De skønne sange fra Andrea Jürgens går lige ind øregangen

Andrea Jürgens rørte alle vore hjerter som børnestjerne med sange som “Und dabei liebe ich Euch beide” og “Ein Herz für Kinder”. Til dato står kunstnerinden på scenen og begejstrer sine fans.

Hit fra Andrea Jürgens: “Und dabei liebe ich Euch beide”

Andrea Jürgens blev født i 1967 i Wanne-Eickel, og allerede som 10-årig var hun en sensation: Med sange som “Und dabei liebe ich euch beide” bevægede den lille Andrea alles hjerter. Balladen handler om et skilsmissebarn, der forsøger at navigere rundt i denne svære situation. Sangen, der er akkompagneret af klaver, er uendelig trist og rørte lytterne så meget, at singlen gik ind på en 4.-plads på hitlisten og barnestjernen Andrea Jürgens var født. Jon Athan er ansvarlig for teksten til “Und dabei liebe ich euch beide,”og melodien er komponeret af ingen anden en Jack White. Andrea vandt ZDF-hitparaden, og det gør “Und dabei liebe ich euch beide” til en af de vigtigste Andrea Jürgens sange.

“Ich zeige Dir mein paradies”

“Ich zeige dir mein Paradies” var den næste  store succes fra lille søde Andrea. Den udkom i 1978. I modsætning til “Und dabei liebe ich Euch beide” er det en munter sang. Den lyse iørefaldende melodi fra hendes sarte barnestemme gør sangen til en af de mest fortryllende sange fra Andrea Jürgens . “Kennst Du Biene Maja oder Pinocchio und Heidi aus dem Alpenland? (“Kender du bien Maja eller Pinoccho og Heide fra Alpelandet?)” synger Andrea, men også hård rock er på tapetet: “Und daneben sind die Sweet, dann auch noch Uriah Heep (og desuden er den sød, som også Uriah Heep)” hedder det over hendes plakat samling på hendes værelse.

Andrea-jurgens-1

“Tina ist weg” – den triste sang fra Andrea Jürgens

Også “Tina ist weg,” som blev udgivet samme år, blev et hit. Med store øjne synger Andrea Jürgens om hendes bedste veninde, Tina, der er løbet hjemmefra. Efter det tredje hit fra Andrea Jürgens var den unge sangerinde endelig blevet en etableret barnestjerne.

“Ein herz für Kinder”

1979 var det år hvor UNO proklamerede “Jahr des Kindes”. BILD-avisen startede aktionen “Ein herz für Kinder,” der oprindelig kæmpede for sikkerheden blandt børn i trafikken. Det resulterede i en hjælpeorganisation af samme navn som i dag også har suppekøkkener og sport- og uddannelsenprojekter. Sangen “Ein herz für Kinder” støttede intativet og blev en stor succes. I sangen fra Andrea Jürgens kræves der flere overvejelser om sikkerhed i trafikken.

“Eine Rose für Dich”

“Eine Rose für Dich” er en perfekt sang til morsdag. I denne kærlige sang er det et “tak” til mor, fordi hun daglig tjener penge. Sangen udkom i 1979, og blev som de tidligere sange fra Andrea Jürgens en stor succes.

“Aba Heidschi Bumbeidschi”

Samme år udkom Andrea Jürgens sang “Aba Heidschi Bumbeidschi,” som er en stille vuggevise, der udkom på hendes juleplade. Cd’en “Weihnachten mit Andrea Jürgens” er en af de mest succesfulde udgivelser fra kunstnerinden. Blot tre måneder efter udgivelsen var cd´en blevet langet over disken 1,5 millioner gange og findes i dag stadig til juletid i butikkerne. Jule-cd’en har bragt sangerinden flere gange guld og to platinpriser.

“Mama Lorraine” og “Japanese Boy”

1981 udkom sangene “Mama Lorraine” og “Japanese Boy,” som er endnu to succeser fra Andrea Jürgens. “Mama Lorraine” er et flot nummer ledsaget af klokkespil, der musikalsk er inspireret fra Schlager i 60’erne. “Japanese Boy” får lytterne med med sin elektro-pop-elementer og pentatonharmoni fra det fjerne Japan.

“Playa Blanca”

“Playa Blanca” er endnu et hit fra Andrea Jürgens, der udkom i 1982. Musikalsk på “Playa Blanca” er påvirkningen fra 80’erne mærkbar. Som også på den engelsktalende original af Linda Susan Bauer har producenten sat mere synthesizer på. Succesproducent Jack White har lavet sangen på tysk til Andrea Jürgens.

“Wir grifen nach den Sternen”

I de følgende år udgav Andrea Jürgens flere sange, men de kunne ikke matche hendes tidligere hits. Der blev stille omkring den tidligere barnestjerne indtil 1996, hvor sangen “Wir greifen nach den Sternen” udkom, som Andrea Jürgens har lavet sammen med Nockalm Quintett. I denne sang synger Andrea Jürgens duet med sanger Nockalm Quintett. Sangerinden fejrede i 2002 sit 25-års jubilæum. I 2010 udkom endnu et hit fra Andrea Jürgens “Ich hab nur ein Herz”. Sangen nåede 1.-pladsen på den tyske hitliste Airplay. I 2012 udkom albummet “Sonderedition Vol. 1” i anledning af hendes 35-års jubilæum på scenen.

[box_info]Kilde:Schlagerplanet.com[/box_info]

 

Det skal du læse