“Der ganz normale wahnsinn” Udo Jürgens tour 2012

Med sine 78 år, rockede Udo Jürgens på scenerne, som andre kunstnere kan lære af. Over 50 koncerter gav entertaineren i det forgangne år og koncerterne var hurtigt udsolgte. Han begejstrede ikke kun med sine sange, også med sin charme på scene. “Der ganz normale wahnsinn”. Udo Jürgens tour 2012. Vi giver jer et overblik og kigger tilbage.

På sin “Der ganz normale Wahnsinn“ Tour 2012 gennem Tyskland, Østrig og Schweiz, overraskede Udo Jürgens, hans publikum med en varité af hans sange: Som klassikere kan nævnes “Aber bitte mit sahne” og “Siebzehn jahr, blondes haar” som er nogen af hans mange hits fra hans album “Der ganz normale wahnsinn”. Der var også en gennemgang af hans på bog samt film projekt “Der mann mit den fagott”, og det blev vist på storskærm. Ca. 250.000 besøgende ville ikke gå glip af Udo Jürgens koncert i 2012. I blandt gæsterne var kendte berømtheder som fodbold verdensmesteren Franz Beckenhauser, han var gæst i Salzburg.  Med var også Orcester Pepe Lienhardt. Sammen har sangeren og orkestreret være af sted i 30 år gennem landet.

Udo Jürgens, den sidste store entertainer

Når Udo Jürgens står på scenen, ved han hvad han skal gøre for at vinde publikum. Han bruger ikke nogle store show effekter, ikke meget tam tam, ingen glitter og ingen ild. Udo Jürgens og hans klaver er alt han behøver og selvfølgelig publikum. Imellem sangene drikker han te, så han kan smører sin stemme. Han fortæller om sit liv og sin karriere, laver vittigheder og han har sin charme, det er sådanne vi kender ham.

Udo Jürgens er født som Jürgens Udo Bockelmann i Klagenfurt. Han har studeret på Mozarteum i Salzburg, vandt i 1950 komponist konkurrencen ved det østrigske show. 10 år senere komponerede han til Shirley Bassey verdens hittet “Reach for the stars”, karrieren tog sin kurs. I 1966 var han med i Eurovision i Luxembourg og vandt med sangen “Merci Chérie”. Uanset hvad Udo Jürgens tog i sine hænder blev det til guld. Udo Jürgens skrev yderligere 900 sange og har udgivet over 50 albums samt solgt mere end 100 Millioner plader, han har flere guld og platin plader, Bambi, Echo, for hans livsværk. Derud over har han Golden Europa og meget mere.v

Hans største bedrift: En musical

Hans største ønske fik han opfyldt med sin musical “Ich war noch niemals in New York”. I 2007 fejrede musikalen premiere i Hamburg. Alle tekster og sange stammer fra Udo Jürgens. Musikalen var en succes sågar også i Toykio, Wien og Zürich som havde den ærer at vise forestillingen.

Der-ganz-normale-wahnsinn-Udo-Jürgens

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse