Andreas Martin – her er nogle af hans sangtekster

Før Andreas Martin sang schlager, var han i sine unge dage en tur omkring rockmusikken: Med grupperne “Jail” og “Hollywood” sang han engelske tekster. Egentlig havde hans far lært ham at spille violin og klaver, men det blev elguitaren, der blev hans foretrukne instrument. Stille og roligt skabte han sig et navn som komponist og studiemusiker, men det trak ham i retningen af folkemusik, og med sangen “Amore Mio” fik han sit gennembrud i 1982. Derefter fulgte mange flere musikalske perler, og vi vil nu kigge lidt nærmere på nogle af dem:

 Andreas Martins sangtekster og lyrik

“Jeg er taknemmelig for, at jeg ikke skal synge noget shit”

– har Andreas Martin udtalt. Og hvis man lytter opmærksomt til hans tekster, vil man da også kunne føle en dybde.

“Amore Mio”

“Amore Mio, Amore Mio

Ich such nach Liebe, doch die Kälte der Stadt kennt kein Erbarmen.

Amore Mio, ich sah deine Augen, zwei Sterne im Dunkeln

Ich hab dich gefunden und wieder verloren”.

Sangen udkom den 4. oktober 1982 og var en stor succes: Plads 25 i Tyskland, og i 21 uger holdt den sig på hitlisten. Denne sang fra Andreas Martin handler om en mand i en fremmed by, der lørdag nat er alene ude og ikke finder andet end ligegyldighed fra sine medmennesker. Midt i denne “kulde” finder han dog en ligesindet: En kvinde, hvis øjne lover redning, og som er lige så alene som han selv. Lidenskaben bliver tændt, men han taber hende af syne. Søger hende, men forgæves.

“So lieb ich dich”

“Du schenkst meiner Seele,

die Sterne, die ihr fehlen.

Bist einfach anders, als die andern sind.

Ich war noch nie der Mann,

der ich heut bei dir bin”.

Med denne sang fokuserer Andreas Martin på et kærlighedsforhold, som ikke kan være troværdigt: Kærlighed er uforpligtende, det fremgår af sig selv. Partneren er en del af dig selv, det fuldfører dig og gør dig til den, du er. Partneren giver håb, partneren giver trøst, og partneren ofrer sig. Denne sang fra Andreas Martin fik en tredjeplads på den tyske schlagerfestival i 1994.

“Ruhig blut”

“Ruhig Blut mit dem eigenen Blut:

Wenn du jetzt brüllst, dann tut das keinem gut,

denn dann haben wir das Problem,

das wohl jeder kennt.

Es fährt ein Zug durch seinen Kopf,

den man Durchzug nennt”.

Sangen handler om, at man som far ikke altid har det nemt. Sønnen går i faderens toiletskab, bruger hans parfume, lugter som om han lige har været i bad, og faderen finder bagefter kun den tomme parfumeflaske. Derefter kommer en snak om generationer og om at tage sig sammen – her nytter det ikke at råbe ad hinanden. At råbe er blot brændstof til endnu mere ligegyldighed. Senere ringer skolen og klager over, at sønnen ikke rigtig vil lære noget. Og så siger faderen: “Præcis sådan var jeg også”. Med denne erkendelse vil Andreas Martin fortælle, at æblet ikke falder langt fra stammen.

Andreas-Martin-sangtekster-640

[box_info]Kilde: Schlagerplanet.com[/box_info]

Det skal du læse