Backstage med Beatrice Egli

Da Beatrice den 11. maj 2013 vandt det 10. casting-show “DSDS,” ændrede hendes liv sig pludseligt. Siden sin barndom har den unge Schweizerinde godt kunne tænke sig at stå i rampelyset, og man må sige, at det er lykkedes hende det sidste års tid.

Beatrice Egli Hautnah

RTL har fulgt den dynamiske kunstnerinde på hendes allerførste turné og viser eksklusivt, hvad der skete bag kulisserne. Ganske stor glæde, men også hjemve, spændinger og stress, er blevet en del af Beatrice Eglis hverdag. Et kamerahold har fulgt sangerinden og viser eksklusive billeder af Beatrice Eglis turné, og hvad der sker bag kulissen. I en time lang udsendelse kan man følge med i Beatrice Eglis liv.

I seks uger har RTL fulgt den unge Schweizerinde; fra allerførste koncert til sjældne møder med familien og indspilling af hendes album. RTL giver os et eksklusivt indblik i hendes liv og følelsesmæssige øjeblikke. En meget interessant dokumentar om DSDS-vinderens liv.

Beatrice Eglis ønske har altid været at blive schlagersangerinde. Men hendes forældre var oprindeligt imod det. Beatrice skulle lære noget jordnært og ikke være i sine forældres lommer. Derfor blev Beatrice udlært som frisør. Men takket være sejren ved DSDS i 2013 blev hendes drømme virkelige, og hun startede som schlagersangerinde.

Den første koncert

I ugevis har hun forberedt sig på sin turné og endelig er det tid – turnéen åbnede i Erfurt. Tre gange under showet måtte Beatrice foretage ændringer på de ting, der under prøverne ikke klappede. Hun havde kun spillet med bandet og musikere et par dage, og derfor var spændingerne store til den første koncert.

Backstage blev vist første gang, da Beatrice og hendes musikere holder en tillidsøvelse. I en cirkel skal de hver især sætte sig på hinandens skød. “Sammen kan vi skabe” var de sidste ord, før de gik på scenen. At stå på scenen var for Beatrice en barndomsdrøm gået i opfyldelse, men spændingen kunne læses i hendes ansigt. Publikum var kommet kun for hende og det 100 minutters live-show skulle være perfekt. Alt klappede problemfrit, selv skift af hendes outfit backstage, hvor hun kun havde to minutter til at skifte.

Efter optræden var Beatrice Egli helt euforisk og totalt oppe at køre. Manager Volker Neumüller var også tilfreds med turnéstarten og glædede sig sammen med Beatrice. Han er virkelig stolt af den sympatiske Schweizerinde: “Det første album fra Beatrice var en utrolig succes. Platin i tre lande. Det har ikke engang Andrea Berg gjort”.  

beatrice-egli-9

Beatrice ved DSDS

I et interview fortæller Beatrice, at hun ikke havde fortalt nogen, at hun havde tilmeldt sig carstingshowet “DSDS”. Ingen skulle tale hende fra det. På dette tidspunkt ville hun vide, hvor hun stod med sin stemme og sit talent. Og ja, det ved vi jo i dag. I 2013 gik det godt for Beatrice, da hun gik ud som vinder i den 10. DSDS-udsendelse. Efter sejren er det gået op ad bakke for sangerinden. Tre gange platin til hendes debutalbum “Glücksgefühl” og egen turné, og et par måneder efter DSDS arbejdede Beatrice videre med pop-titanen Dieter Bohlen på sit andet studioalbum “Pure Lebensfreude”.

Studio optagelser med Dieter Bohlen

Med succesproducenten Dieter Bohlen kan Beatrice nu tilføje album nummer to. Beatrice Egli Hautnah viser, hvordan studiooptagelser til albummet “Pure Lebensfreude” løb af. Menneskeligt passer kunstnerne super sammen. De forstår og respekterer hinanden, og hvad der kom ud af deres samarbejde, kan virkelig høres. De er begge perfektionister, og på nogle tidspunkter gav det da også lidt sammenstød, da de ind i mellem ikke var helt enige f.eks. var der en tekst til en sang. Heldigvis har de gentagne gange kæmpet sammen og med det resultat, at et slutprodukt blev lavet. “For Dieter er der kun nummer et. Jeg er lykkelig, hvis sangen kommer i top 10,” sagde Beatrice i et interview. Som man kan forstille sig, er den unge sangerinde under meget pres.

Foto shooting

Det nye album var i kassen, men der manglede stadig billeder. Derfor gik turen til Køln for at skyde de perfekte salgsfremmende billeder og albumcover. Fotografen var imponeret over udseendet på den 25-årige Schweizerinde. En fotogen og smuk ung kvinde med skønne kurver. Under optagelserne var der lige tid til et lille stykke chokolade. “Det sikrer en god stemning, og takket være sukkeret, gav det ny energi,” sagde Beatrice. Endelig en kvinde der står ved sine kurver. “Jeg vil ikke fravælge det på grund af succesen, men det er vigtigt at holde sig sund”. Det kan vi kun være enig i.

Video optagelser

Kameraholdet var også til optagelsen af videoen til “Verrückt nach dir” i Spanien. For at fange solopgangen måtte de op kl. fem, men det var det værd, for kulisserne var smukke. På ni forskellige steder blev der lavet optagelser på en dag. Talrige tøjskift gør den muntre musikvideo, til det den er. “Jeg kan lide det farverigt. Jeg står ved mine kurver. Det vigtigste ved mit tøjvalg er, at jeg føler mig komfortabel,” sagde Beatrice under en pause i optagelserne.

Se her i Beatrices musikvideo “Verrückt nach dir”.

Beatrice Egli – Familiemenneske

Især mor Egli har svært ved at slippe sin 25-årige datter. Hun er altid bekymret for sit kære barn og bange for, at Beatrice kommer i lag med de forkerte mennesker. “Jeg siger altid, det er ligesom med et dådyr: Dådyret ved det ikke, men jægeren vil altid ramme,” siger en bekymret mor. Men nu er Beatrice en stjerne, tager sine egne beslutninger og går sine egne veje. Hun lever sin drøm, og kan ikke forstille sig ikke at leve uden en scene og rampelyset – men det bringer også en masse tab med sig. Således har familiemennesket kun meget lidt tid til sin familie.

“Min mor er for mig det vigtigste menneske i hele verden,” siger schlagersangerinden i et interview. For mor Egli er det svært ikke at se sin datter så tit, fortalte hun grådkvalt i et interview: “Hun er ikke kun min datter men også min bedste veninde”.

Da Beatrice havde koncert i Zürich var det et af de sjældne sammentræf med familien. Alle var kommet for at se Beatrice; mor, søster, niece, ven – alle var begejstret. “Det er et sjældent men et skønt øjeblik,” har schlagersangerinden sagt i bilen allerede på vej til den næste by. “Det er den pris man må betale for berømmelse”.

Af tekniske årsager er Beatrice sjældent hjemme, men når der er mulighed for det, benytter hun sig også af det. God mad og med hele familie samlet om bordet er noget Schweizerinden tydeligt nyder.

Sidste koncert på turné

Ved den sidste koncert af Beatrice Eglis turné kunne hendes familie ikke være der, men hendes bedste veninde Sina var kommet for at støtte. “Jeg lader ofte Sina flyve. Venner er vigtige, og jeg har simpelthen brug for dem,” siger Beatrice i et interview. Så er tiden kommet – den sidste koncert i Osnabrück er slut. Et rigtig følelsesladet farvel fordi aktørerne havde en sentimental takkesang til Beatrice. “Tak Beatrice for en god tid”.

Udsendelsen viser en åben og ærlig Beatrice. En virkelig vidunderlig dokumentar om Beatrices nye og spændende liv som sangerinde. Med denne dokumentar har Beatrice givet os en indsigt i sit følelsesmæssige liv. Et liv fuld af kærlighed. Det er virkelig lykkedes Beatrice – forbliv som du er, så elskelig og nede på jorden.

Beatrice Egli karriere

Med et overvældene flertal på 70,25 % vandt Beatrice Egli den 11. maj jubilæumsshowet af DSDS. Det var begyndelsen på en succeshistorie, som står skrevet i bøgerne. Den uddannede frisør,  der har tysk schlager i blodet, arbejdede sammen med Dieter Bohlen og udgav sin første single “Mein Herz”. Sangen var så stor en succes, at den allerede den første uge fik en topplads på hitlisten i Tyskland, Østrig og Schweiz. Debutalbummet fra Beatrice Egli “Glücksgefühle” kan problemfrit også forbindes til succes. I November 2013 fulgte opfølgningsalbummet “Pure Lebensfreude” med den første single udgivelse “Verrückt nach Dir”.

Den unge kunstnerinde har en masse i skuffen, og dette talent viste hun på sin turné. Vi vil med sikkerhed høre meget mere fra den sympatiske schlagersangerinde.

Fik du ikke set udsendelsen, er der stadig mulighed for det på RTL.de

[box_info]Kilde; Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse