Artister

Andrea Berg

4.0
  1. Home
  2. »
  3. A
  4. »
  5. Andrea Berg

Andrea Berg er hendes kunstnernavn, hun er oprindelig døbt Andrea Zellen. Hun blev født d. 28 jan 1966 i Krefeld i Tyskland. I dag er hun en af Tykslands størst Schlager stjerne og har solgt mindst 7.735.000 plader.

Som ung ville hun eksperimentere med at udføre korte optrædener til karnevaler og andre fester. Hun spillede senere med i et band, og også arbejdet backstage på scenen opsætning og kørte bandets van. I løbet af denne tid, hun støttede sig at arbejde som sygeplejerske i intensiv pleje og onkologiske afdelinger på et hospital.

Bergs musikalske karriere begyndte i 1992, da producenten Eugen Römer modtog en kassette af hendes optrædende. Han blev så begejstret for hendes stemme, og inden for en uge var de første numre lavet og kom med på hendes debutalbum “Du bist frei” (“You Are Free” på dansk “Du er fri”), som indeholdt singlerne “Kilimandscharo” og “Schau mir noch mal ins Gesicht”.

Römer producerede også hendes andet album, “Gefühle” (“Feelings” på danske “Følelser”), som blev hendes store gennembrud. Det var numre fra albummet som, “Wenn du mich willst, Dann Kuss mich doch” og “Einmal nur mit dir alleine sein”, som blev kæmpe hits. Albummet bød også på en af hendes mest populære sange, “Die Gefühle haben Schweigepflicht”.

I 1997 udgav hun sit tredje album, “Träume Lugen nicht” (“Dreams don’t lies” på danske “Drømme lyver ikke”), et album som nåede plads 71 på de tyske albumhitliste. Den første single, “Warum nur Träumen”, var en ren hitter og endte på 1st pladsen på nogle radioers spillelister og opholdt sig på hitlisterne i 15 uger.

I sommeren 1998 fødte hun en datter – Lena-Maria – og derefter blev albummet Zwischen Tausend Gefühlen (“mellem en tusind følelser”), med tolv sange udgivet. Singler fra dette album var “Diese Nacht soll nie Enden”, “Insel der Nacht” og “Jenseits der Zärtlichkeit” (1999).

Det næste album var “Weil ich Verliebt bin” (“Fordi jeg er forelsket”) i 1999, med singlen “Vielleicht ein Traum zu viel”. Den nåede plads 3 i ZDF-Hitparade i november 1999. Andrea Berg nåede også nr. 3 i “Hits of the Year” i januar 2000 og blev placeret på plads 1 i flere uger i de tyske airplay charts.

I oktober 2001 blev et “Best Of” album udgivet, og byder på tolv af hendes mest populære sange. Albummet gik syv gange platin og var i den tyske top 100 album chart og var der i over 336 uger. 2,1 millioner eksemplarer er blevet solgt. Andrea Berg har til tider haft så mange som fire udgivelser i de tyske hitlister, samtidigt.

Hun vandt ECHO prisen i den tysksprogede Schlager kategori i 2003, 2004, 2005 og 2007. Fra 2002 til 2007 vandt hun Tysklands prestigefyldte pris “Goldene Stimmgabel” seks gange efter hinanden, samt Amadeus østrigske Music Award for bedste Schlager album i 2004 og 2005. Hendes CD “Nah am Feuer” gik guld.

I 2006 kom albumet Splitternackt (“Stark Naked”) og gik lige til plads 1 i Tyskland og blev der i flere uger. Hittet “Du hast mich tausendmal belogen” nåede plads 2 i GEMA listen af indsamlede internationalt salg.

Andrea Berg er ikke kun kendt for hendes musik, men i den grad også for hendes scene outfits. Hun går ind for korte miniskørter, sokkeholdere, og knæstrømper. Hun er blevet citeret (i Neue Post): “Når du når 40 behøver du at gøre en indsats for at søge for at mændene kigge i din retning.” (“Wenn mand auf die 40 zugeht, muss man sich Eben anstrengen, damit die Männer einem noch hinterherschauen.”)

Fra 2002 til 2004 var Andrea Berg gift med den schlager sangeren Olaf Henning. I 2007 giftede hun sig med Ulrich Ferber, en sports agent og hotelejer. De bor i øjeblikket sammen med hendes datter i Aspach, Baden-Württemberg.

I 2010 kom endnu et album, “Schwerelos” som gik platin efter 6 dage. Det gik lige til nr. 1 i Tyskland og Østrig.

I 2011 kom så hendes seneste album “Abenteuer” som endte med hele 56 uger på listen og det røg også ind på plads 1.

Fødenavn: Andrea Zellen
Fødested: Krefeld (Tyskland)
Fødselsdato: 28. januar 1966
Stjernetegn: Vandmanden (21. januar – 18. februar)
Bor i: Aspach, Baden-Württemberg
Hårfarve: Rødbrunt
Øjenfarve: Brun
Børn: Datter: Lena-Maria
Familiestatus: Gift med fodboldmanager og hotelejer Ulrich Ferber (Kaldt Uli)
Uddannelse: Klinikassistent og sygeplejerske
Yndlingsblomst: Ranunkel
Hader mest: Røde løbere og kameraer
Idol: Karel Gott, Roy Black, Milva
Ønsker: At beskytte og hjælpe mennesker – både i livet generelt og gennem musikken
Kæmper for: Hospicebevægelsen
Sådan begyndte det: Andrea Berg sang som ung i et partyband, da hun blev opdaget af musikproducenten Eugen Römer, der indspillede hendes første album.
Mit største hit: Die Gefühle haben Schweigepflicht
Profession: Schlagersangerinde
Succeser til nu: Hendes Best of-album har opnået fem gange platin
Hobbyer: Havearbejde, passe dyr, drive familiens hotel, fodbold
Facebook:
Instagram:
Website: