Biografi, kogebog eller krimi?

Beretninger fra schlagerscenen, kogebog fra Andrea Berg eller Heino og en krimi:

Rejse ind i fortiden

Vi begynder med at rejse til fortiden: I 1993 udgav Lale Andersen eller “Lili Marleen” en schlager, som blev en international kendt soldatersang. I “Künstlerkind: Erinnerungen aus erster Hand: Der Sohn von Lale Andersen (Lili Marleen) erzählt” beskriver Lales søn, Michael Wilke, den krigsprægede barndom, levevilkår og hans ikke almindelige hverdag som søn af den verdensberømte sangerinde.

Krimi

Krimiromanen “Isatblues” af Michael Gerwien har også en usædvanlig indgangsvinkel til emnet schlager. Hovedfiguren i romanen er den tidligere kommissær Max Raintaler, der en varm dag i august i München, bliver blandet ind i begivenheder, da en ven og schlagerkomponist, Heinz Brummer, beder om hjælp. Fem af hans sange er blevet stjålet, og han dermed og hans rettigheder til sangene. Max Raintaler hjælper ham med at få dem tilbage.

Afsløringer og biografi

Michael Wendler fortæller alt i sin kontroversielle bog “Die Faust des Schlagers,” der giver et blik bag kulissen i den glitrende verden af schlager.

Sensationellystne schlagerfans vil få noget for deres penge: Også Roland Kaiser har forsøgt sig som forfatter: I sin biografi “Roland Kaiser Atempause: Alles ist möglich” beskriver schlagerstjernen sin fortid, sin behandling og følgerne af KOL diagnosen, der i år 2000 skabte schlageroverskrifter.

Også schlagersangerinde Wencke Myhre har skrevet om sit begivenhedsrige liv i en biografi. Dødsfald er den sympatiske nordman heller ikke blevet skånet for, og netop dette begivenhedsrige liv skriver hun om i sin biografi: “Die Wencke”.

Andrea-Berg-Meine-Selenkuche

Koge og bage med schlagerstjernerne

Andrea Berg har dog taget et lettere emne: Madlavning. I “Meine Seelenküche: Persönliche Rezepte und Geschichten zum Wohlfühlen” har sangerinden opskrifter fra nationale- og internationale retter,  såsom thai Thom-ka-Gai-suppe og Käsespätzle sammensat.

Nyrockeren Heino fulgte dette eksempel og udgav sin egen bagebog “Mit süssen – Das verboten gute Backbuch”. Den indholder søde lækkerier og specialiteter, som den sympatiske sanger selv gerne spiser.

Her er endnu engang  et overblik over bøgerne:

  • „Meine Seelenküche: Persönliche Rezepte und Geschichten zum Wohlfühlen” af Andrea Berg
  • „Die Wencke“ af Wencke Myhre
  • „Roland Kaiser Atempause: Alles ist möglich„ af Roland Kaiser
  • „Die Faust des Schlagers” af Michael Wendler
  • „Isarblues” af Michael Gerwien
  • „Mit süßen Grüße“ af Heino
  • „Künstlerkind: Erinnerungen aus erster Hand: Der Sohn von Lale Andersen (»Lili Marleen«) erzählt” af Michael Wilke

Kilde:Schlagerplanet.com

Det skal du læse