de lovende ingredienser på den nye cd fra Mellissa Naschenweng. Den talentfulde og sympatiske unge musiker synger 14 sange om kærlighed på “gänsehautgefühl”. De er langt fra alle klicheer, og vi  har sandsynligvis alle været forelsket.

Kunstneren, som er født i 1990 i Villach, østrig og er et musikalsk vidunderbarn, har en særlig udstråling og musikalitet . I en alder af seks år begyndte ‘kärntnerinden’ at spille på sin Steinmark harmonika, som nu er blevet et “brand” for hende. Kort tid efter harmonikaen blev fløjten, guitaren og keyboardet tilføjet, men Melissa opdagede som ganske ung, at hendes lidenskab og hendes talent især var at synge.

Hendes første optræden med “Wolayersee Echo,” hendes fars band, blev hurtigt efterfulgt af stor succes: I 2010 sang hun sig til en 2. plads ved Volksmusik og schlager Grand Prix med “Melodien der Alpen” og til finalen i det internationale “Alpen Grand prix”. Ligesom mange andre var Stefan Moss også opmærksom på den unge kunstner, og han opfordrede hende flere gange til at deltage i sin udsendelse “Immer wieder sonntags”. I 2012 sang hun i “Musikantenstadl” sin kærlighedssang “I liab di” lige ind i hjertet på Andy Borg og tilskuerne. Talrige live-optrædener og invitationer i tv-udsendelser fulgte og også i 2014 venter flere store sceneroptrædener på Melissa Naschenweng – yderligere sikre skridt i hendes stejle karriere.

Alsidig og farverig er det spil af kærlighed, som Melissa Naschenweng præsenterer på sit nye album “Gänsehautgefühl”. Med til tider folkelig og popschlager formidler nybegynderen fra Kärnten følelser fra sit eget liv. Grundig, altid autentisk og musikalsk .

Titelsangen er en romantisk skøn ørehænger. Den fortæller om den store længsel på ens kære og om ubeskrivelige følelser – bare “Gänsehautgefühl”.

Med “I liab di”, en skøn ballade, viste Melissa allerede Andy Borg. Hvad kan være bedre end at svælge i en oprigtig og rørende musikalsk kærlighedserklæring?

Sangen “Tränen in den Augen” slår melankolske toner an. Den inviterer dig til at falde helt ind i musikken.

Den peppede schlager “Hab mi verliabt,” med sit fængende omkvæd, er skabt til at synge og danse med. Sangen er en, der gør en i godt humør.

Som en kærlighedserklæring kommer derfor nummeret “Du gibst mir die Kraft”. En stærk schlager der fortæller om hemmelig kærlighed, der i al hemmelighed vokser sig størrere.

Nummeret “Die Sehnsucht” fortæller om en forbudt kærlighed i dette smukke dansebare nummer – Når to menneskers hjerter ikke er frie til hinanden.

Også “Du da” er absolut en der kan fylde dansegulvet. Omkvædet “Du da, du da, dich find ich super” er definitivt en ørehænger og går umiddelbart i  benene.

Med den friske sang “Bazaubernde Jeanny” trækker Melissa Naschenweng et andet charmerende register op på den nye cd: Den orientalske fortælling om en flaskeånd referer musikalsk til den amerikanske serie fra 1960’erne. Som i tv-serien, hvor manden befrier den blonde flaskeånd fra sit snævre fængsel efter mange år, ønsker Melissa at være “Traumgirl” for flaskens “Meister”: “Für di möcht’ i die bezaubernde Jeanny sein”. Med sin pop-rytme er “Bezaubernde Jeanny” blevet til et sandt eventyr.

Melissa-Naschenweng---„Gänsehautgefühl“-cd

Hendes fans elsker Melissa Naschenweng ikke mindst på grund af hendes fløjsagtigestemme, som kommer så godt til udtryk i “Es is no net”. Den rolige balladelignende sang fortæller om en kvinde, der ikke tror på held og ikke er klar til sin elskede.

Derimod er “Füreinander geboren” en bekendelse af kærligheden og har dansebare rytmer – et forhold, hvor alt er klart og på trods af eller endda på grund af det, får man gåsehud.

Mere kompliceret er det,  hvis to mennesker ikke er sammen, men heller ikke kan undvære hinanden, hvor det resulterer i et ‘on and of’ forhold, som det er tilfældet i den flotte sang “Mein Herz macht Klingeling”. Her er mottoet “Efter kampen er før kampen” – alligevel formår de to elskende at løse det og går fra hinanden.

Med klokker og blæserorkester inviterer “Nie nie nie mehr” dig op til dans og til at syng med. Det iørefaldende omkvæd “Nie nie nie mehr geb i di her” er et hit, der går lige ind.

“Oafach schen” er en meget speciel musikalsk oplevelse : Ved begyndelsen og ved slutningen af denne romantiske kærlighedssang, der er så ærlig og lige fra hjertet, kan man høre en jodler synge.

“Weisst eh” er en kærlighedstilståelse: “Weisst eh, dass i nur auf di steh” – En sang, med stor hit potentiale.

I Melissas 14 nye sange kan man hører hendes Kärntner dialekt, som giver kunstneren en særlig charme. Ingen tvivl om at den attraktive musiker med den fænomenale stemme har lavet en fremragende cd. “Gänsehaut” er musikalsk meget følelsesladet og autentisk og helt sikkert et schlagerhøjdepunkt i 2014.

Albummet “Gänsehautgefühl” udkommer i dag den 7.2.2014 i handlen.

[box_info]Kilde: Telamo.de[/box_info]

Det skal du læse