Carmen Nebel præsenterer “Die schönsten Weihnachts-Hits”

Carmen Nebel præsenterer den store velgørenhedsgalla “Die schönsten Weihnachts-Hits” til fordel for “Brot für die Welt” og “Misereor” live fra München, og mange populære og prominente gæster støtter op.

Andrea Berg, Andy Borg, David Garrett og Andreas Gabalier. Deborah Sasson synger sammen med Lucky Kids kor. Nena, der viser stor bekymring  i velgørenhedsshowet, vil sammen med en børnegruppe synge en julesang. Ella Endlich og også den tyske tv-ballet vil give god stemning til den kommende julefest.

Kilde: ZDF.de
Kilde: ZDF.de

Derudover vil der sidde mange prominente ved telefonerne, som ser frem til, at du ringer. I mange år har ZDF støttet begge hjælpeorganisationer, og også i år vil der blive et ganske særligt før-jul-arrangement. Hjælpeorganisationerne vil igen i år rejse midler til deres projekter i hele verden og give hjælp til de fattigste.

 

Brot-für-die-Welt

Projekter for “Brot für die Welt”

Et sted til håb

Børnedødeligheden er i Tchad på 9,2 %, mennesker i Tchad bliver gennemsnitligt kun 50 år. Udover den udbredte fattigdom er manglende lægehjælp en af grundene til den ekstremt lave levealder. Distriktshospitalet i Koyom tilbyder medicinsk behandling i afsides områder.

Dr. Ndilta bærer et stort ansvar. Som læge sørger han for 82.000 beboere i et distrikt i det sydlige Tchad, og de, der får denne hjælp, er heldige. I Koyom er der langt mellem byerne, og de fleste er fattige. Dr. Djékadoum Ndilta og hans 20 sygeplejersker og jordemødre behandler tusindvis af dem. Heraf mange med malaria og ormeinfektion. Ofte er de for svage og for små af deres alder. Som leder af distriktsygehuset er Dr. Ndilta internist, kirurg og sygehus manager – en udfordring han accepterer: “Vores sygehus kan hjælpe 80 procent af de mennesker, der kommer. Det glæder mig”.

Som studiegæst ved ZDF Galla vil Dr. Ndilta sammen med Carmen Nebel tale om hverdagen i Koyom og fortælle, hvordan hans personale og sygeplejersker har et sted at give mennesker håb. Udover intensiv medicin, operationer og fødselshjælp organiserer Dr. Ndilta og hans team oplysningskampagner om HIV, malaria og forebyggelse, som “Brot für die Welt” finansierer. Flere penge fra “Brot für die Welt” har gjort det muligt at bygge en separat bygning til intensivpatienter og at købe en firehjulstrækker til afhentning af akutpatienter fra fjerntliggende områder. Dr. Ndilta siger, at støttemodtagerne især er børn.

Mobile trods handicap

Børn med et handicap bliver i Uganda ofte opfattet som en skændsel. Handicappede børn er ofte skjult i hjemmet, og rettigheder og uddannelse nægtes af forældre og samfundet. I distrikt Hoima fremmer “Brot für die Welt” den medicinske behandling af børn med handicap.

Frank har f.eks. siden sit fjerde leveår haft knoglemarvsbetændelse i højre fod. På børn er knoglemarvsbetændelse ofte et resultat af svækket immunforsvar på grund af fejlernæring. Der lever, ligesom Frank, 7.000 handicappede børn i det fattige nordvestlige Uganda. Behandlingen af disse piger og drenge er svær. Kun halvdelen af dem har adgang til lægehjælp. Men Frank er lykkelig. Takket være den ambulante sundhedstjeneste i Uganda, “USDC” – sponsoreret af “Brot für die Welt” – kunne de sidste år operere ham. Nu kan Frank lære at gå igen, og takket være krykker og terapi kan han igen gå i skole.

En reportage følger Franks vej. Filmen viser, hvordan “Brot für die Welt” gør det muligt, at socialarbejdere og psykologer fra USDC besøger familier, som får den passende terapi, hjælpemidler og de nødvendige operationer. USDC-teamet rådgiver skoler om børn med handicap og deres særlige behov f.eks. med konstruktionsmæssige foranstaltninger .

Link til projektet: B.F.D.W

misereor

Projekt  fra “Misereor”

De blinde børn fra Rwanda

Fattigdom gør blind – og er ofte forårsaget af fejlernæring hos spædbørn og i den tidlige barndom. Derfor er der mange børn i fattige familier i Rwanda, der i en tidlig alder mister synet. Mange af dem, som går ubehandlet, kan få alvorlige konsekvenser også for deres udvikling.

Blinde piger og drenge fra fattige familier har stort set ingen fremtidsudsigter. Adskilt fra deres jævnaldrende, socialt foragtet og marginaliserede, ender de i en ond cirkel af fattigdom, ydmygelse og omsorgssvigt.

De Franziskusschwestern i Butare er klædt på til at give disse børn et værdigt liv. I skolen for blinde og synsbesværede i Kibeho lærer protegéer med engegement og begejstring. I en dertil hørende kostskole finder 72 piger og drenge et midlertidigt hjem for komme til kræfter, for mange af de børn er det første gang, at de får rigeligt med sund mad. De føler sig accepteret og får selvtillid, så søstrene åbner deres døre til et bedre og mere selvstændigt liv. Særligt undervisningsmateriale er påkrævet til de blinde, så de kan fremmes bedre.

Baggrund: Selv “normal” uddannelse i Rwanda er dyr. For de fleste forældre er det en stor bedrift at sende deres børn i skole, og forældrene skal sælge mange kvæg, leje marker, sågar tigge for at få råd. Udgifterne til at gå i skole starter med skoleuniformen, som er en pligt i Rwanda. Dertil kommer der bøger, hæfter, blyanter og andet skolemateriale. Alt dette er der kun få forældre, der har råd til. Børn og unge med et handicap er frataget skolen, familien kan være skubbet ud af samfundet og er derfor særligt dårligt stillede.

I Rwanda lever over 20.000 blinde og svagtseende børn og unge, og de fleste stammer fra fattige familier. Disse børn og unge oplever ofte diskrimination, som forværres af den dårlige økonomiske situation. De anses for at være forbandet, krænkes og bliver diskrimineret på grund af deres synsnedsættelse og blindhed.
Siden 2008 har de Franziskusschwestern givet omsorg til de blinde og svagtseende børn og unge i Rwanda. De har bygget en kostskole med et omfattende program, som støtter disse børn og unge mennesker. Kostskolen har drenge og også piger fra alle provinser i landet. I øjeblikket er der 72 børn på kostskolen: 40 piger og 32 drenge. Kostskolen har en kapacitet på 100 pladser.

Link til Misereor

Ønsker man at bidrage

Bidragnummeret er +49 0180- 22020 koster (6 cent fra fastnet – dog max 42 cent pr min fra mobil), fælles konto til “Misereor” og “Brot für die Welt” er: Nr. 250, Bank für Sozialwirtschaft, BLZ 370 205 00, IBAN DE64370205000008088004, BIC: BFSWDE33XXX.

Se showet torsdag den 4. december 2014 kl. 20.15 på ZDF.

Kilde: ZDF.de

Det skal du læse