Andreas Gabalier, sange og sangtekster i overblik

Elvis look, læderbukser, harmonika: Det er kendetegn for Andreas Gabalier. Med sin sang “I sing a liad für di” blev han i Tyskalnd, Østrig og Schweiz kendt.

Andreas Gabalier Musik

Fans elsker Andreas Gabaliers musik, rock koncerter og de levende sceneoptrædener. Siden det første album udkom i 2009, “Da komm ich her”, er han klatret op på 4. pladsen på de østrigske album hitlister og efter en måned nåede han allerede guld.

Med “Herzwerk” som udkom den 2. september 2011 og var hans anden album. Det nåede 1. pladsen på den østrigske album hitliste og blev der i hele 74 uger i top 10. Kun over gået af Michael Jackson “Thriller”som lå der i 3 uger mere.

Siden den 7. juni i år (2013) udkom han med sit nyeste album “Home sweet home”, har den allerede fået platin i Østrig.

Andreas Gabalier: sange og sangtekster

I april 2011 havde Andreas Gabalier en optræden i “Willkommen bei Caremen Nebel” på ZDF. Der sang han “I sing a liad für di” og det blev hans gennembrud. Andreas Gabaliers sange og sangekster blev populære og der er lavet mange remix.  Især “I sing a liad für di” fik Tysklands opmærksomhed.  Titel havde dog ikke fået den tyske licens, men den blev hurtig ændret på grund af den store begejstring fra folket. Den 29. juli blev singlen udgivet i Tyskland og kom ind på de tyske hitlister.

Succesen var ikke kommet endnu, men så offentliggjorde DJ Ötzi en cover version af sangen, som gjorde den kendt. Ved “Herbst der volksmusik” kunne man høre tonerne fra Andreas Gabalier, og endelig blev sangen et hit.

Med Andreas Gabalier titel “Engel” fra albummet “Herzwerk” lykkes det at lave et nyt hit. Den melodiske ballade handler om en engel, der står ved ens side og passer på. Enhver der har oplevet noget dårligt, ved hvor vigtig sådanne en engel er. Andreas Gabalier har med sikkerhed mange af sådanne minder. Både hans far og søster som tog deres liv, har været tragisk for ham.

andreas-gabalier

Kilde: schlagerplanet.com

Det skal du læse