Ballermann-hittet “Layla” er blevet forbudt

Flere og flere folkefester forbyder den kontroversielle sang, herunder Würzburg og Düsseldorf. Men hvorfor præcist? Er ord som “luder”, “geil” og “pust” (Luder,Liderlig og Blæs) virkelig så nedsættende? Eller diskriminerende? Der er en meget klar mening om dette!

„Ich hab’ n Puff und meine Puffmama heißt Layla. Sie ist schöner, jünger, geiler… Die wunderschöne Layla…“ hat ( “Jeg har et horehus, og min horehusmama hedder Layla. Hun er smukkere, yngre, liderligere… Den smukke Layla…”) Sådan lyder teksten til Ballermann-hittet “Layla” af DJ Robin & Schürze, der har ligget nummer et på singlehitlisterne i tre uger. Nogle messe- og festarrangører finder teksten for uanstændig og forbyder derfor “Layla”. Dette forårsager en masse misforståelser blandt musikfans. Mange oplever, at det absolut ikke er underligt, når man altid siger: Tyskerne har en pind i røvene      !

“Layla”-forbud er en dårlig joke

Kommentarer til sangens vanvid hober sig op på sociale netværk. “Det bliver mere og mere latterligt her i Tyskland,” er der nogen, der præciserer. Der står også: “Og alt det rap-skrald, hvor volden glorificeres, er ikke censureret”, “Absolut joke i mine øjne” eller “Det er sjovt og fyldt med fængende melodier. Til sidst står der ‘vi elsker dig…’ og ‘smukke Layla’”. Der tales også om “dumhed”. Mange undrer sig over, hvorfor der er talrige engelsksprogede sange om sex, vold og stoffer, der spilles op og ned. Det enkle svar: “Ingen forstår teksten.”

“Skandale i det begrænsede område” var også en årsag til begejstring i 1981

I begyndelsen af ​​80’erne udgav Spider Murphy Banden sangen “Scandal in the Restricted Area”. Sangen handler om den prostituerede Rosi, som tager klienterne væk fra andre kvinder. Sangen var en “lille” skandale på det tidspunkt og blev boykottet af forskellige radiostationer – på grund af ordet “horer”. Bandet fra München fik heller ikke dengang lov til at fremføre sangen i “ZDF-hitparaden”. Det er fyrre år siden. Tiderne har nu ændret sig. Teksterne er meget mere sexistiske og brutale i dag. Og alligevel bliver de afspillet igen og igen i radioen. Så hvorfor “Layla” af DJ Robin & Schürze er så kritiseret er virkelig et godt spørgsmål…

Kilde: Schlager.de

(Hvor mange husker ikke “AnneGrethe med Magtens Korridor, det nummer blev da spillet overalt for 30 år siden. Senere kom Karl Hermans Trios med “Hvorfor er jeg dog så liderlig” – som blev skrevet af Kim Larsen – Dengang var der ikke alle de problemer som der er i dag, fordi man lige øjner 5 mins berømmelse – Der er ikke nogle der er døde til de numre …Red) .. Hvad syntes I som sange der indeholder den for mange stærke tekst?

Det skal du læse