Christian Franke: Fra “Hölle“ i U-Bahnen og til Udo Jürgens

I en tid, hvor Neue Welle forlængst havde afløst schlager, solgte en mand med en 4½ oktavstemme 400.000 kopier af en sang. 26 uger holdt “Hölle” på media control-hitlisten. Sangeren Christian Franke blev over nat en stjerne.

Christian Franke forfulgt af to skoleklasser

Men hvordan var det? Hvad var det for en følelse? Spørgsmålene er endnu ikke stillet,  da sangeren begynder at snakke løs. Begejstringen i hans stemme beskriver det bedre end ord. “Det var i December i 1981 med Dieter Thomas Heck på ZDF-hitparade. Jeg kom ind som en overraskelse, fordi nogen havde aflyst. På det tidspunkt var jeg stadig ny, jeg kunne kun optræde, hvis jeg var lykklig. Efter der var intet som før. Jeg var i Bravo-bladet og plakater, og albumsalget gik stærkt opad. Men jeg var egentlig godt klar. Det var en ganske spændende tid”.

Men hvad havde den pludselige succes at gøre med Münchner U-banen? “Det var afgang 82. Jeg boede dengang i München. Jeg købte grønsager, og pludselig var der to skoleklasser på ca. 50 personer. De så mig og skreg. Jeg tænkte bare: sådan må det have været for Beatles. Jeg var ikke barberet, håret ikke stylet, så jeg løb. Hver gang jeg ser Müncher U-Banen, så tænker jeg på denne oplevelse og den store tid. En skam, at man ikke man uploade en mindevideo på YouTube.”

Kilde: Christian Franke Facebook
Kilde: Christian Franke Facebook

Christian Franke begejstret for Udo Jürgens

Det var en virkelig stor tid“, fortæller Christian Franke videre. “Man har lært og oplevet meget. Jeg har set stjernerne tæt på og fundet, at nu større stjerner de er, nu mere normale og menneskelige er de. Jeg har sjældent mødt et menneske, der er så meget nede på jorden som Udo. Han var lige så normal som viceværten og medarbejderen”.   

I slutningen af 80’erne blev der stille omkring sangeren. Ikke fordi pladerne floppede, men fordi Christian Franke blev syg. Dog mistede han alligevel ikke modet. Hans søn kom til verden i 1996, men han bibeholdte sit job som aktiv producent. En produktion med Udo Jürgens blev der også plads til i den periode. “Han spurgte mig, om jeg ville producere med ham, og det var for mig en stor ære, for så kunne jeg også opleve, hvordan han arbejder. For ham er kunsten i centrum.  Der kommer ingen titel på albummet, før hvert ord stemmer. Og trods hans mange hits brænder manden stadig. Det er bare fantastisk,” siger Christian og roser dette ‘århundredes fænomen’.

Kilde:Promipool.de

 

Det skal du læse