“Da jeg var på afgrundes rand, viste rigtige venner sig”.

Det er lettere at genkende sande venner, når livet bliver sværere. At dette ikke blot er en tom floskel, men den sørgelige sandhed, fik Roland Kaiser også smerteligt at vide for nogle år siden. For da han blev alvorligt syg, kunne han ikke stole på alle omkring ham.

Ikke alle er en sand ven

I sommeren 2000 fik Roland Kaiser, som snart er tilbage på turné, konstateret KOL, en lungesygdom. Ti år senere fik han en lungetransplantation og har været helbredt lige siden. Men disse måneder og år fulde af smerte og usikkerhed var ikke lette. Heldigvis kunne Roland altid regne med sine kære: sin kone Silvia og sine tre børn.

Hvad angår emnet venskab, måtte Roland desværre indse, at man ikke kan stole på alle i en nødsituation, hvilket han afslørede i et interview med “Freizeit Vergnügen”: “Især i de perioder, hvor jeg stod på afgrundens rand med hensyn til mit helbred, viste rigtige venner sig at være gode venner.” Det vil sige: de nære venner holdt fast ved ham, de falske venner droppede ham. En trist, men vigtig erkendelse i livet.

Roland måtte først lære at vise sine følelser

Roland Kaiser, der for nylig blev girafsponsor i Wiens zoologiske have, fortsatte: “Da jeg var ung, var det svært for mig at vise følelser…Men med ægte kærlighed og venskab har du også lov til at vise din sårbarhed. Det er det, jeg har lært.”

Hvor er det godt, at man aldrig holder op med at lære i livet – hverken som ung eller som voksen. For det er først og fremmest mødet med mennesker, der gør os modne, og som vi drager vores erfaringer fra – hvad enten de er positive eller negative …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse