Andreas Gabalier: Heimspiel Graz

De lavt hængende skyer over Graz var ikke så godt, da Andreas Gabalier skulle holde sit Heimspiel “Steirerbuam”. Koncerten blev holdt på et udendørs område ved Schwarzlsee, så det havde været et stort ønsket med godt vejr, men en halv time før blev alle håb om dette brudt, som østrigerne siger “waschelt” og det var ikke godt.

Koncerten starter med at Andreas Gabalier kommer hængende i en kran ca. 30 meter over jorden og med hans “folke rock´n roll” åbner han showet, og med benene laver han spræl. Med harmonikaen hængende i hans hænder og hans barnlige ansigtstræk kommer han ned fra “schmutziggrauen himmlen”, som en engel fra et barok maleri. Langsomt bliver han sænket ned på scene grinene. “Dahoam” er den ideelle titel til koncerten som Gabalier her giver i sit hjem land.

Efter at have spillet den tredje sang, giver Andeas sit publikum en undskyldning om at han var lidt udmattede oven på alle de pressekonferencer som han havde været til i løbet af eftermiddagen, men inden længe er der ikke nogen som ligger mærke til det og hitsene kom en efter en  “That’s Life” og  “Zuckerpuppen”.

Ud over musikken var der flammekaster på scene og selvfølgelig bandets guitarrist som gav en gang “go gammel sydlig rock´n roll” solo. Hans outfit skulle ligne Jack Sparrow eller stil modellen Keith Richards.

Det regner og regner, men det holder ikke Andreas Gabalier tilbage, og om det er forkærlighed eller solidaritet med publikum, falder han på knæ i gestus. Bandet forsvinder og han er alene og gennemblødt spiller han en akustisk sang i regnen, og om han kæmper med sine tårer ved kun han selv.

Hjemmet, familien kan man ikke understrege nok, er ekstra vigtig for ham. Ved koncerten var hele familien kommet og de var i VIP området med et bord dækket i rødt og hvidt og med Andreas Gablaier designet skærebræt. Han var ikke kun glad for at spille for sine fans, men også for familie og venner. Han har tildelt aften med titlen “Steirerland”, og før han takker af får publikum en ny udgave af sangen ” I sing a liad für di” og det hele slutter med fyrværkeri over scene.

Andreas Gabalier heimspiel

Kilde: schlagerplanet.de

Det skal du læse