Anita & Alexandra Hofmann: “Vi lever og elsker vores musik!”

Billede: Anita & Alexandra Web

De talentfulde Schwabiske Hofmann søstre trodser enhver krise med deres. optimisme – selvom det er svært! Vilde tider hersker over Anita på 43 og Alexandra på 46, på grund af Corona – og store nye udfordringer.

Meine Melodie (MM): Hej alle sammen! Hvordan har I det?
Anita & Alexandra: Alt i alt godt, tak!

MM: Hvad syntes I om Corona-perioden?
Alexandra: I starten var det meget vanskeligt, og de første 14 dage var der kaos! Fordi erkendelsen af: Nu er du næsten ledig – det var et slag. Det gik ned fra 100 til 0! Derudover var vi faktisk nødt til at omorganisere eller reorganisere alt privat.

MM: Du har to drenge i skolealderen …
Alexandra: Nemlig! Derefter var hjemmeundervisning dagens orden. Men jeg er af natur en optimistisk person. Det hjalp mig meget, for at være ærlig i en kort tid voksede alt over mit hoved!

Vi nyder vores samvær så længe vi kan

MM: Var der også fordele – eller kun ulemper?
Alexandra: Hvis du ignorerer det faktum, at Corona har kostet mange mennesker deres liv, at det stadig er en farlig virus og har forårsaget stor økonomisk skade, så havde den krise, hvor alle måtte være hjemme, også fordele. Som familie er vi vokset sammen fra bunden. Især mine drenge er meget tættere på hinanden!

MM: Tror I, at denne tilstand varer længere?
Alexandra: Ja, det er jeg ret sikker på. Anita, du kunne nyde mange, mange uger med Christian. Det var en gave til dig, ikke?
Anita: Ja, det kunne du sige. Vi nyder vores samvær så længe vi kan!

MM: Hvad gjorde denne gang dig – endnu mere forelsket eller allerede sober lidt op?
Anita: Vi har fundet ud af, at jo mere vi lærer hinanden at kende, jo bedre forstår vi hinanden. Christian og jeg lavede også meget med vores forældre. Det var meget, meget rart! Og har også styrket samhørigheden endnu mere.

De sidste par uger har været blodige “Wilde Zeiten”

MM: Jeres nye CD er netop udgivet – med titlen: Wilde Zeiten. Hvordan opstod denne titel?
Alexandra: Det var vilde tider, de sidste uger …

MM: Betyder det, at I også har arbejdet meget på jeres album?
Alexandra: Ja, selvfølgelig! Det var et andet positivt aspekt af denne krise. For eksempel blev en vidunderlig fan-sang oprettet …

MM: Hvordan det?
Alexandra: Fans fortsætter med at skrive til os med deres tanker og dele deres ideer, bekymringer og behov med os. Anita satte det hele sammen, og sådan blev denne sang til.
Anita: Og der er stadig så mange ideer fra vores fans, at der snart vil være mindst en fan-sang mere

Alexandra Hofmann: “Nogle gange har jeg ondt af mig selv!”

MM: I har været på turné i mere end 30 år nu – kan I forestille jer et andet liv?
Alexandra: Nej. Arbejde i studiet, skrive sange, kontakte fans, optræde live, rejse – det er vores liv. Musik er rodfæstet i vores hjerter og i vores gener!

MM: Har I nogensinde tænkt på at holde op?
Alexandra: Hmm – nogle gange, når jeg har en fornemmelse af, at jeg ikke længere ved, hvor op og ned er, så fanger jeg mig selv med at have ondt af mig selv. Men jeg er en person, der tænker positivt. Og der er også et sted i vores skov, hvor jeg går hen på øjeblikke som dette. Der kommer jeg til hvile, meditere – og så er jeg stærk nok til alle udfordringer igen!

Anita: At kaste alt er altid den nemmeste måde. Men jeg ved, hvad for et godt arbejde jeg har. Hvorfor skulle jeg bekymre mig? Jeg foretrækker at fokusere på de mange positive ting.

Skændes I?

MM: Var det nogensinde en mulighed for jer at gå på scenen som solist?
Anita: Da Alexandra fik sine drenge, rejste jeg alene et par gange. Men jeg ved: sammen er vi dobbelt så stærke! Nej, jeg vil meget gerne fortsætte med at spille med min søster.
Alexandra: Jeg synes, det er meget bedre med to!

MM: Har I nogensinde problemer kort før en koncert?
Alexandra: Åh, når det kommer til noget lignende, har jeg en rigtig dårlig korttidshukommelse! (Anita griner)

MM: Hvilke projekter har I i den nærmeste fremtid – kan I allerede afsløre noget?Alexandra: Nå – frem for alt er vi meget glade for, at vi forhåbentlig snart kan komme i gang igen! Også at inden for den private sfære vender normaliteten endelig tilbage, og du kan f.eks. mødes med venner igen. Menneskelighed er forsømt! Og professionelt udvikler vi altid nye ideer alligevel – nej, vi kan ikke afsløre noget specifikt endnu …

Alexandra Hofmann: “Jeg kan godt lide at tage tid til mine børn!”

MM: Hvordan vil I beskrive hinanden?
Alexandra: Anita er ekstremt ambitiøs og meget pæn. Hun er vidunderlig med mennesker, især ældre. Og hun skriver også gode tekster!
Anita: Alexandra er en meget god mor. Hun elsker naturen, og jeg beundrer hendes opmærksomhed på detaljer, for eksempel når det kommer til dekoration. Jeg er for utålmodig til det. Hun er virkelig meget kreativ. For eksempel er de sandwich, hun tilbereder til sine drenge om morgenen, ægte små kunstværker!

MM: Undskyld mig? Det må I forklare!
Alexandra: Nå, brødet kommer i poser. Og jeg maler på dem hver morgen eller skriver noget på dem

MM: Men det tager meget tid, ikke?
Alexandra: Det betyder ikke noget. Jeg er alligevel en tidlig oppe. Og jeg kan virkelig godt lide at tage mig tid til mine børn …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse