Bernhard Brink: Det nye album “Aus dem Leben gegriffen”

Aus dem Leben gegriffen, ungeschminkt und ungeschliffen (Taget fra det virkelige liv, uden sminke og upoleret) hedder det i titelsangen på det nye album af Bernhard Brink. Det passer, for sangeren er også ægte og ren. Man kunne næsten sige: Han har aldrig været så værdifuld, som han er i dag, hvor vi lever i en tid med “kunstighed”. Tv har opfundet “Scripted Reality”, vi smager kunstig aroma i vores mad, og i den digitale verden føler vi næppe det “rigtige” liv. Tid til musik fra den virkelige verden, fra livet som vi oplever det i alle Brinks nye sange. En rå, kraftfuld stemme som en klippe i en brænding.

Ja, de eksisterer endnu, de temmelig normale kunstnere, der ikke kun elsker sig selv, men også deres publikum. Brink laver musik til mennesker. Ikke for at skabe store overskrifter. Og derfor kan man stole på ham – han er der altid, når man har brug for ham.

Bernhard Brink var der allerede, da Andre Agassi blev født i 1970. I det år dropper han ud af sit jurastudium, da han ville være sanger. Da han indspiller sin første plade i Berlin og fejrer sin tv-premiere i ZDF-Hitparade, var Fritz Wepper, Uschi Glas og Jürgen Drews stadig purunge stjerner, som man kunne finde på idolplakater i BRAVO. Den første episode af “Star Trek” løb henover skærmen, og i tysk tv startede “Sesamstrasse”.

Da Brink havde stået 10 år på scenen, blev Helmut Kohl kansler, og ABBA blev opløst – men Brink bestod. Serien “Dallas” kom til Tyskland, og et årti senere også en af seriens stjerner: Audrey Landers. Bernhard Brink tog imod, og de sang duet sammen. Muren faldt, Brink bestod. Bill Clinton blev præsident, Bernhard Brink havde allerede 20 års erfaring i branchen. Christo pakkede rigsdagsbygningen ind. Brink vovede et job mere og blev en succesfuld showmaster i den årlige MDR-udsendelse “Schlager des Jahres”. Stjerner, starletter, tendenser og hypes kommer og går. Brink bliver ved med at være, som han er, og bliver kun bedre med årene. Han har produceret 52 albums og 100 singler.

I det forgange år fejrede han 40-års jubilæum på scenen. I den forbindelse fik vi et indblik i mange af de store ting i Brinks liv, for eksempel de 25 år med hans hustru, Ute. Det er klart, at Bernhard Brinks travle karriere også har haft konsekvenser, men uden en sang går det ikke: “WIR SIND EIN ECHTER KLASSIKER” er en kærlighedssang til alle, som har den lykke at kunne nyforelske sig i sin partner igen og igen. Et længerevarende forhold bliver efterhånden kun betragtet som en alternativ livsform. Men når du hører Brinks kraftfulde og rolige stemme, kan du føle, at det er det hele værd at holde fast i andre og give støtte livet igennem. Bernhard Brink er en “klassiker”, der forbliver tro mod sig selv og andre.

DREI KLEINE WORTE er en anden måde at leve på. Der vil være mænd, der ikke kan få det over sig at hviske de tre små ord i sin partners øre. Det problem er nu løst: Det er let at danse og synge med på “Drei kleine Worte” af Bernhard Brink. Denne sang sender et klart budskab “Jeg elsker dig”, nu kan man sige de tre små ord gennem sang. De, der gerne vil høre mere end tre ord i en kærlighedserklæring, skal spille balladen NUR FÜR DICH: Romantisk, stor og ganske enkelt smuk. En sang, der går lige i hjertet, en musikalsk og overdådig kærlighedserklæring.

Bernhard-Brink-01

Et album med sange fra det virkelige liv kommer naturligvis ikke uden risiko og bivirkninger på vores liv. For eksempel den besværlige erkendelse: Den, der lever længere, bliver langsommere gammel. Bernhard Brinks musikalske svar på denne erkendelse er DAS IST KEIN ALTER. Et muntert “Hvad, så?”, ikke uden ironi og afstand til sig selv. Med al den ro som en sovende vulkan, der til enhver tid kan gå i udbrud. Det kommer fra en tango, en musik der er som en undertrykt eksplosion. SOMMER MEINES LEBENS bliver i temaet: “En god stemnings-sommersang” fra midten af livet. Der er så meget glæde og solrig selvtillid. Den “nye gamle” hilser på. En titel, der gør hver sæson til sommer, og til sommer bliver den måske et hit.

HEIMATPLANET er næsten en invitation til at danse. Et hit, der trækker dig ud på dansegulvet. I BIS DU WIEDER BEI MIR BIST handler om en, som kæmper for sin kærlighed, fuld af kraft og beslutsomhed. Hvem kan ikke huske og fik gåsehud af TE NE VAI, duetten med Bernhard Brink og Allessa? Her kan du glæde dig til en ny version. I EINS ZU EINER MILLION hedder det: Chancen er én til en million, men det bør være muligt. På dette sats er du nødt til at have en masse held, men chancen for at denne sang kommer til at koge i alle schlagerarenaer, er væsentligt højere.

Også LIEBE AUF DEN ZWEITEN BLICK er direkte og uden omvej til livet: Måske må du først fare vild for at kunne komme på rette spor igen. Næsten alle har oplevet det, mødet med en gamle historie, som ikke er fortalt til ende. Farligt, når man oplever det, men enkelt fortalt i sangen fra Bernhard Brink, i slutningen med en smule pop. På albummet er der naturligvis også “Kærlighed ved første blik”, som kommer fra det virkelige liv: UND DANN KAMST DU og TAGE AUS GOLD er til tænkt til de personlige “festdage”. Sange med gang i bringer stemning i festen, og der bliver danset natten lang.

Den, der tror på, at den verden, som kommer til udtryk i medierne, er det sande liv, kunne godt foranlediges til at tro, at vores verden hovedsageligt er befolket med selvbestemmende og egoistiske mennesker. Dette indtryk er falskt. Det handler i værste fald om en social-optisk illusion. Flertallet af mennesker er beskedne og elskelige væsener, der ikke lever for at få et bifald, men lever for hinanden. Den sidste sang på sit album dedikerer Bernhard Brink til disse helte. Sande helte arbejder stille og roligt, er ganske beskedne, som du, sande helte sætter gode eksempler.

AUS DEM LEBEN GEFRIFFEN er et dusin sange til festen. Ganske ligesom titelsangen: En klar, smuk og usminket ballade, hvor Bernhard Brink synger: “Tid til de store historier, hvor hun kun skriver om livet”. En Bernhard Brink som en klippe i en brænding. Det er musik for voksne.

[box_info]Kilde: Universal-music.de[/box_info]

Det skal du læse