Beatrice Egli afslører grimt angreb ved “DSDS”: “Hvad mange ikke så”

Billede: SWR/Alexander Kluge

Hjørnestenen i Beatrice Eglis karriere var hendes sejr i “DSDS”, men en grim udtalelse fra Dieter Bohlen var næsten ved at forhindre dette. Beatrice Egli står ved sig selv og sin måde at være på. Sådan er den blonde schweiziske kvinde kendt i dag, og det er sådan, hun elsker sine fans.

Hendes succes er beviset, kan man tænke, men det har taget tid at udvikle denne selvtillid. Beatrice Egli fortæller nu om grimme angreb – også fra Dieter Bohlen – og hvordan hun håndterede dem.

Noget af det første, der skete: Et grimt angreb, hvor hun blev udskammet på grund af sin krop. Hun blev konfronteret med meget hård kritik fra en tidlig alder, fortæller hun i YouTube-formatet “Webtalkshow”.

Det hele startede med den indledende runde til Grand Prix der Volksmusik, da hun var 18 år. På det tidspunkt sang hun duetten “Sag mir wo wohnen die Engel”, som hun vandt med. Men da det blev alvor, endte hun på en sidsteplads.

Den unge Beatrice Egli blev udpeget som grunden til, at sejren udeblev: “Jeg fik at vide, at jeg er for fed, og det var derfor, vi ikke kunne gøre det, og fordi jeg ikke har nok erfaring, og jeg ikke var god nok. Og at få det at vide i en alder af 18, det var et ret hårdt slag,” siger schlager-stjernen i interviewet.

Beatrice Egli: Hun forvandler angrebene til noget positivt

Med tiden blev den dårlige oplevelse imidlertid vendt til noget positivt – hun lærte nemlig at håndtere den rigtigt. Først besluttede Beatrice sig for at gå på dramaskole og blive mere professionel. Den negative oplevelse førte desuden også til en anden beslutning: “Jeg vil aldrig lade mig blive påvirket af den slags igen.” Det var den proces, hun efterfølgende gik efter.

Men hun fortsatte med at forfølge emnet i forbindelse med sin “DSDS”-deltagelse i 2013: ”Som mange mennesker ikke så, fordi det blev klippet ud, sagde Dieter også: Ja, du er nødt til at tabe dig, du skal tage sol, og du kan ikke bare synge schlager alligevel”.

Så tænkte jeg: ”Det er nok,” siger Beatrice Egli. Og hun tog også konsekvensen af Bohlens grimme angreb. Efter den førnævnte casting var hun allerede blandt de sidste 72, men derefter gik hun ikke videre. Til sidst ringede de til hende og spurgte, om hun kom tilbage.

Svaret var klart: “Nej, jeg kommer ikke mere – jeg taber mig ikke, jeg vil synge schlager, og jeg går ikke i solariet”.

Producent reddede Beatrice Eglis sejr i “DSDS”

På dette tidspunkt havde Beatrice Egli heldigvis lært, hvordan hun skulle håndtere emnet:  ”Jeg vil ikke være ulykkelig for nogen penge i verden,” siger hun.

Dengang blev situationen reddet af Joachim Wolf, der på det tidspunkt var musikalsk leder hos “DSDS”, og som senere blev Eglis producer i mange år. Han ringede til hende og opmuntrede hende med ordene: “Glem det, og gør hvad du vil”. Først da vendte hun tilbage til showet – og vandt det hele!

Beatrice opsummerer: Hun var glad for, at hun allerede havde oplevet de hårde angreb som helt ung. Det gjorde hende i stand til at tackle “DSDS” og gav hende modet til at satse på schlagermusikken.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse