Andreas Gabalier optræden rørte fans

Kilde: ARD/Jürgens TV/Dominik Beckmann

Florian Silbereisen og hans team overraskede den forgange lørdag live med et fremragende, og til dato uden fortilfælde, Open Air – tv show. Generalprøven aften før blev udsat for en voldsom bjergstorm – for at sige det med Florians  ord “det væltede ud ned som fra en spand”. Så man måtte stoppe, og Florian Silbereisen og hans team kunne ikke prøve showet helt igennem. Selvfølgelig var det til stor skuffelse for publikum, som var kommet for at overvære generalprøven. Især for Andreas Gabaliers fans, hans optræden var først kl. 22.00, en absolut katastrofe. Mange havde sikret  sig billet til om lørdagen, så der var stadig håb om at vejrguderne ville være med der, og give bedre vejr.

Om lørdagen ville det blive afklaret. Ville vejret holde eller ville hele showet “drukne i vand?”

Lørdag kl. 17.00 var himlen over Kitz stadig truende med tordenskyer, og det begyndte at regne. Men Petrus synes også være fan af tysk schlager, for på det rigtige tidspunkt, omkring kl. 19.30, stoppede regnen, himlen over slot Kaps blev klar og præsenterede sig -næsten skyfrit – i det smukkeste azurblå. Publikum fik således de smukt betagende kulisser fra den overdådige indrettede slotspark. I øvrigt har der aldrig været en begivenhed af denne art før på slottet Kaps. Vi må formode, at der skulle en del overtalelse til fra borgmester Klaus Winkler og event-guru Thomas Rass på forhånd, for at overbevise ejer Max von Lebenberg om at åbne dørene til hans “hjem”, til tv produktion, og for talrige schlager fans. Og heldigvis har reklameeffekten om hans hjemland, den velkendte tv udsendelse har omkring 6 mio. seere, overbevist von Lebenberg.

KLUBBB3 skulle ikke mangle i Østrig

Gennem showet førte Florian Silbereisen og hans drenge fra Klubbb3, os gennem showet, med et bragende bifald kom de ind i en golfvogn. Bemærkelseværdigt denne aften var stjernerne. Voxxclub var de første, livredderne fra Kitzbühel, der fra begyndelsen havde deres “Donnerwetter på vandscenen. Efter “Popoblitzer” med Michael Hartinger havde nogen af damerne fra publikun nok brug for at blive nedkølet. “Olala” kan vi kun sige. Videre gik det med show talentet Andy Borg.

Efter 10 års “schlager pause” præsenterede Inka Bause, datter af en de mest succesfulde komponister i DDR, hendes sang var “Die Liebe findet mich schon” fra hendes album “Lebenslieder”. Jürgen Drews gav, hvad skulle det ellers være, sin sang “Ich bau dir ein Schloss” til bedste, og blev overrasket af sin kone Ramona, som blandt andet var gæst i showet for at fremme DKMS stiftelsen. Ben Zucker præsenterede bl.a. sin nye single “Der Sonne entgegen” og blev tildelt guld den aften. Dertil ædelmetal også fra den britiske rocklegende Bonnie Tyler – Som specielt havde taget den lange rejse til Tyrol for overrække den personligt.

Den østrigske nytilkommer “Alf” præsenterede sin debut single “Amore Amore Amore” og gjorde dermed opmærksom på sit kommende album “Rabauken”. Denne gang ikke i brudekjole, men galant og charmerende som altid, fulgte Beatrice Egli med sin sang “Verliebt, verlobt, verflixt nochmal”. Europa premiere denne aften var Projekt Now United med deres sang “Summer in the city” der blev lanceret af Simon Fuller, “Spice Girls” skaberen, som består af 13 sangere/dansere, alle fra forskellige lande. DSDS sangerinden Marie Wegener præsenterede sin sang “Königlich”, og  præcis sådan var hendes optræden, imellem utallige sæbebobler. Det løfte som hun fik af Dieter Bohlen samt hans mobilnummer, om hun hun til enhver tid kunne ringe, blev testet live i Florians show og hr. Bohlen – som var på sin båd i Mallorca – opfyldte faktisk sit løfte og tog sin tlf.

Store stjerne fejrede i Kitzbühel

Gæster var også Sigrid og Mariana, der kan fejre 20 års scene jubilæum, også Angelo Kelly & familie, præsentrede en sang fra deres nye album “Irish Heart”. Michelle ankom på motorcykel kørt af Florian Silbereisen, og fans kunne se frem til 2 sange fra det nye album “Tabu”, som er landet på en 4. plads.  Den mest rørende optræden kom fra Eloy med sin sang “Egal was andere sagen”, hvilket naturligvis er på hans tysktalende Album “Kopf aus – Herz an”.

“Da geht noch Mehr”, sådan hedder den nye titel fra Francine Jordi. I en af de talrige feedere, der er blevet optaget dagene før i Kitzbühel med kunstnerne, kunne man se et tandem faldskærms udspring, som de helt sikkert har nydt fuldt ud. Det er selvfølgelig – fra manden hvor den (uofficielle) østrigske hymne “I am from Austria) stammer, det må bestemt ikke mangle på sådan en særlig aften. Der er naturligvis tale om Reinhard Fendrich, der er mellem en af de mest succesfulde Austropop, og som har været afgørende for denne genre. Allerede som 23 årig fik han lov at optræde på scenen med filmikonet Marika Rökk, og han blev hædret for sine singler og albums med 21 X Guld, 5 X dobbelt platin, med Amadeus, lige som 3 Romy, og i 1993 med sit eget frimærke fra det østrigske postvæsen.

Slotsparken lignede et hav at røde-hvide-røde flag, og nåede med sine optrædener, ikke mindst med bonus acappella versionen af hans hit “Weus´d a Herz hast wia a Bergwerk” – præsenteret af Klubbb3, Voxxclub og BenZucker – sandsynligvis det mest følelsesmæssige punkt den aften. Fendrich var målløs og rørt. Der var ikke et øje tørt – og nok heller ikke hjemme foran tv skærmene. Hans nye live album “Für immer a Wiener” går 100 % til velgørenhed institutioner mod børnefattigdom. Hr. Silbereisen stod for aftens latter, da han takkede Anna Maria “Zimmerfrie” som begejstrede publikum med “1,2,3,4: Heute Nacht da feriern wir” fra hendes nye album “Sorgenfrie”.

Barbara Schöneberger, veltalende og slagfærdig som altid, strålede ikke kun i sin kjole, men også med sin titel “Di bist der knick in Meiner Biographie”, og sidst med “La Cintura” af Álvaro Soler var sommeren endelig kommet til Kitzbühel. Et stykke fra hans tysktalende album præsenterede Sascha. Han kan også se tilbage på en 20 årig karriere.  Og endelig til sidst kom han endelig ind, og tak til himlen, på scenen i slotsparken. Helten, den lokale helt, alpernes Elvis, Andreas Gabalier af alle. Som så mange havde ventet så mange timer på. Synligt stolt med sine helt nye sange – “Verdammt lang her” og “Ewig” – af alle steder i Kitz (hans hjemland), og fejrede også sin premiere i Florian Silbereisens show. En strålede afslutning med masser lys, ild og pyroteknik. En Open Air fest, med sæbebobler lanterner,  på og i vandet, midt i et vidunderlig landskab, som vi blev budt på denne aften.. Vi er begejstrede og håber på mere derfra.

Da kameraerne var slukket hoppede Klubb3, Angelo Kelly og Michelle i vandet (noget der var værd at se).

Her kan i se hvad der skete efter showet!

https://www.facebook.com/schlager.de/videos/2089500501064849/

Se hele showet herunder.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse