Beatrice Egli: “Jeg har kysset nok frøer”

Kilde: Universal-music.de

“Wohlfühlgarantie”. Under denne titel udgiver det Schweiziske energibundt hendes femte album d. 16.3.2018 og kommer dermed med en mere moderne stil. Beatrice Egli talte med Schlager.de i Berlin og afslørede ukendte intime deltaljer om sig selv.

Beatrice Egli behøver ikke tage bladet fra munden, når hun i hendes nye sange synger om kærlighed og venskab, forhåbninger og trøst, festhumor, sex og kvindelig indflydelse. Den klicheagtige schlager var i går. I dag kan disse høres i mange toner og præsentere sig facetrigt og gnisterne. Det er dagens musik. Det er Beatrice Egli.

I efteråret sidste år udgav hun “Herz an” og allerede der vidste man, at hendes “Wohlfühlgarantie” vil bringe et frisk vindpust i schlager verden.

Schlager.de: Beatrice, dit nye album er stærkt, varieret og modigere end nogensinde før. Du har udviklet dig enormt. Hvilke ideer ligger bagved “Wohlfühlgarantie” og hvad forventer dine fans, af denne produktion?

Beatrice Egli: Som du allerede har beskrevet, er det et nyt, modigt album. Det var vigtigt for mig, da jeg har brugt næsten to år på det. Så længe skal fans ikke vente. Det er intensiv i alle retninger. Albummet er energisk, rørende og intimt. Den indeholder ballader, der går meget tæt på. Også temaet “Tid” fortælles på en ny måde.

Jeg har opdaget den rockede Beatrice i mig og også temaer, jeg ikke før har sunget om eller været modig nok til at synge om. I dag er jeg modig nok til at være overbevist om, at dette album sætter nye niveauer i branchen for schlager musik.

Schlager.de: På det nye album dækker du mange former for velvære. Er det svært for dig, musikalsk at håndtere en så intensiv menneskelig intimitet?

Beatrice Egli: Det skønneste er, at jeg i musikken kan vise mig helt intimt og give alt af mig i lyd og sprog. Det er ikke svært for mig. Tværtimod kan jeg godt lide det og det gør mig godt. Jeg mærker også, at der mod hos mennesker, der måske ikke har en stemme til at udtrykke sig; at jeg for mange taler jeg om følelser hvor de ser sig selv.

Schlager.de: Enhver der kender dig, ved, at du oppe på scenen stråler af energi. Med dit nye album “Wohlfühlgarantie” er du ungdommelig frisk og giver den tysksprogede musik en uventet dynamik. Kender din familie og venner dig også privat som: Frisk og dynamisk?

Beatrice Egli: Ja! Jeg er meget spontan og eventyrlysten. Selv om du ikke har planlagt noget, oplever du meget på en dag, selv om du egentlig ville sidde i sofaen.

Der er naturligvis og øjeblikke, hvor jeg er rolig og oplader mine batterier. Men jeg er en person, der elsker eventyr. Livet tilbyder så meget, og jeg kan ikke opdage nok. Jeg elsker denne frihed, som vi får lov at opleve her i vores verden og også min familie, hvor jeg fik lov at vokse op i denne frihed.

Schlager.de: En title på det dit nye album hedder “Keiner küsst mich (so wie du)” Tror du, at kysset er et afgørende element i et godt fungerende partnerskab?

Beatrice Egli: Jeg tror, at kysse er godt. Det kan gå galt allerede ved det første kys og så tænker man, det vil ikke fungere. Eller han kysser godt, og det vil alligevel ikke fungere. Men jeg tror, at på et eller andet tidspunkt hvor du siger, at ingen kysser sådanne. Jeg har kysset nok frøer og indtil den tid kommer, tager nok lidt tid. Min aktuelle single “Verliebt, verlobt, verflixt nochmal” beskriver så perfekt mit kærlighedsliv. I de sidste 5 år er der sket meget. Jeg har mærket, at jeg elsker den frihed; at være på vej og ikke vide, hvad der kommer. For mange er det svært, men jeg elsker det. Alle har deres tid og jeg tror, der stadig er lidt frihed tilbage.

Schlager.de: Kærlighed betyder kribblen i maven, at være beskyttet, lykkelig og tillid. Din titel “Mein Ein und Alles” handler om et intimt forhold mellem to personer. Hvilken forholdstype er Beatrice Egli?

Beatrice Egli: Når jeg er i forhold, er jeg absolut “Mein Ein und Alles”. Det mærker jeg også, at jeg vil være der. Så er jeg forelsket og senere måske endda engageret og gift. For mig er det også en skøn titel (“Verliebt, verlobt, verflixt nochmal”) som ikke længere kan komme ud af mit hoved.

Schlager.de: “Wahrheit oder Pflicht” spiller også en rolle på dit nye album. Ikke sjældent bliver hemmeligheder og skjulte fantasier afsløret her. Alle bestemmer selv grænserne. Hvilken grænse er der i dit liv?

Beatrice Egli: Hm, jeg er faktisk mere den grænseløs type. Jeg er også af den mening, grænser er der, for at bryde dem. Jeg tror, at det definere sig selv (Også i forhold) igen og igen. Og det definere sig i livet altid på ny. Jeg har ingen problemer med, at når jeg siger noget, at det ikke varer evigt. Fordi livet er under forandringer og skriver historier. Gennem disse historier får man nye perspektiver. Derfor ændre udsigten sig hele tiden.

Schlager.de: Har du nogensinde i livet tænkt på dig selv “Nur noch an dich gedacht”, ligesom i en af dine nye sange beskriver afslutningen af et forhold?

Beatrice Egli: Ja, hvis ting sker, der absolut ikke går i min retning; hvor jeg siger det bare ikke virker, det gør mig ondt, jeg har det ikke godt, det trækker mig ned. Det betyder ikke, at man bliver egoist. Hvis nogen gør dig ondt og fortsætter med at gøre ting, hvor du mærker at med dette menneske går det ikke videre, da må man have mod og sige, nu må jeg se på mig selv, ellers vil jeg være kaput.

Schlager.de: takker for det meget åben interview og ønsker Beatrice held og lykke med hendes nye album.

(Vi på Tysksclager.dk siger tak til Schlager.de, for t vi har måtte bringe dette interview til vores danske læsere.)

Kilde: Schlager.de

https://www.facebook.com/schlager.de/videos/1983215321693368/

Det skal du læse