Christian Franke: Med Edward Simoni og David Brandes tilbage på hitlisterne

Det var et sammentræf, at Christian Franke i 1981 blev stjerne, og lige så tilfældigt at han i 2009 snublede over sin nye producent David Brandes. Sangeren havde i 2002 efter 20 år lige udgivet sit andet album “Genau wie Du”. Ved en optræden beskriver Christian Franke mødet til en musikjournalist: “Efter min optræden kom han hen til mig og sagde: “Mand, du kan jo synge lige så godt som før, og det hele ser så friskt ud! Og jeg jokkede lidt rundt: “Ikke underligt, jeg er stadig ubrugt!” Derefter fortalte han David Brandes om det radiohit, denne havde skrevet til Christian Lais”.

Christian Franke: En vellykket tilfældighed

David Brandes var først slet ikke begejstret. “Åh nej, nu kommer der igen sådan en firser-type,” skulle han dengang have svaret. Han så Christian Franke an – i ordets bogstaveligste forstand! “Jeg sad i stuen i hans skønne hus, og han betragtede mig. Pludselig giver han mig en guitar i hånden og siger: “Så, tid til at synge”. Jeg sang noget, ledsaget af den vidunderlige hall i hans enorme stue. Lød herligt”.

Christian Franke beskriver situationen så morsomt, at vi ikke kunne holde os mere, og vi grinede os næsten under bordet. Men så kom det, som måtte komme: “Geh nicht fort (Guardian Angel)” kom til sin ret i to helt forskellige versioner.

Kilde: Pressefotos Christian Franke & Edward Simoni
Kilde: Pressefotos Christian Franke & Edward Simoni

Christian Franke bliver akkompagneret af Edward Simoni på panfløjte på “Leben”

“I 2011 kom en enkelt single “Lass sie nie wieder los”. I produktionen prøvede vi flere ting, men til fløjtesoloen brugte vi noget særligt. Da kom vi i tanke om Edward Simoni. Han var også begejstret for ideen og spillede en skøn solo i denne sang”. Beskriver Christian Franke om begyndelsen på samarbejdet med Edward Simoni.

Resultatet blev et helt album “Leben” i 2012 med Edward Simoni. “Ein neuer Ozean”, “Ich habe gelebt” og “Apfelbaum” er kun nogle af hittene fra dette mesterværk. Især sidstnævnte sang begejstrede folk, og Heiner Lauterbach stillede sig endda op som skuespiller til musikvideoen. “Jeg har stadig tårer i øjnene, når jeg ser videoen,” fortæller sangeren, og man mærker, hvordan han stolt fortæller om denne nye form for duet.

Kilde: Promipool.de

Det skal du læse