Dana Winner – A Magical Christmas in Diest,Be. d. 22 December 2022

Den 22 December 2022 var vi til en koncert i Belgien i Diest med 560 tilskuer. Vi havde fået en plads på anden række midt for, så det kunne ikke gå helt galt. Vi ankom tidlig for ikke at komme til at misse noget, hvilket jo også gjorde at Samac, som var sikkerhedsfolkene/opsætterne mm. der fik nys om at vi var to, der kom fra Danmark, og jeg skal da lige love for at talen gik rundt over alt.

Vi fik gratis øl hele aftenen, samt gratis kaffe og kage med slik senere efter koncerten. Koncerten skulle begynde kl. 20.00, men den blev forsinket 20 min. Pludselig gik døren op ind til salen, og der kom en ambulance med en seng fra sygehuset kørende ind,med en gammel dame, der var på det sidste. Hun skulle ind og se Dana Winner koncerten “A Magical Christmas”. Musikerne kom ind: Trommeslager, Bas guitarist samt to fantastiske guitarister.

Den ene var Jan Cuelemann som spillede guitar, Ukuele samt akustisk guitar. Den anden spillede Elguitar og akustisk guitar. Fantastiske musikere. Koncerten startede og Dana kom syngende ind. Her kom der bare en klokkeklar syngende engel ind. Vi havde set og hørt DVD/Blue Ray og Youtube klip med hende, men nu stod hun bare lige foran os. Fantastisk hvor klart hun synger. Hun skal virkelig høres LIVE. Det er helt vildt.

 

Dana sang oppe fra scenen til den ældre dame i sengen en vidunderlig sang, hvorefter hun gik ned til hende i salen og gav hende et stort kram. Koncerten var meget præget af melodier fra filmens verden med nogle enkelte julesalmer ind i mellem. Det var virkelig skønt at høre hende synge Live, og se hvor professionelt hun griber hver sang an. Ingen tone er overladt til tilfældighederne. Hun lægger meget vægt på hver en tone. En meget emotional professionel sangerinde som sjældent er set eller hørt.

Vi sad og hørte en af hendes fantastiske sange. Pludselig kunne vi mærke at tårerne bare trillede ned ad kinderne. Det var så fantastisk sunget og opført professionelt, at man måtte overgive sig. Hun er godt nok noget for sig selv. En fantastisk entertainer. Vi fik også sangene: Over the rainbow, Gospel portpourier, Jingle Bell, wish you a merry christmas, Never never never, Ik hou van jou,Geef de kinderen de wereld, conquest of paradise, Amasing Grace, Carpenters portpourier, Elvis portpourier og ja, jeg kunne blive ved.

Der var også en anden ung kvinde, Joye der sad blandt publikum som var under kemo behandling, som Dana sang “Over the Rainbow” til. Det var så varmt en gestus fra Dana, der havde inviteret hende og alle havde bare tårer i øjenkrogene. Jo, det var jul. At Dana går rundt nede i salen ved hendes koncerter er meget almindeligt. Hun ønsker simpelthen at have tæt kontakt med sine fans.

Imellem hver sang fortalte Dana og det specielle ved denne sang. Det var en ren og skær rejse igennem musikverdenen. En vidunderlig oplevelse som bare rev alle med. På et tidspunkt syntes Dana ikke at folk sang nok med, så skal jeg da lige love for at hun tog fat i sit publikum. Hun spurgte om man kendte melodien Do-re-mi fra Sound of Music. Det gjorde man. Så spurgte hun tre gang højt i træk – “skal vi synge, skal vi synge, skal vi synge”. Tro mig, der kom gang i folk.

Efter koncerten fik jeg at vide at Dana havde været syg, og at hun kun lige kunne hænge sammen til denne koncert. der var mange der godt ville have mødt hende bagefter, men det måtte vente. Hun havde trods alt også en koncert dagen efter. Hun havde dog tid til en Meet og Greet med Joye, hvilket var meget stort af Dana.

 

Når man ser tilbage på Dana Winners koncert fra 2003 – 10 år i Koncert, kan man godt se hvor Helene Fischer har fået hendes inspirationer fra igennem årene. Ikke mindst hår frisuren. Dana Winner laver store koncerter hvert andet år og ellers små intime vidunderlige koncerter som er guld værd at overvære. Kan anbefales på det varmeste. En fantastisk kunstner, der har bevaret begge ben plantet på jorden igennem årene. Jeg vil bare sige – DANA WINNER FOREVER.

 

 

 

Det skal du læse