Bagom den store ønskekoncert

Den store ønskekoncert, bedre kendt som “Das große Wunschkonzert”, er og bliver en institution i schlagerverdenen. Værten Lutz Ackermann har sagt følgende: “Vi kombinerer aktuel musik med traditionel schlager og præsenterer lovende unge talenter”, og efter 15 succesfulde år ved værten, at udsendelsen er værdsat af både kunstnere og seere.

Op til fem millioner seere per udsendelse

I 1998, da “Das große Wunschkonzert” for første gang tonede frem på skærmen på NDR, forventede ingen, at showet ville udvikle sig til en af ​​de mest succesfulde produktioner fra Norddeutscher Rundfunk. Der er ved hver udsendelse op til fem millioner mennesker, der ser med, når Ackermann præsenterer nuværende og kommende superstjerner fra schlager- og folkemusikscenen.

1

Hjemsted for stjerner og et springbræt til karrieren

Listen over stjerner, der har deltaget, er lang: Andrea Berg, Helene Fischer, Vicky Leandros, Jürgen Drews, Howard Carpendale, Hansi Hinterseer, Roland Kaiser, Peter Maffay, Judith & Mel, Bernhard Brink, Die Flippers, Helmut Lotti, Ireen Sheer, GG Anderson, Mary Roos og Matthias Reim. Mange kunstnere som Linda Hesse, Laura Wilde og Santiano var stadig i begyndelsen af deres karrierer, da Ackermann præsenterede dem for seerne. For Semino Rossi var besøget i “Das große Wunschkonzert” den første tv-optræden nogensinde.

I starten var det et radio-ønskeprogram

Det hele startede tilbage i 1998 som en årlig ønskekoncert i et radioprogram på NDR 1 Niedersachsen, som havde omkring 200.000 lyttere i “Landesfunkhaus” i Hannover. “Der var en forventning på ca. 20.000,” fortæller Ackermann, som var chef for underholdning på NDR 1 på dette tidspunkt. “Vi var nødt til at ansætte studerende til at klare den enorme strøm af postkort, vi modtog,” husker han. Over to dage blev top 300-hits spillet for lytterne, hovedsageligt schlager- og folkemusiktitler. Og top 20 bør også køre på NDR.

Spontan idé blev en succes

Det var jo umuligt at lade alle kunstnere optræde i en og samme direkte udsendelse, så Ackermann måtte komme op med noget. “Jeg fik den idé at bruge videoklip og optagelser af sange fra andre programmer for at samle dem i en enkelt udsendelse,” fortæller han. Og “Das große Wunschkonzert” i NDR var dermed født.

2

Ønskekoncerten er blevet et varemærke

Det allerførste show var en succes – ikke underligt, at NDR ønskede mere af det. I de tidlige år var der en stor ønskekoncert om året, altid forbundet med radioens ønskekoncert på NDR 1. Det endelige tv-show blev udskilt fra ønskekoncerten på NDR 1 og blev en selvstændig serie. Siden da har Landesfunkhaus Niedersachsen produceret fem udsendelser om året, der sendes ved særlige lejligheder, såsom jul, påske, pinse eller på den tyske nationaldag.

Også andre stationer som RBB, MDR, HR og WDR har den store ønskekoncert på deres program. En udsendelse med seerønsker er det ikke mere, men titlen er forlængst blevet et varemærke.

Stjerner, starletter og landskabet i det nordlige Tyskland

De første udsendelser blev optaget i tv-studiet, men siden 2002 fik man ud over musikken og kunstnerne også Nordtysklands landskab med i udsendelserne. Derudover producerede NDR en speciel ønskekoncert-udsendelse. Der besøgte Ackermann en kunstner og talte eksklusivt med ham/hende gennem hele udsendelsen.

[box_info]Kilde: NDR.de[/box_info]

Det skal du læse