Beatrice Eglis sangtekster: Det handler de om!

Beatrice Egli er en af Tysklands ubestridte superstjerner. Den unge sangerinde har allerede udgivet fem albums. Men hvad handler hendes tekster egentlig om?

Lad os kigge lidt på et par af teksterne.

De fleste sange handler om kærlighed, og Beatrice Eglis tekster skiller sig da heller ikke ud på dette punkt.

Men hvilken kærlighedshistorie vil hun så fortælle?

Overordnet set fortæller de en udviklingshistorie. De beretter om udviklingen hos en ung kvinde, måske Beatrice Egli selv, der fra at sætte friheden og uafhængigheden højere end kærligheden må igennem kærestesorger, inden hun kommer til det tidspunkt, hvor hun endelig har fundet sin sjæleven og manden i sit liv.

Mein Hertz

Hendes sang “Mein Hertz” (“Mit hjerte”) lå øverst på de tyske, østrigske og schweiziske hitlister og er nok den mest kendte af hendes sange.

Hvis man sammenfatter, hvad teksten i “Mein Hertz” drejer sig om, ja så handler den om en smuk mand, der under en dans prøver at forføre en ung pige. Han hvisker søde ord i hendes øre, og hun falder da også for hans charme og er på nippet til at forelske sig i ham. Alligevel er hun i stand til at stå imod. Hun har gennemskuet ham, men alligevel “brænder hendes hjerte af forelskelse“. Hun er dog i stand til at modstå hans charme og forførende ord. Hun er nemlig ikke parat til at binde sig til nogen mand. Hun vil leve livet og bare danse.

Denne tekst beretter altså om en stærk, ung kvinde, der, selv om hun forelsker sig, er i stand til at stå fast og beholde sin frihed lidt endnu.

beatrice-egli-14
Kilde: MDR.de

Jetzt und hier für immer

En anden af Beatrice Eglis populære sange “Jetzt und hier für immer” (“Lige nu og her for altid”) fortæller om, hvordan man på en varm sommernat kan ligge vågen og længes efter sin gamle kærlighed.

“Ich will den Wahnsinn jeden Tag
Will deinen Duft in meinen Zimmer

Hun vil mærke vanviddet igen og længes efter hans duft i værelset. Den frigjorte og stærke kvinde, som kunne modstå den forførende mand i sangen “Mein Hertz”, har nu overgivet sig til forelskelsen og oplever de helt store følelser som f.eks. “at være uden fri vilje“. “Jetzt und hier für immer” er altså en kærlighedsballade, der fortæller om, hvordan man kan længes efter sin tidligere kæreste, og hvordan man har lyst til igen at mærke de følelser, han kunne vække hos en. Gammel kærlighed ruster aldrig!

Verrückt nach dir

I “Verrückt nach dir” (“Tosset med dig”) kredser Beatrice Egli igen om kærligheden. Om hvordan hun fyldes af lykke, og hvordan hun næsten bliver vanvittig af glæde.

I teksten skinner det igennem, at hun nu har fundet manden i sit liv, og at hun ønsker at være sammen med ham altid.

Beatrice Eglis tekster er spækket med de helt store følelser, men for enhver, som selv har oplevet noget lignende, hersker der ikke tvivl om, at der er tale om ægte følelser. Man kan genkende sig selv i Beatrice Eglis tekster og føler sammen med sangerinden.

“…

Wenn man willenlos verbrennt

Ein Gefühl ganz tief im Herzen

Dann man wohl die Liebe nennt”

“…

Når man brænder op uden viljestyrke

Denne følelse dybt inde i hjertet

Så er det nok det, man kalder kærlighed!”

Måske vil der efter bruddet med kæresten Reto komme en ny kærlighedsballade, der vil fortælle om smerten ved at bryde med den, man troede, var den eneste ene.

[box_info]schlagerplanet.com[/box_info]

RELATEREDE ARTIKLER